Magyarországon miért csak a diplomások kapnak emberhez méltó fizetést?
Csak a diplomások? A gázszerelő 1 óra munkára vitt el tőlem 43 ezret, a víszerelő 6 órára 440 ezrer..
Diplomás vagyok, én havonta keresek ennyitb😂
vízszerelő*
ezret*
ennyit*
Bocsi, csak vajas volt a kezem miközben írtam 🤣
Sokan el vannak itt tévedve, a kedvencem meg a programozók, mikor ide-ide tévednek, hogy "há' ménem tanultad te is ezt".. Talán mert rohadtul nem érdekli a terület? :D Te miért nem tanultál könyvelőnek? Istenem..
Aztán most, hogy egyre többen mennek rá és telített lesz a szakma, ott sem lesz kolbászból a kerítés. Nagyon nagyon sokan el vannak tévedve GYIK-en azt veszem észre, azt adják be, hogy "hogy kapsz csak ennyit?? Diplomával fél milliót kéne hazavigyél - jön a kedvencem - akkor valamit nem jól csinálsz" :D mert mit csináljon szerencsétlen mérnök/közgazdász, aki véletlenül nem infós és ennyit képesek odaadni? Fővároson adnak nekik 300-350 nettót, jobb helyeken megüti a 380-at na. És évekig gürcölt azért a diplomáért ő is, ezek nem "büfészakok", már ott tartunk kedves kérdező, hogy nem, a diplomásokat gyakran nagyon nem fizetik meg még releváns szakmai tapasztalattal sem. Kivéve, ha nem vagy IT területen, egészségtelenül nagy különbségek vannak ezekhez a területekhez mérten és szerencse függvénye, hogy ahhoz ki mennyire ért. Van programozó ismerősöm, nagyon profi és ezt ő mondta. Nyilván kitartás is, de ilyen agya van, hogy fog rá. Akinek nem, cseszheti. Ez olyan, hogy vagy van kézügyességed, vagy nincs. Vagy matekos agyad van, vagy nincs. Neki úgy ráállt az agya, hogy nem is tanulta sehol, saját magát tanította meg rá tinédszer korától fogva, sehol nem dolgozott 1 percet sem, freelancerként tolja.
Na hát akkor meg főleg, ha így van.
2 diplomával ugyanannyit keresek, mint a férjem szakmunkás végzettséggel 3 műszakos gyári melóban
havi 500 ezer körül kapunk mindketten
27es vagyok
5-7 éve dolgozunk ott, elég nagy multi
igen, szerencsésnek mondhatjuk magunkat
csak érzékeltetni szerettem volna, h nem biztos, h a diploma számít....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!