Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmunkások mitől lettek...

A szakmunkások mitől lettek újabban ekkora urak?

Figyelt kérdés

Némelyikhez úgy kell bejelentkezni mint egy sztár ügyvédhez vagy orvos professzorhoz, és az ár is hasonló.

Közben mondjuk egy festést vagy burkolàst bárki meg tud csinálni akiben van némi érzek, igényesség, értelem.

Nyilván a minőségi munkát meg kell fizetni, meg vannak tényleg komoly szaktudást igénylő feladatok, de sokaknál kicsit nagy a kabát.

2022. szept. 22. 13:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Épìtőiparban vagyok mérnök. Itt most nem egy festésre gondolok amit kevésbé jó minőségben megcsinál maga is az ember, de normális komuvest, ácsot, bádogost, gépészeti szerelőt egyszerűen nem talalni. Kereslet kínálat diktál. Nem egyedi eset az már az elmúlt 5 évben, hogy még alkalmazottként is de egy jó köműves többet keres egy nagy épìtkezéseken mint egy epìtésvezető aki mondjuk mérnök. Ha vállalkozó akkor két háromszoros szorzó is lehet

. Ebbe dolgozom látom. Kevesebb köműves végez mint amennyi kellene utánpótlásnak így ezen nem kell csodálkozni. Aki szép munkát végez, nem iszik annyit ker amennyit akar. Plane ha szűkös a határidő. Elarulom: az esetek többségében húzza a megrendelő a fogát , de kifizeti. Vagy esetleg az olcsóbbal pár napig csináltatja és miután xar az összkép, vissza bontás után oda hívja a normálisat arany áron. És ebbe semmi túlzó nincs, épìtésvezető mernökként írom ezt.

2022. szept. 25. 09:11
 12/22 anonim ***** válasza:

A festest sem konnyu megcsinalni jo minosegben, a tobbirol nem is beszelve. Tapasztalatom szerint az epitoipari munkasok eddig sem azoknal dolgoztak akiknek gondot jelent kifizetni a munkat, hanem foleg azok akiknem van ra penz es nem fognak nekiallni otthon burkolni hazilag meg festeni, akkor sem ha viszonylag egyszeru munkarol van szo.

Szoval akik itt sirnak hogy draga a szakember es varni is kell rajuk azokbol eddig sem tudtak volna megelni a szakik mert nem adnak annyi munkat.

2022. szept. 25. 19:39
 13/22 anonim ***** válasza:
10! A hülye covid alatt mindenki sírt hogy nem tud dolgozni. Mi megállás nélkül mentünk, és ezt sok szaktárs nevében elmondhatom.
2022. nov. 14. 21:36
 14/22 anonim ***** válasza:

Épületbádogosból sztem évente 30 ember ha vegez

. Evvel párhuzamosan egyre több a fém szegely a tetőkön illetve a fém fedés amihez ők kellenek. Így a kimagasló fizetés adott a helyzet miatt

.

2022. nov. 15. 05:37
 15/22 anonim ***** válasza:
#14 Persze, kimagasló, de kinek van kedve mondjuk nyáron 40 fok melegben a tetőn ugrálni?
2022. nov. 15. 20:42
 16/22 anonim ***** válasza:
Ez nem kedv kérdése, de egy idős tervező nekem is azt mondta, ezt csak az tudja csinálni aki szívvel csinálja és szereti.
2022. nov. 15. 20:47
 17/22 anonim ***** válasza:
De, kedv kérdése, nekem pld nincs hozzá kedvem, ezért nem is vagyok bádogos. Az, hogy 30 ember végez évente azt mutatja, hogy másnak se nagyon..
2022. nov. 15. 20:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Igazad van :) De egyre jobban él belőle aki csinálja.
2022. nov. 15. 21:04
 19/22 anonim ***** válasza:

17: igen,nem a semmiért jön a pénz. De annak aki nem tud egy muszaki szakot elvegezni,cserébe jó lehetőség,hogy annyit kereshet mitn egy szenior mérnök

. És itt most ez nem túlzás, epitoiparban dolgozom képben vagyok

2022. nov. 15. 21:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Ok, annyit keres, csak nem mindegy milyenek a munkakörülmények. Komolyan tisztelem azokat akik képesek ezt a munkát szívvel-lélekkel végezni,én biztos nem tudnám csinálni.
2022. nov. 15. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!