Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Futár munkában azt a nagy...

Futár munkában azt a nagy "SZABADSÁG" dolgot hogy értitek?

Figyelt kérdés

És miért akkora plusz vonzerő hogy ezért képesek egyesek (tudom hogy legtöbb futár másodállasú) otthagyni normális szakmájukat, munkahelyüket, hogy "nekik ezután senki ne pofázzon" és akár főállásban bicajozni esőben, hóban, 40 fokban.

Kiadványtervezéshez kerestünk kollégát, kiderült egy régebbi munkatársamról korábbi munkahelyemről, hogy futárkodik, gondoltam biztosan érdekli hiszen szakmabeli.

Erre ő is hogy így meg úgy a szabadság, meg itt senki nem pofázik neki és ha akar hobbiból majd fotosoppolgat.

Fizetése is több lenne, kellemes irodában, értelmes szellemi munka hiszen ez a szakmája

de nem, jobb neki az eső meg az utca.

Ezt nem tudom felfogni.

2022. okt. 25. 13:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

Szívesebben futárkodik vállalkozóként, mint csicskázzon valakinek az alkalmazottjaként.

Neki többet ér, hogy akkor és annyit dolgozik, amennyit akar, mint az, hogy egy irodában ülhet

2022. okt. 25. 15:10
 12/28 anonim ***** válasza:
43%
#11 de hisz ugyanugy csicskazik, csak mashogy adozik. Ugyanazt a munkat vegzi, amit alkalmazottkent vegezne. Mintha pl. egy pincer vallalkozokent dolgozna.
2022. okt. 25. 15:17
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt a munkát, de nem ugyanúgy. Ő dönti el, hogy akár-e dolgozni este, hétvégén. Nem kell kuncsorogni, hogy elengedjék orvoshoz vagy az ovis évzáróra a gyerekéhez. Nem kell alkalmazkodnia a kollégákhoz, mikor a nyári szabit tervezi. Ha többet akar keresni, több munkát vállal be.
2022. okt. 25. 15:20
 14/28 anonim ***** válasza:
23%

Ezek mind munkaltatotol fuggnek, nem foglalkoztatasi formatol.

Illetve ugyanugy csicska munkat vegez mindketto, ezt nem befolyasolja, hogy az egyiknek nem kell alkalmazkodnia, mikor a nyari szabit tervezi, a masik meg kap fizetest a nyari szabija alatt is.

2022. okt. 25. 15:44
 15/28 NTBS ***** válasza:
49%
Szerintem néha összejön egy-egy pásztoróra is. Lehet erre gondol.
2022. okt. 25. 16:09
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a garantált stressz mentességre gondolt. Meg, hogy kevesebb felelősséggel jár. És biztos lehet benne, hogy itt nincs túlóra és határidő. Nem kell otthon is a munkahelyi problémákon pörögnie. Ez több szempontból is nagyobb szabadság. Lehet, hogy a fizika inaktívitást is korlátozásnak éli meg.

Vagy lehet, hogy azért akadnak megrendelései és szívesebben csinálja vállalkozóként, mint beosztottként. A futárkodás meg a biztos pont.

De ez is mind csak tipp. Ha nem fejtette ki, nem tudjuk meg

2022. okt. 25. 19:03
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát ... én egyetem mellett furátkodtam. BME Mérnökinformatikus képzésre jártam (járok még, utolsó félév), de abba hagytam, hogy a szakmában eltudjak helyezkedni és elkezdjem gyűjteni a releváns munkatapasztalatot.

Futárként kb 3 ezer nettó volt az órabérem (ez persze, úgy hogy kifizettem a katát, meg néha volt defektem biciklivel) konkrétan pályakezdő programozóknak nem ennyi a bére. Ha az inflációval is számolunk, akkor konkrétan évek múlva fogok annyit keresni programozóként (akiket mindenki istenesít, hogy mennyire jól keresnek), mint egyetem alatt futáként.

Ez szerintem sokat elárul. Főleg ha olyan ember vagy, akinek amúgy nicsen sok opciója és vagy megy futárkodni vagy a dohányboltba eladónak.

Meg persze bármikor dolgozhattam és a várost jártam folyamatosan. Nagyon hamar elrepültek a napok és a végére nagyon élveztem. Úgy éreztem, hogy azért fizetnek, hogy sportoljak és a városban biciklizzek (ami, majdnem igaz).

Végzettség és karrier perspektívák nélkül a futárkodás nagyon jó lehetőség. Persze csak fiatalon, limitált ideig.

2022. okt. 25. 19:28
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy futár (gondolom ilyen foodpanda és társairól van szó) akkor dolgozik, amikor akar. Én heti 40 órát dolgozom egy irodában. Nem tehetem meg, hogy azt mondom, hogy most 2 hónapig csak 8-13 óráig dolgozok minden nap. Nem tehetem meg azt, hogy vasárnap este kitalálom, hogy elmegyek egy hét szabadságra másnap reggeltől. Nem tehetem meg azt, hogy ha éppen ma napközben van valami dolgom, akkor azt a munkát szombaton bepótolom. Nem tehetem meg azt, hogy saját döntés alapján jövő héten nem 40 hanem 60 órát dolgozok, arányosan több pénzért, mert éppen gyűjtök valamire. Egy futár ezt mind megteheti gond nélkül.
2022. okt. 25. 20:17
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

"Fizetése is több lenne, kellemes irodában, értelmes szellemi munka hiszen ez a szakmája

de nem, jobb neki az eső meg az utca."

Nem!!

Neki a szabadsága az, ami mindennél többet ér !!

És hogy mi ez a szabadság?

Az, hogy ő rendelkezik, rendelkezhet az élete, a napjai felett.

Akkor és annyit dolgozik, amikor és amennyit akar!

Bármikor elmehet szabadságra, a gyerekért, az orvoshoz, a hivatalokba ügyeket intézni, sportolhat és még pénzt is keres vele, nincs mellette egy főnök vagy kolléga aki csszteti, akihez alkalmazkodni kell + meg is él a keresetéből.

Kell ennél több ?!

Neki nem.

Ő egy boldog ember! :)

2022. okt. 25. 20:47
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ha egyszer valaki megtapasztalja a szabadság ízét, már nem lesz kedve visszamászni a dobozba, akármilyen szépen is csillog rajta a dísz-szalag..!
2022. okt. 25. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!