Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez csalás, vagy normálisnak...

Ez csalás, vagy normálisnak számít szerintetek ebben a munkakörben?

Figyelt kérdés

IT területen dolgozom egy cégnél. Sokszor el kell indítanom számításokat amik órákig tartanak, van, hogy az egész nap azzal megy el, hogy számol a gép. Tehát mondjuk 1 órán át kalkulál valamit. Aztán újra, és újra, ha automatizálom egész nap csak számol és bizonyos időközönként amikor odajönnek bemutatom az eredményeket.

Nekem nincs sokszor más dolgom max 1 órás előkészítés, utána a számítások elindítása, de közben végig a gép előtt ülök és várok. Miközben fut a számítás, elég látványos, mert a gép processzorhűtése maximumra kapcsol, ki is szoktam tenni egy teljesítménymutatót, hogy a monitort nézve lehessen látni, hogy valamit csinál a gép, de általában amíg ezek a számítások futnak én olvasok, facebookozok, most pl ide a gyakorira írok.

Természetesen a számítások eredményeivel általában elégedett a főnök, nem is egyszerű az előkészítés. De nem tudom, hogy tudja azt, hogy a számítógép kapacitását és a munkaidőmet négyszeresen is ki lehetne használni, hogy amíg számít a gép közben 10 másikat is előkészítek és esetleg optimalizálom az időt.

Nekem jó így. Ők is beletörődtek, hogy ez így megy.

Talán nem is kéne ezzel foglalkoznom, mert IT területen normális.

Nem akarom leírni pontosan milyen számítások, nem szupertitkos, de nem akarom senkinek az orrára kötni itt, hogy mi a munkám. Lényeg h CPU alapú adatfeldolgozás ami órákig is eltart.

Legyen lelkiismeret furdalásom, vagy ez normális így? Gondolom egy recepciós se csinál semmit pl amíg épp nincs vendég.

2022. szept. 23. 12:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
31%

Ez teljesen normális, és mindenhol ez megy.

Ha céges géped van, lehet azt is figyelik, napi hányszor klikkelsz egérrel, vagy hány billentyűt nyomsz le.

A munkáltatók tökéletesen tudják, hogy 3 ember munkáját 1-1.5 is meg tudja csinálni. Olcsóbb, és hatékonyabb lenne odaadni 1nek mindent. Viszont ha az az 1 elmegy, vagy el akar menni, sokkal komolyabb alkupozícióba kerül, ami az üzletmenetet veszélyezteti, ezért olcsóbb, és biztonságosabb 3 ember semmittevését fizetni, mint 1 ember valódi megfeszített munkáját.

2022. szept. 23. 12:59
 2/20 A kérdező kommentje:

Saját gépen dolgozom, mert ez úgy van összerakva, hogy optimálisan elvégezze a számításokat, és olyan szoftverkörnyezetet raktam hozzá össze. Teljesen egyedi az egész, mondhatni a jobb kezem.

Maximum az interneten megnyitott oldalakat tudják nézni szerintem.

2022. szept. 23. 13:10
 3/20 anonim ***** válasza:
85%
IT-ban jellemzoen senkit nem erdekel, hogy tenylegesen mennyit dolgozol, ha a rad bizott feladatokat elvegzed hataridore. Teljesen normalis.
2022. szept. 23. 13:23
 4/20 anonim ***** válasza:
73%

Téged nem azért fizetnek, hogy 8 órában sz.pj, már elnézest a kifejezésért. A gyárban van az, hogy 8 órát kell lehúznod, ha egyik kész, jöhet a másik.

Neked viszont egy feladatod van, arra fizetnek. Gondolom a kutyát nem érdekli, mennyi idő alatt csinálod meg, ez általában projektes munkákkal így van.

Fordítóként nekem is egy könyvet küldenek ki, aztán hogy azzal egy hetet dolgozok vagy csak 20 órát, nekik hót mindegy.

2022. szept. 23. 13:38
 5/20 A kérdező kommentje:

Hát eleinte ez volt. Aztán egy két "droid" már bocsánat belázadt, hogy hát figyelték, hogy miket csinálok és napokig nem csináltam semmit.

Mert persze amikor kérdeztem tőlük mikorra kell elkészülnie a feladatnak természetesen holnap reggel. Függetlenül attól, hogy megcsináltam amikor a reggel túlóra után leadott prezentáció után elkezdtem lazulni még be is panaszolt a főnöknek.

Na mondom ilyet nem játsszunk. Elnyújtom a számításokat és nem tudnak belekötni.

Ne tudd meg mik mennek. Gondolom lemérték a normámat, aztán tudják, hogy egy nap alatt is le tudom prezentálni a kimutatásokat akkor csináljam meg minden nap.

Erre gondoltam védekezésként, hogy szépen elnyújtom.

2022. szept. 23. 13:47
 6/20 A kérdező kommentje:
A főnöknek meg amikor idejött hozzám, meg olyanokkal, hogy a csapat aki leadja az adatokat, felméréseket olyan érzésük van mintha nekem dolgoznának meg nem akarnak velem dolgozni. Szépen leprezentáltam egy olyat, hogy keressen egy olyan embert rajtam kívül aki ezt megcsinálja és (bár nem írtam, de utaltam rá) bátran dobjon csak ki! Ne tudd meg mik mennek. Irigyek a kollégák és felnyomnak. Igy a normál ütemben 1 hetes munkát kierőltetnék 1 nap alatt miközben pont ők azok akik nem csinálnak semmit.
2022. szept. 23. 13:49
 7/20 A kérdező kommentje:
Ezért kérdezem, hogy most ez amúgy csalás-e, ha erre azt válaszolom, hogy ahelyett, hogy kiraknám szerverre a számítást ami nyilván megosztott cpu erővel 15 másodperc alatt elvégzi, szépen beosztom 8 órára és akkor lehet majd várakozni.
2022. szept. 23. 13:50
 8/20 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy amikor 100% os teljesítményt hozol nekik rögtön 500% kellene.

Akkor hozok 30%-ot és elégedjenek meg a 100%-al ha néha becsúszik ilyen.

2022. szept. 23. 13:51
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Nehari, de ilyen feltételekkel nem auon gondolkodnék, hogy csalás-e amit teszek, hanem már rég beadtam volna a felmondásom.
2022. szept. 23. 13:54
 10/20 A kérdező kommentje:
Netto 530-ért nem mondanál fel napi 2 óra reális munka mellett.
2022. szept. 23. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!