Ez átverés? MLM?
Figyelt kérdés
Call centeres munkaként hirdettek meg egy állást, ahol időpontokat kell rögzíteni és ügyfeleket hívogatni, de hirdetésben ennél konkrétabb nem szerepelt. Meghívtak személyesen találkozni, ( a cég neve az iroda kiírása szerint Vital, vagy v vital ( a szó felett volt a kis v betűre emlékeztető zöld grafika). Klasszikus öltönyös srác fogadott, bevezetett a call-os résztől elkerített helyiségbe, ott elővett egy lapot és elkezdte levezetni, hogy alakul a fizetés. Kiderült, hogy első hónapban nincs fix kereset, csak jutalék, és a következő hónapoktól kezdve a bevételem attól függ, hány ügyféllel kötöttem szerződést, illetve foglaltattam időpontot. Na most itt ügyfelek alatt az 50+ os, hiszékeny embereket kell érteni, a szerződés pedig egy többszáz ezres, valószínűleg kamu papír. A srác, aki magyarázott, azt mondta, gyógyszerekben és orvosi vizsgálatokban utaznak, ezeket kéne rásózni idősekre, és ebből lenne x százalék jutalékom. ( meg ha jönnek kontrollra, ugyanis azt is állította, hogy rendes orvosokkal is együtt dolgoznak) Azt is mondta, hogy a munkához saját telefon kell, de még egy tollat sem biztosítanak, bejelentés az első 3 hónapban nincs, csak utána, addig megbízási szerződést adnak. Jól gondolom, hogy ez csalás, és azon túl, hogy erkölcsileg teljesen kifogásolható ez, még az ott munkát vállalókat is átverik a pénzzel, illetve a többszáz ezres szerződéseket a munkavállalók nevére kötik meg, hogyha kopogna a rendőrség, ne ők kerüljenek sz@rba? A cégről a neten se találtam semmi konkrétat, mintha nem is létezne.2022. szept. 7. 15:53
1/7 A kérdező kommentje:
Ja és a klasszikus ütőkártyákat is bedobták, a srác szintlépésekről, céges utazásokról meg 250-800 ezres fizetésekről beszélt.
2022. szept. 7. 15:54
2/7 anonim válasza:
Ha nem is MLM, de erősen aggályos.....
3/7 anonim válasza:
Messzire kerüld el! Régóta csinálják, sok irodájuk van, èn is keresztül mentem rajta pár évvel ezelőtt. Óriási átverés, érdekes módon minden kamu vizsgálat után kiderül, hogy pont mindig szüksége van az ügyfél az több százezres-milliós kacatra.. nekem ezt el is mondták akkor az ott dolgozók, próbanap után el is köszöntem tőlük.
4/7 anonim válasza:
3: igen-igen, az összes ilyen kamu áltudományos kütyüvel ezt csinálták régebben is... NEm csak ez a cég....
Biorezonancia, nuskin karotinoid-mérés, stb. stb.
Megállapítják,hogy baromi beteg vagy, de ha szeded az ő csillióba kerülő cuccaikat, akkor 20 évet fiatalodsz ... (most szándékosan sarkítottam, de kb. ez a módszer)
5/7 anonim válasza:
Semmi köze az MLM-hez, ez egy "sima" jutalékos rendszerű értékesítői munka. Persze ettől még lehet inkorrekt a cég, vagy akár átverés is.
6/7 anonim válasza:
Ezek a cégek nem csak a vásárlóikat, hanem a saját dolgozóikat is átverik. Plusz ehhez azért gyomor is kell, aki bevállalja, na meg önköltségen hivogass hónapokig több 100 embert. Na persze... Kerüld őket messzire.
7/7 hun_74 válasza:
Nem szokásom, a feljelengetés, de ezek megérdemelnék!
Gyakorlatilag kiszolgáltatott idős embereket húznak le anyagilag úgy, hogy megfélemlítik őket, egy kamu diagnózissal, aztán placeboval gyógyítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!