Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez csalás, vagy normálisnak...

Ez csalás, vagy normálisnak számít szerintetek ebben a munkakörben?

Figyelt kérdés

IT területen dolgozom egy cégnél. Sokszor el kell indítanom számításokat amik órákig tartanak, van, hogy az egész nap azzal megy el, hogy számol a gép. Tehát mondjuk 1 órán át kalkulál valamit. Aztán újra, és újra, ha automatizálom egész nap csak számol és bizonyos időközönként amikor odajönnek bemutatom az eredményeket.

Nekem nincs sokszor más dolgom max 1 órás előkészítés, utána a számítások elindítása, de közben végig a gép előtt ülök és várok. Miközben fut a számítás, elég látványos, mert a gép processzorhűtése maximumra kapcsol, ki is szoktam tenni egy teljesítménymutatót, hogy a monitort nézve lehessen látni, hogy valamit csinál a gép, de általában amíg ezek a számítások futnak én olvasok, facebookozok, most pl ide a gyakorira írok.

Természetesen a számítások eredményeivel általában elégedett a főnök, nem is egyszerű az előkészítés. De nem tudom, hogy tudja azt, hogy a számítógép kapacitását és a munkaidőmet négyszeresen is ki lehetne használni, hogy amíg számít a gép közben 10 másikat is előkészítek és esetleg optimalizálom az időt.

Nekem jó így. Ők is beletörődtek, hogy ez így megy.

Talán nem is kéne ezzel foglalkoznom, mert IT területen normális.

Nem akarom leírni pontosan milyen számítások, nem szupertitkos, de nem akarom senkinek az orrára kötni itt, hogy mi a munkám. Lényeg h CPU alapú adatfeldolgozás ami órákig is eltart.

Legyen lelkiismeret furdalásom, vagy ez normális így? Gondolom egy recepciós se csinál semmit pl amíg épp nincs vendég.

2022. szept. 23. 12:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális. Nálam is, amíg egy build vagy deploy fut, addig ide írogatok. Van, ami félórát is eltart, addig nyilván tudnék mást is csinálni, de így is elégedettek én meg nem szakadok bele.
2022. szept. 23. 14:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Na és máshol nem keresnél meg nettó 520at? Ahol mondjuk nem bsztatnak? Erre a munkára amúgy is mehetne home office, szerintem jobb fizuval is, es nyugtod lenne.
2022. szept. 23. 14:12
 13/20 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok még, ez a harmadik komolyabb munkahelyem. Gyűjtöm a tapasztalatokat. Meg helyileg nagyon jó. Konditerem van, Sport passt adnak amivel ingyen mehetek wellnessezni stb. Szeretek bejárni. Ha váltanék nem biztos, hogy sikerrel járnék. Az a taktika inkább, hogy elhúzom ameddig lehet, aztán ha azt mondják, hogy viszlát akkor keresek majd egy másikat. Tényleg volt olyan időszak, hogy napokig semmit nem csináltam és ugyanúgy jött a napi 30 ezer. Azért ilyen lehetőséget a bizonytalanért nem fogok feladni akkor sem ha néha alámtesz pár droid. Majd megunják. Pótolhatatlan vagyok.
2022. szept. 23. 14:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Munkahelyet nem úgy szoktunk váltani, hogy megvárjuk amíg kidobnak, aztán keresünk. Keress jobbat, ez egy szr munkahely. Pótolhatatlan vagy, aha... ehhez a pozihoz egy közepesen szar fizuval es folyamatos bsztatással díjaznak. Pótolhatatlan... :D
2022. szept. 23. 14:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Voltam rosszabb helyen is, ahol folyamatosan megállás nélkül kellett dolgozni. Itt csak időnként szállnak rám, egyébként meg leszarják mit csinálok, nem is látnak rá a monitoromra. Miért mennék el?
2022. szept. 23. 14:31
 16/20 A kérdező kommentje:
Volt ahol tényleg minden kattintást figyeltek. Meg nézték a monitoromat és nem volt megállás. Ez nem olyan. Ennél mi lenne jobb? Pont azt írtam h alig dolgozom havi 530 ért.
2022. szept. 23. 14:32
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Keress valami HO -os kötetlen munkaidős melót.. IT-ban ez nem nagy feladat..

Ott meg úgy osztod be az időd ahogy akarod, de határidőre legyél kész, ez a lényeg

2022. szept. 23. 16:21
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

Emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Igaz én nem IT területen dolgozom, hanem egy utómunka cégnél, nálunk is a render idő az ami elveszi a legtöbb dolgot, plusz adatmentés, ilyenek. Ezeket mindennap elindítom, adminisztrációval és egyéb más munkafolyamatokkal együtt a szellemi munkavégzésem kb. max 3 óra, amíg meg futnak a renderek tudok a munkám mellett a saját vállalkozásom marketing részével foglalkozni.

Igaz annyira a fix helyemen nem fizetnek meg, mindenféle plusszal együtt havi 460 a nettóm, de így hogy heti 40 óra alatt igazából aktívan csak 15 órát dolgozom, így megéri mert másra is jut időm.

2022. szept. 23. 16:29
 19/20 NTBS ***** válasza:
Normális.
2022. szept. 23. 16:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha ennyire véded, akkor mit panaszkodsz?

Viseld a bsztatást.

2022. szept. 23. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!