Tényleg ilyen nehéz munkát találni?

21: az hogy már lassan eladónak is kérik....
22: igen? gondolom te vagy az a huszonéves fiatal 30 év munkatapasztalattal meg 3 diplomával.

Ja, hogy érettségid sincs? Most 50 rongy az érettségi. Annyira nem hatalmas összeg. Februárig kell befizetni, azaz ha havi 10-et félreteszel, meg is van.
Egyetemből meg 12 félévet fizet az állam, abba egy MSc is bőven belefér.

28-ez igaz én is kifizettem, ráadásul voltam olyan buta hogy anno amikor megcsináltam a nyelvvizsgát 34 évesen kb akkor nem tudtam, hogy vissza lehet igényelni a befizetett összeget, majd most amikor az emelt érettségim árát vissza akartam igényelni, akkor meg már éppen betöltöttem a 35-öt....pedig valahol olvastam, hogy a pandémia miatt kicsit meghosszabbítják a korhatárt....az az igazság, hogy ez is baromi bosszantó...ha neked nincs időd utánanézni ilyeneknek és senki nem mondja, hogy visszaigényelheted akkor így jártál...amúgy ja merthogy vissza lehet igényelni..:) Na mindegy. Én megcsináltam az emeltet egyedül magántanár segítségével ugyanúgy 5-ösre mint azok akik heti 18 órában tanulták az adott nyelvet. (nekem anyagi okokból csak két hetente egyszer egy órára futotta) Most ugye egyetemre járok munka mellett, de még arra nem volt időm hogy megcsináltassam a diákigazolványomat (valószínűleg már nem is fogom) , állandóan ki vagyok merülve, rohangálok meló után az egyetemre, hazamegyek írom a sok házit, meg igyekszem készülni az előadásokra, dolgozatokra és ki vagyok már.
A jegyeim nem rosszak, de az egészségem fog rámenni. Szóval nem tudom mi a megoldás ha az ember élhetőbb életet szeretne ebben az országban. Én megértem a kérdezőt is, megértem azokat is akik biztatják az embert hogy próbáljon tenni valamit, de az az igazság hogy én amióta elkezdtem dolgozni folyton a továbbtanulásba öltem az ici-pici fizetésem és hát nem lett jobb.....már 10 éve spórolok és tanulok és fizetem a magántanárokat a sulikat a mindenfélét is és nem ....nem haladok....nem látok kiutat ebből az állapotból....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!