Meg lehet tanulni programozni a netről?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy lehet érdemes lenne megtanulni programozni. Rólam annyit, hogy 25 éves vagyok, szeretek logikusan gondolkodni és a dolgok mögé látni, keresni az összefüggéseket. Viszont matekból világ életemben 2-3 as voltam. Sosem ment. Egyetemre úgysem vennének fel. Szóval úgy gondoltam, hogy a netről megtanulok programozni, ingyen. Itt rengetegen írták, hogy ez egy lehetséges dolog. Simán meg lehet tanulni programozni a netről ingyen. Nem arra hajtok, hogy vérprofi legyek. Nekem elég annyi ha egy normális programozói munkára felvesznek egy multihoz és annyi. Szóval ez lehetséges? Meg tudnék tanulni programozni a netről? És ha igen akkor hol kellene kezdenem?2022. szept. 25. 15:58
1/10 anonim válasza:
Ha a matek nem megy, valszeg a programozas se fog. Amugy meg igen siman meg lehet, ha eleg sok peldaprojektet csinalsz akkor melot is konnyen kapsz majd
2/10 A kérdező kommentje:
És matekból mi az a témakör aminek jól kellene mennie a programozáshoz? Vannak konkrét oldalak amik leírják ezt az egészet?
2022. szept. 25. 16:32
3/10 anonim válasza:
Én is pont ezen gondolkodtam, szintén nem vagyok valami jó matekból. Inkább nem erőltetem, korábban kellett volna ilyen irányba tanulni míg fiatalabb voltam. Mostmár munka mellett nem hiszem hogy menne. Pláne nem autodidakta módon. De biztos van akinek így is sikerülhet.
4/10 anonim válasza:
vegezz iskolat, nem eri meg trukkozni koklereknel csak azert hogy ingyen legyen
5/10 anonim válasza:
Logika, valoszinusegszamitas, halmazelmelet. De amugy tanulhatsz csak frontend developmentet, az kicsit konnyebb. Van a Codecoolnak 4 honapos allamilag tamogatott fejlesztoi tanfolyama, frontend es asszem backend is. Netrol amugyigyis-ugyis folyamatosan kell hozzatanulni, kepezni magad. A Udemy-s kurzusok eleg olcsoak, de a tematikajuk alapjan akar magadnak is osszeallithatsz egy youtube-os playlistet, amolyan sajat kurzust, megcsinalod, aztan akkor jobban latod, hogy akarsz-e erte fizetni.
6/10 anonim válasza:
Nem az a kérdés, hogy a matek melyik része nem ment. Ahhoz, hogy matekból jó legyél olyan gondolkodásmódod kell legyen. Nagyon hasonló gondolkodásmód kell a programozáshoz is. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudsz megtanulni programozni, csak azt jelenti, hogy jó eséllyel nem fogsz túl hatékony lenni. Persze mindenre vannak kivételek és az is lehet, hogy simán lustaság miatt nem voltál jó matekből és ahogy idősödik az ember máshogy áll hozzá a tanuláshoz is.
7/10 A kérdező kommentje:
#5 Köszi a segítseget. Bepróbálkozok a frontendnél aztán majd meglátjuk mennyire fekszik.
2022. szept. 25. 18:08
8/10 anonim válasza:
"Rólam annyit, hogy 25 éves vagyok, szeretek logikusan gondolkodni és a dolgok mögé látni, keresni az összefüggéseket."
Ez cuki. ^^ Eddig mit dolgoztal?
9/10 anonim válasza:
"iszont matekból világ életemben 2-3 as voltam. Sosem ment. Egyetemre úgysem vennének fel."
Miből gondolod? Nekem anno 2-es lett a matek érettségim. Később csináltam egy emelt infó érettségit hozzá, azt simán felvettek és elvégeztem a PTI-t.
"És matekból mi az a témakör aminek jól kellene mennie a programozáshoz?"
A logikai alapok. Egyetemi matekhez meg a szögfüggvények pl.
"Vannak konkrét oldalak amik leírják ezt az egészet?"
Igen. Pl. a Mateking. Nekem az segített megérteni az egyetemi matekot.
10/10 anonim válasza:
Egyetemmel soha nem lesz munkád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!