Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Főnökeim hátráltatják a...

Főnökeim hátráltatják a szakmai fejlődésem és előléptetésem?

Figyelt kérdés

Multinál vagyok, lehetett jelentkezni egy 2 éves belsős vezetői képzésre. Felvételi és válogatás után is a kezdettek 35%-a végezte csak el. Tanulmányokban a jobbak közé tartoztam, kitűnőre vizsgáztam, nem a sor hátulján kullogtam de a főnökömmel eddig ápolt jó viszony valami okból kifolyólag az utóbbi időben 180°-os fordulatot vett. Az elejétől fogva sem akart tanítani, pedig szabad időmben is bejártam (ekkor még jobb volt a viszony). Ha maradni kell vagy be kell menni elérhető vagyok mert szeretem a céget és elkötelezett vagyok mellette. A munkám jól végzem, odafigyelek a határidőkre, változásokra. Összességében jó ,,alapanyagnak" tartom magam a feladatra, illetve másoktól is ezt kapom visszajelzésként. Többen is meglepődtek amikor hallották, hogy még nem tudtam feljebb lépni.

Fülembe jutott, hogy valószínűleg az egyik felettesem aki a főnököm alatt van fél, hogy a helyére tesznek (voltak vele problémák korábban is, illetve rombolja az egységet a csapatban) és tőle indulhat a dolog.

Jelenleg úgy veszem észre ellenem hangol mindenkit és olyan hibákat is rám fognak amiket nem követtem el, illetve próbálnak megalázni és megrengetni az önbizalmam, hogy eszembe se jusson az előléptetés. Szándékaimban sosem volt őt kitúrni a helyéről a cselekedetei ellenére sem, még most sincs. A hosszútávú terveimben szeretnék magasabb pozícióban dolgozni mint ő, feltételezem ezt sem díjazza. De ehhez még tovább fogok tanulni ami ugye időbe telik. Ami fontos lehet még, hogy sokkal fiatalabb vagyok mint ők, személyemben szerény de ambíciózus, amikor kell a munkatársakat határozottan kezelem, adom ki a feladatokat. Egyszer amikor az ellenem áskálódó kolléga beteg volt én vettem át a helyét ,,vizsgaként" 2 hétre és minden rendben volt. De amint teljesítem az általuk kitalált utolsó feltételt kapok egy másikat.

Viszont az amúgy sem nagy önbizalmam így kezd meginogni hiába tudom, hogy jól végzem a munkám.

Mit tudnátok javasolni, hogy magabiztosabb, határozottabb legyek és el tudjam viselni ezt a szekálást amíg nem harcolom ki a feljebb jutást?

(Nem gondolom, de ha valaki szerint túl pozitívan tüntetném fel magam akkor is kérném, hogy a kérdés megválaszolásakor a személyiségem ebben a kontextusban vegyétek figyelembe, köszönöm.)

2022. szept. 17. 20:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Pedig szerintem pont erről van szó, amit a 9es írt.
2022. szept. 19. 09:20
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen én is ennek érzem. Hiába dolgozom lelkiismeretesen, túlórázok inkább, hogy minden jó legyen kész legyen de egyre jobban háttérbe vagyok szorítva a vezetői feladatoktól.

De a fő kérdésem az volna ami miatt kiírtam, hogy ti ilyen helyzetben hogy tudnátok magabiztosak lenni? Hogy ha rámnéznek azt lássák rajtam igen én jól dolgozom és tudom is magamról.

2022. szept. 19. 11:14
 13/14 A kérdező kommentje:
Egy olyan embernek aki nem szeretne fejlődni jó ez a helyzet hiszen egyszerűbb munkáért kap több fizetést de nálam nem erről van szó.
2022. szept. 19. 11:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Ne túlórázz, csak a munkaidőben dolgozunk. Kifizetik a túlórát? Megbecsülnek? Kihasználni ne hagyd magad. Továbbra is azt mondom, ha itt nem hagynak fejlődni, menj át másik osztályra.
2022. szept. 19. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!