Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek havi 700 nettó +...

Szerintetek havi 700 nettó + céges kocsi + céges telefon jó fizu a mai világban? Mert azt mondják, de én alig jövök ki belőle. Sokan keresnek ennyit?

Figyelt kérdés

2022. okt. 6. 19:18
 131/168 anonim ***** válasza:
46%

Ha a költség oldalát nézem: 150 egy 30 nm-es albi Budapest viszonylag élhető részén... (itt be is lehetne fejezni a "Pest vs vidék" álságos szembeállítást, Budapest is tele van nyomornegyedekkel, rozsdaövezetekkel, lepusztult lakótelepekkel) plusz rezsi, plusz tisztítószerek, plusz költségek, amik akkor is vannak, ha nem tiéd a lakás, de mondjuk tiéd a mosógép... 200-250 minimum a lakhatás. Ha ketten vagytok akkor meg fejenként ennyi, 30 m²-én lakni a legjobb párkapcsolatot is szétcseszi.

Heti 20 csak élelemre szintén elmegy. Semmi puccos dolog, egyszerűen ha olyat akarsz enni ami nem betegít meg, hosszabb távon se és nem gyógyszerekre akarsz hasonló összeget költeni. És akkor otthon főztél, csakhogy ha van egy darálós munkahelyed akkor nem alapozhatsz az otthoni főzésre. Heti minimum egy tízes plusz az "elmegyek enni" alkalmakra. (= kb befalok egy gyrost 30p ebédszünetben). Tehát havi 135 csak enni, legyen 150 mert megengededa LUXUST hogy 1-2 alkalommal egy étterembe is elmész a csajoddal/pasiddal/rokonokkal.

Ez 400 000 Ft csak az alap kiadásokra.

Ruha (semmi márkás), fodrász, sport, kultúra... havi 50 megint csak... tudom ez mind luxus :D a leleményes vidéki a saját haját vágja nullásal és csak tv-t néz.

Havi 50 a váratlan kiadásokra. mert vannak. Fogorvos stb.

Félmilliónál tartunk és nem tettünk félre.

Minimum 10%-ot illene, hogy egy év alatt összejöjjön annyi amiből mindezt egy hónapig (!) fedezni tudós, ha bent a krach. Plusz további 10%-et hosszabb távú célokra, saját lakás vagy bármi.

Ez rögtön 600 000 Ft... szóval nem jár rossz nyomon a kérdező, trollnak semmiképp nem mondanám.

Igen, szerintem is a zsebbe fizuk, seftelés és egyéb szürke és fekete zónás dolgot és a rengeteg állami juttatás (csók stb.) miatt JÓVAL több az emberek havi bevétele mint az ún. átlagbér.

Ezzel együtt szerintem havi 700-ból szuperül el lehet lenni, ha nem, akkor valamit rosszul csinálsz. Költözz olcsóbb helyre és vállalj home office-os munkát, gondold át a hobbijaidat stb.

2022. nov. 7. 11:36
 132/168 anonim ***** válasza:
Bocsi a rengeteg elírásért.
2022. nov. 7. 11:43
 133/168 A kérdező kommentje:
131-es köszi, végre valaki aki megérti felfogja miről is kérdeztem.. A válaszolok nagy része szerintem itt 400-500ból él (nemtudom hogyan..) és azt gondolja, hogy az az átlag...
2022. nov. 7. 11:58
 134/168 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem egy rendes albértlet inkább 200 nál kezdődik, plusz rezsi, plusz tisztítószerek, plusz költségek ez inkább havi szinten 120-150 ezer. A heti bevásárlás ilyen infláció melett 30 ezer ha a munkában ezel meg kis "luxus" arra is elmegy egy 20-as. Ruhát ilyenekt is kell néha venni az havi szinten ha alacsonyak az igényeid akkor kb 50 ezer. Váratlan kiadásokra szerintem nem elég az 50 legyen inkább 60 ezer forint. Hogyha el akarsz menni fodrász kozmetikus stb az minimum 50 ezer. És már nincs egy filléred sem, se sportolás, se minőségi ruha, se nyaralás se semmi nincs benne. A nettó 700 ezer az arra jó hogy valami kevésbé jó helyen kivegyél egy alap 30 nm-es lakást, ne hallj éhen, arra hogy mondjuk akár egy forintot is félre tegyél egyszerűen nem elég...
2022. nov. 7. 12:04
 135/168 anonim ***** válasza:
17%

#134: Én

-130 ezerért bérelek egy 52 négyzetméteres, felujított lakást Budapesten (egyedül élek)

-45 ezer körül van a rezsi

-54 ezer körül az ebéd (minden nap rendelek interfoodtól

-7500 körül van a heti bevásárlás, vagyis 1 hónapban 30 ezer

-bejárásra nem költök, mert otthonról dolgozom.

-internet 3900 ft

Szóval 263 ezer forintból megélek, a maradék pár százezret meg félre tudom rakni. Nem tudom a te kalkulációd miért sikerült olyan irreálisan magasra.

2022. nov. 7. 12:48
 136/168 anonim ***** válasza:
97%

"200-250 minimum a lakhatás. Ha ketten vagytok akkor meg fejenként ennyi"

Ha ketten vannak, a bérleti díj meg a közös költség akkor is csak ugyanannyi, nem kétszer annyi, akárcsak a szemétdíj, az internet, stb., úgyhogy nem lesz duplája a lakhatás, ha ketten laknak.

2022. nov. 7. 19:17
 137/168 A kérdező kommentje:
Szerencsére van még egy belvárosi kiadó lakásom ami bérleti díjba 200e havonta, de az is sokszor csak viszi a pénzt... ha festetni kell, vagy valamit javítani szakemberek több százezerbe kerülnek. Ebből a lakásból van valamennyi megtakarításom, de az is csak 4-5 M Ft.. Semmire nem megyek vele, lassan egy lakásfelújítás elviszi.
2022. nov. 7. 20:35
 138/168 anonim ***** válasza:
5%

Kedves 136-os, kár, hogy nem olvastad végig a bekezdést se.

Pikk-pakk 2x annyi lesz a bérleti díj, 30 m²-en két dolgozó ember kikészíti egymást. És ki kell hogy vegyen egy (durván) 2x akkora lakást. A rezsiköltségek emelkedése adott.

És, ha nincs is pont 2x annyi egy 60-ast kibérelni mint egy 30-ast, hanem mondjuk csak 150%,

ekkora összegeknél én már a kaucióval is számolnék, azt is hónapról-hónapra kell összespórolni, valamint az egyéb fenntartási költségek is jelentősen megnövekednek, onnantól kezdve hogy nem egy szoba-konyhában élsz.

Ezt állítom én, a tapasztalataim alapján. Másoknak más tapasztalatai vannak, én nem húzom le őket se.

Egyébként jelenleg 400-450-ből élek, mázli, de inkább az elmúlt évek kuporgatása és némi adósság árán, a saját belvárosi kéglimben, távol Budapesttől. Nem mindenki teheti ezt meg, valószínűleg a kérdező sem.

2022. nov. 8. 09:41
 139/168 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben letennék egy c+e jogsit vagy egy fodrász, szakács, burkoló szakmát, nem boóckodnék az irodában játékpénzért.
2022. nov. 8. 09:48
 140/168 anonim ***** válasza:

"ha nincs is pont 2x annyi egy 60-ast kibérelni mint egy 30-ast, hanem mondjuk csak 150%"

Nagyon nem mindegy! A lényeg mégiscsak az, hogy mindig többe kerül egyedül élni egy adott életszínvonalon, mint egy vagy több másik emberrel együtt. És van, akit az készít ki, ha meg kell osztania a kis lakást mással, mást meg az, ha nincs kivel megosztania, úgyhogy...

2022. nov. 8. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!