Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon miért csak a...

Magyarországon miért csak a diplomások kapnak emberhez méltó fizetést?

Figyelt kérdés
2022. okt. 12. 19:43
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
90%

"Dettó, diplomás vagyok felsőfokú angol tudással, olyan állásban hogy kell is, nettó 430 ezret keresek."

Diplomás (MSc) vagyok. Angol és német nyelvtudással. Több mint 10 éve dolgozom. Nettó 430-cal teljesen elégedett lennék. De sajnos a bruttóm ennyi majdnem, úgy hogy most kaptam emelést.

2023. febr. 10. 07:37
 32/34 anonim ***** válasza:
70%

27 és 29 vagyok

nekem is a második diplomám msc

megkérdezhetem, h mi a végzettséged és mit dolgozol? 430 br nagyon kevés..☹️ az ország melyik területén élsz?

2023. febr. 10. 07:41
 33/34 anonim ***** válasza:

ELTE vegyész Msc, analitikusként dolgozom. Ősszel lett volna lehetőségem váltani a megyében egy gyárba, laborvezető helyettesként vettek volna fel. De ott 3 műszak + hétvége is lett volna, bruttó 450 + műszakpótlékért. Fizetésben kicsit jobb lett volna, de több óra plusz időmet elvette volna az oda-vissza napi 80 km autózás + éjszakázás, hétvégente dolgozni... Így végül inkább maradtam.

Dunántúli megyeszékhely, de sajnos nem Győr, vagy Szombathely...

Korábban Budapesten dolgoztam. Minisztériumi háttérintézményben voltam kormánytisztviselő. Nem, a közhiedelemmel ellentétben ez nem ügyfélszolgálatos ügyintéző és nem aktatologatót jelent! Ott is laborban labormunkát végeztem. Az akkori fizetéseket nehéz a mostaniakkal összehasonlítani. De akkor is csak alulról közelítette a fizetésem pl egy Lidl bolti dolgozóét. A félreértés elkerülése végett, nem, nem irigylem tőlük. Nagyon is sokat dolgoznak azért a pénzért. Csak az pl egy nem diplomás munkakör.

2023. febr. 10. 08:50
 34/34 anonim ***** válasza:

értem, igen, Győrben és Szhelyen több lehetőséged is lenne az biztos

sajnos nem vagyok otthon ebben az irányban

vegyész ismerőseim vagy multinál dolgoznak (autóipar, gyógyszeripar) vagy ausztriában

ha vannak nagyobb gyárak a közeledben, azért oda érdemes lenne beadni az önéletrajzodat sztem

vagy esetleg magán egészségügyi intézményekhez

én mindenképp próbálkoznék a helyedben

vagy szakfordítás esetleg? van ismerősöm, aki ezzel foglalkozik...nem napi 8 óra, hanem projektek, pl honlap szakfordítása

így kb te osztod be az idődet, de jól fizet (munka mellett is kivitelezhető)

2023. febr. 10. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!