Magyarországon miért csak a diplomások kapnak emberhez méltó fizetést?
"Dettó, diplomás vagyok felsőfokú angol tudással, olyan állásban hogy kell is, nettó 430 ezret keresek."
Diplomás (MSc) vagyok. Angol és német nyelvtudással. Több mint 10 éve dolgozom. Nettó 430-cal teljesen elégedett lennék. De sajnos a bruttóm ennyi majdnem, úgy hogy most kaptam emelést.
27 és 29 vagyok
nekem is a második diplomám msc
megkérdezhetem, h mi a végzettséged és mit dolgozol? 430 br nagyon kevés..☹️ az ország melyik területén élsz?
ELTE vegyész Msc, analitikusként dolgozom. Ősszel lett volna lehetőségem váltani a megyében egy gyárba, laborvezető helyettesként vettek volna fel. De ott 3 műszak + hétvége is lett volna, bruttó 450 + műszakpótlékért. Fizetésben kicsit jobb lett volna, de több óra plusz időmet elvette volna az oda-vissza napi 80 km autózás + éjszakázás, hétvégente dolgozni... Így végül inkább maradtam.
Dunántúli megyeszékhely, de sajnos nem Győr, vagy Szombathely...
Korábban Budapesten dolgoztam. Minisztériumi háttérintézményben voltam kormánytisztviselő. Nem, a közhiedelemmel ellentétben ez nem ügyfélszolgálatos ügyintéző és nem aktatologatót jelent! Ott is laborban labormunkát végeztem. Az akkori fizetéseket nehéz a mostaniakkal összehasonlítani. De akkor is csak alulról közelítette a fizetésem pl egy Lidl bolti dolgozóét. A félreértés elkerülése végett, nem, nem irigylem tőlük. Nagyon is sokat dolgoznak azért a pénzért. Csak az pl egy nem diplomás munkakör.
értem, igen, Győrben és Szhelyen több lehetőséged is lenne az biztos
sajnos nem vagyok otthon ebben az irányban
vegyész ismerőseim vagy multinál dolgoznak (autóipar, gyógyszeripar) vagy ausztriában
ha vannak nagyobb gyárak a közeledben, azért oda érdemes lenne beadni az önéletrajzodat sztem
vagy esetleg magán egészségügyi intézményekhez
én mindenképp próbálkoznék a helyedben
vagy szakfordítás esetleg? van ismerősöm, aki ezzel foglalkozik...nem napi 8 óra, hanem projektek, pl honlap szakfordítása
így kb te osztod be az idődet, de jól fizet (munka mellett is kivitelezhető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!