Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika iránti idealista...

R2d200 kérdése:

Matematika iránti idealista rajongással/érdeklődéssel, viszont átlagos képességekkel, intelligenciával, sok tanulással elvégezhető egy TTK/BME matematikus szak?

Figyelt kérdés

2021. nov. 8. 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen
2021. nov. 8. 23:29
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

A matematikusi szak valószínűleg nem. Oda már egy teljesen más gondolkodási mód szükséges, pedig sokan a deriválás/integerálás témakörén is elvéreznek, ami azért még viszonylag könnyűnek is mondható.

A matematikus szakirány annyira elméleti és annyira száraz, hogy nem sokaknak sikerül magukévá tenni, sok tanulással sem.

Az alkamzott matematikus már egy gyakorlatiasabb szak, viszont ott nagyon jól kell tudni programozni, főként operációkutatást tanítanak.

2021. nov. 9. 02:11
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Bár nem BME-s vagyok, de matek szakosként mondom, hogy simán. Hajrá!
2021. nov. 9. 07:27
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Matematikushallgató vagyok, saját megítélésem szerint az átlagnál csak kicsit jobb képességekkel, a zsenitől mindenképpen fényévekre. Elég optimista vagyok abban a tekintetben, hogy el fogom tudni végezni a szakot.

A matematika iránti rajongás alapfeltétel, de önmagában nem elég. Nem fog minden kurzus uyanannyira megfogni, és lesznek részek, amiken keresztül kell küzdened magad foggal-körömmel, ehhez mindenekelőtt kitartásra és frusztrációtűrésre van szükség. Németországban tanulok, itt a szakon 80% körüli a lemorzsolódás. Szerintem nem azért, mert a legtöbb elsősnek ne lennének meg a TTK-s matekhoz szükséges alapképességei (BSc szinten legalábbis), hanem mert éveket kell eltölteni egyhuzamban a komfortzónán kívül.

2021. nov. 9. 07:27
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Én alkalmazott matematikus vagyok, szeretem a matekot, bár nem vagyok zseni. Az ELTE TTK-n végeztem.
2021. nov. 9. 17:58
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Mi az, hogy TTK/BME? Akkor már írnád úgy, hogy ELTE/BME TTK matematikus szak, vagy csak simán hogy elvégezhető e a matematikus bsc így vagy sem. Vagy hogy a BME TTK matek elvégezhető e de így kiírni elég hülyeség.
2021. nov. 10. 18:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is így indultam neki mint te, kérdező, és most vagyok másodéves. Ha tényleg átlagos vagy te is, akkor készülj fel, hogy *nagyon* nehéz lesz.

Én minden nap órákat tanulok, és őszintén szólva most se tudom, hogy fogom megcsinálni a kövi vizsgaidőszakot. Rémesen sok a tárgy és a megértendő fogalom. A barátaim nélkül már kibuktam volna. És még csak most jön a neheze :D

De kinek mi. Az biztos, hogy tanulunk sok érdekeset, bennem már csak ez tartja a lelket meg az, hogy már "csak" másfél év mesterig (ha nem csúszok), ami aztán sokkal lazább lesz. Addig is igyekszem nem kiégni.

2021. nov. 15. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:
93%

Matekszakos vagyok. Elég sok olyan végzett matematikust ismerek, aki hasonló hozzád. Én is ilyen vagyok egyébként. Viszont elég sok energiát kell beletenni.

Egyébként emlékszem, én attól féltem az elején, hogy egy hónap után fel fogom adni. Szerencsére a legtöbb oktató tudja, hogy nehéz szakra járunk, szóval készségesen segítenek kb. mindenben. Szóval hajrá!

(ELTE TTK)

2021. nov. 17. 10:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!