Melyik a megterhelőbb meló. Burkoló és szakács közül?
Kinek mi. A burkolás fizikailag nagyon megterhelo. Nehéz anyagokkal való munka, rossz testtartás, stb..
A szakács sem könnyű mindig fizikailag, konyhában lehetnek extrém hőmérsékletek, egész nap talpalni kell és pörögni 1000el. Ezen kívül a szakács munkája mentálisan fárasztóbb, nagyobb a nyomás és a stressz.
Mindkettő megterhelő.
Az irodai munka is lefárasztja az embert, de mégis boldogabb voltam a fizikai munkavégzéssel, mert az a fáradtság kipihenhetőbb, míg a szellemi szerintem jobban mosott xarrá teszi az embert és ott a munkaidő végén már nem volt kedvem mosolyogni se.
Az válaszd, amelyiket szívesebben csinálnád!
Én ha ffi lennék, burkoló lennék, mert szerintem ott többet lehet keresni vállalkozóként.
Ráadásul burkoló vállalkozóként lehet később segéded napi bejelentéssel és akkor nem is te fogsz fizikailag dolgozni, hanem már csak felhajtod, felügyeled a munkát és tárgyalsz az ügyfelekkel.
És a végén ha még felezed is a keresetet, de akkor sem te szakadtál bele, nekem még így is megérné.
Szia. Én burkolóként dolgozom. Ketten csináljuk a munkákát a kollégámmal mint egyéni vállalkozók. Maga a munkavégzés fizikailag nem annyira megterhelő mint azt sokan szeretik beállítani. Volt már, hogy egyedül mentem mert a társam beteg lett vagy más okból nem tudott jönni és így sem volt olyan gáz. Legalábbis fizikálisan. Ha okosan osztod be az idődet és a munkáidat valamint nem akarsz 1 nap 100m² felrakni akkor még 50 évesen is bírni fogod. Nem muszáj leterhelned magad ahhoz, hogy sok penzt tudj keresni. A szellemi része az már más. A legtöbb helyzetben nagyon ott kell lenned fejben, hogy tudj érvényesülni. Meg persze az is hozzátartozik, hogy szerintem ez egy nagyon szép szakma. Ha a tulaj jó csempét és anyagokat valaszt akkor egy semmiből szépen fel lehet építeni egy valamit.
A szakácsról nem igazán tudok nyilatkozni. Max annyit, hogy az öcsém pizzaszakács. Napi 14 órát melózik,egy héten 4 szer megy, 280 nettót keres egy hónapban és a kemence mellett 50-60 fok szokott lenni jobb esetben.
Én kivételesen tudok mindkettőről nyilatkozni, mert voltam reggeliztető szakács és most burkoló vagyok.
Ha valaki jó kondiban van amúgy is, akkor a burkolás fizikailag nem megterhelő, kivéve, ha bontást/anyaghordást is vállalsz. Napi párszor emelek 25 kilókat, betonozásnál 40 kilót. Volt olyan napom (mozaik), hogy szinte meg sem emeletem a 25 kilót. A munkanapok fele vagy előkészület vagy fugázás/szilózás, ahol szintén alig kell fizikai erő. Persze alkalmazottként kihajtják belőled a szart is, de legalább fogytam/izmosodtam 😂 Vállalkozóként megint más a helyzet, ott nem egyszer van olyan, hogy 3-4 óra alatt végzel a napi munkáddal, azért az nem rossz.
Reggeliztető szakácsként majdnem meghaltam a tűzhely mellett az 50+ fokban, nagyon nagy pörgés, egész nap talpon. Én nem bírnám 12+ órában mindennap, az tuti. Ezt vedd figyelembe, hogy a vendéglátásban nagyon ritka (csak külföldön) a 8 órás munkanap, sokkal inkább 12-14 órázás megy. Vállalkozni sosem fogsz tudni szakácsként és az első lezárásnál a vendéglátást fogják megint bezárni vagy az megy csődbe, lásd covid.
Ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor menj el pár napra mind2 típusú helyre dolgozni és meglátod, hogy neked melyik tetszik jobban. Pár nap ingyen munka jobban megéri szerintem, mint egy feleslegesen elvégzett OKJ többszázezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!