Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha burkoló akarok lenni egy...

Ha burkoló akarok lenni egy mester mellett megtudom tanulni a szakmát?

Figyelt kérdés

Tehát arra gondoltam hogy nem iskolába mennék, hanem egy már régóta a szakmában dolgozó mester mellé. Először mint segédmunkás, aztán idővel saját vállalkozást alakítanék.

Egyáltalán erre van lehetőség, vállalkozások alkalmaznak full kezdőket?

Nyilván alap, általános dolgokkal tisztában vagyok, láttam már burkolàst, anyagokat, eszközöket.

2022. szept. 21. 12:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Ha saját vállalkozást akarsz akkor ahhoz kell a szakma.
2022. szept. 21. 12:50
 2/22 anonim ***** válasza:
74%
Iskolai képzés nélkül csak segédmunkás leszel...
2022. szept. 21. 12:56
 3/22 anonim ***** válasza:
Csináld meg meló mellett estin a sulit, Ingyenes a képzés.
2022. szept. 21. 13:27
 4/22 anonim ***** válasza:
45%

Általában ezek a mösterek a legbutább emberekből lettek, egy ilyennek akarsz segédje/csicskása lenni?

Agyon fognak s.opatni, főleg ha van más melós is rajtad kívül, pl. rézműves kálmán, akit átrugdostak a szakmunkásképzőben, csak hogy megszabaduljanak mára tőle.

Az ilyen munkásemberek nem úgy fognak rád tekinteni, hogy becsülendő, megakarja tanulni a szakmát stb, hanem mint a kutyára.

2022. szept. 21. 13:59
 5/22 anonim ***** válasza:
6%

#4 Azért ez elég nagy általánosítás. Nem minden szakmunkás idióta vagy buta. Rengetegen közülük nagyon is értelmesebbek. Sőt. Több eszük van mint a diplomások közel felének. El kellene felejteni azt a sztereotípiát, hogy a munkások ostobák.

Kérdező: a szakmát megtanulhatod igy is, de én nem ajánlom. Egyrészt azért mert így nem lesznek egyes munkafolyamatokra alternatív megoldásaid csak az az egy amit a munkáltatódtól tanultál. Másrészt azért sem mert így a későbbiekben nem lehetsz egyéni vállalkozó. Az egyéni vállalkozás beindításához szükseged lesz egy szakmunkás bizonyítványra. Ehhez pedig el kell menned egy esti képzesre. Nagyjából 1,5 év az egész. És a suliban legalább büntetlenül gyakorolhatnál és megtanulhatnád, hogy milyen munkafolyamatokra milyen megoldásokat használnak.

2022. szept. 21. 21:55
 6/22 anonim ***** válasza:
69%

5, aki értelmes, általában vagy a 60 éves korosztály, vagy aki OKJ-n rakta le, érettségi után.

Nálunk anno csak a legbutábbak mentek szakmukiba, mindenki más ment középiskolába.

Emlékszem, az egyik osztálytársamat asztalos iskolába rakták be. Az egy dolog, hogy át se ment a vizsgáin, mutatta hogy mik zajlanak ott "tanórák" alatt.

2022. szept. 22. 06:52
 7/22 anonim ***** válasza:
81%
6-osnak igaza van. Aki nappalin végzi, az azért kerül oda, mert buta, h finoman fogalmazzak. Ők lesznek az alkalmazottak, akik munka után elisszák a fizetést. Aki estin végzi, az simán felismerte a piaci rést és azért képzi tovább magát, önszántából. Ég és föld a kettő.
2022. szept. 22. 08:22
 8/22 anonim ***** válasza:
42%

6os vagyok, csak ennek is vége lett most, mert viktátorék kitalálták, hogy 2 év legyen 1 év helyett az OKJ, és ezt azért nem tudják sokan bevállalni szerintem.

Abba senki nem gondol bele, hogy a szakmunkás 3 éves képzésből kb 1.5 év töltelék tantárgyakkal ment el ugyan úgy, ráadásul full gyp cickányok között.

2022. szept. 22. 11:29
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

#5 Vagyok. Jelenleg esti képzésen tanulom a burkolást. Mivel jobban kifejtetted így igazat tudok adni. A nappalisok 90 százaléka full ostoba. És igen ők valszeg megrekednek majd egy szinten. Ebben egyetértünk.

Viszont a módosítás annyi,hogy eddig estin 2 evet kellett eltölteni, hogy vizsgáhass és meglegyen a szakmád. Ez annyiban változott, hogy redukálták a 2 évet 1,5 évre. Sajna ez rohadt kevés. A tanárok szerint a 3 év is elég keves. De mivel hiány van szakemberekből igy gondolom az volt a koncepció, hogy így gyorsabban tudják szórni őket a piacra. A gond annyi, hogy az osztálytársaim fele a szakma megtanulása után egyből lelép külföldre mert jobb a penz. Ahogy hallottam a többi "osztályban" is ez a terv.

2022. szept. 22. 12:00
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

9: azt hiszik, hogy egy szakmához semmi matek-fizika nem kell, és hülyeség ilyesmit tanulni, bőven elég hogy megnézi, más mit hogyan csinál...

Pedig azért egy átlóban lerakott burkolatnál pl. kell tudni pitagorásszal számolni, vagy alapvetően kiszámolni, hogy adott felületre hogyan lehet úgy elhelyezni az XxY méretű csempét, hogy középszimmetrikus legyen, stb. stb.....

2022. szept. 22. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!