Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 30 évesen programozni tanulni,...

30 évesen programozni tanulni, szakmát váltani? Megéri, lehetséges egyáltalán?

Figyelt kérdés

Kicsit rólam: 30 éves leszek idén, vegyiparban dolgozom technikusként, van egy nem túl versenyképes nehézipari mérnök bsc diplomám. A munkám stressz mentes, nyugis, nincs lehetőség karrierre, előlépésre... mindez havi nettó 160 ezerért.

Érdemes belevágni programozni tanulni? Szerettem mindig is az informatikát, jeles érettség, ecdl stb, de programozni nem tanultam soha.

Ilyen tanfolyamra érdemes beiratkozni?

[link]

[link]

ezek, vagy valami hasonló után (ha már van sejtésem az alapokról) autodidaktán képezném magam, codeschool, sololearn és társaik segítségével.

Nem a pr cikkekben leírt sok százezres fizetés hajt, ha eleinte annyit keresnék mint most már az is elég, ha van benne kihívás és jövőkép.

Lenne ennek így értelme? Mit gondoltok, kaphatnék állást ha ezt így végigjárnám, el lehet helyezkedni gyakorlatilag kezdőként 30 évesen?

2017. jan. 7. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Bíztos lenne értelme, de nagyon magolósnak kell tudni lenni ha nullán vagy ezen a téren.
2017. jan. 7. 12:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Egy dolgot fontos, hogy láss: normálisan megtanulni programozni minimum egy év, de akkor semmi mást nem csinálsz egész nap. Egy ötven órás tanfolyam után maximum tesztelő droid lehetsz, abban sem pénz, sem perspektíva nincs. Kihalóban lévő szakma az IT-n belül.

Mondanám, hogy fontos az ész is, de ha egy nem kamu mérnöki diplomát már szereztél, akkor ezt is meg tudod ugrani, csak szorgalom és hozzáállás kérdése.

2017. jan. 7. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha havi 160-at keresel mindenképpen érdemes továbblépni.

Azt gondold végig, hogy a jelenlegi szakmai tapasztalatod mellé hogyan tudnád beilleszteni az magasabb szintű informatikai tudást.

Ma már a programozás is nagyon sokrétű szakma. Emellett egy programozó önmagában nem sokat ér ha nem ismeri azt a gazdasági folyamatot amire a szoftvert kell fejleszteni.

Nem tudom melyik megyében laksz, de a nyugati országrészben nehézipari mérnöki diplomával angol tudással szerintem pillanatok alatt el lehet helyezkedni, 5-600 ezres fizetéssel.

2017. jan. 7. 22:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Amúgy a levelezőn egyetem nem lenne jobb?

Mert a valóságban az ilyen pénzlehúzó tréningek semmit se érnek.

2017. jan. 8. 00:43
 5/9 szonata ***** válasza:
Soha nem késő elkezdeni,folytatni a tanulást. Mivel a jelenlegi munkahelyeden nincs perspektíva,kihívás,mindenképpen tedd meg ezt a lépést. Légy sikeres, hasznos ember.
2017. jan. 8. 06:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Tudom, hogy egy főiskola lenne jó, sajnos nincs már támogatott félévem, nagy kihívás lenne 3 évet finanszíroznom.

Nyugati országrész tippet is köszönöm, utánanézek.

2017. jan. 8. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Viszont ha elvégzed, kb egyből 300 netto a kezdőfizu.

Most több CEO, CTO, senior dev, és HR ismerősöm is folyamatosan küzd a szakemberhiánnyal.

4-5 hó és nem jönnek a CV-k. Aki jön az hiába friss diplomás, de buta mint a kő. Nem is buta, hanem droid. Alap kérdésekre fail választ adnak, pl hogy érdekli-e a szakma, vagy milyen kis home projectje volt. ezek sokkal fontosabbak a nyelvnél. Meg a lelkesedés.

Senior dev ismerős annyit mondott, hogy szinte már olyat is felvenni aki totál nem felel meg a specifikációnak, még csak azt a nyelvet se tudja... betanítaná, foglalkozna vele.. de aki kicsit agyasabb, kreatívabb az elhúzott régen 800-1M nettóért külföldre. ami itt a senior fizu.

ha van mérnöki diplomád szerintem simán veszed az akadályt :) végülis ez a matekos logika meg a kémia csak más köntösben :D

plusz nagyon jól jön a mérnöki látásmód. mellesleg én biotech iparban vagyok IT-s és ide is tonnányi biotech érdeklődésű programozó kell. Egyre több... mindent automatizálunk lassan.

+ 24 évesen kettes matekkal vágtam bele, nehéz volt, de sikerült. Megérte váltanom tök más területről. Most 30 vagyok...

2017. jan. 9. 15:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem csak azok gondolják így, hogy könnyű szinte nulláról olyat megtanulni amiért jól fizetnek akiknek amúgy is könnyű? Ha munkába állsz ott tényleg jól kell pörögnie az agyadnak, hogy hogyan írd meg a progit amit kérnek tőled... mennyi időd van rá? mennyit tudsz rászánni? addig miből élsz? ezek a nem mindegy dolgok
2017. jan. 9. 15:43
 9/9 anonim ***** válasza:
hogy alakult kérdező?
2021. dec. 2. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!