Egy multinál vagy egy ssc-ben hogy zajlik az előléptetés?
1 éve dolgozok a munkahelyemen, pályakezdő vagyok. Pénzügyi terület.
1-1.5 év után szokták átrakni a kollégákat az eggyel magasabb fizetési osztályba, de a felelősség csak minimálisan változik.
A teljesítményem szerintem stabil, és ellátom a feladataimat.
Nem vagyok a hónap dolgozója aki minden nap estig benn van az irodában, és nem megyek napi 3x oda a feletteseimhez smúzolni, de a féléves értékelésem jó lett, és lassan már itt vagyok annyi ideje, hogy előléptessenek, ráadásul szükségem lenne arra a plusz 30%-ra.
Nagyon nagy a rotáció nálunk (is), van egy 5-6 fős ténylegesen szenior mag, az újak között viszont messze én vagyok itt legrégebben itt, és én is napi 2-3 fejvadász megkeresést kapok. Nem akarok váltani, de azt is elismerhetnék, hogy még itt vagyok.
Mit csináljak?
Jelezzem a manageremnek, hogy szeretnék medior lenni, vagy várjak amíg előléptetnek?
"nem megyek napi 3x oda a feletteseimhez smúzolni,"
Ez hiba. Amúgy nehezebb az adott munkahelyeden emelést elérni, mint átmenni egy új helyre eleve magasabb fizuért.
Ha nem szólsz, maguktól nem fognak emelni.
Amúgy én most dolgozom a 3. multinál, és az előléptetés 2 módon szokott történni:
1. Állandóan nyalizik az illető, mindenki kedvence, bár a munkája nem valami kiemelkedő, de mindenhol ott van, mindenki ismeri. Ehhez nagy önbizalom is kell, hogy te magad is elhidd, hogy te vagy az év dolgozója.
2. Nagyon rosszul dolgozik, ezért meg akarnak tőle szabadulni. Amikor adódik egy másik munkakör, rögtön beajánlják, hogy szabaduljanak tőle.
Amúgy előléptetéssel olyan sok fizuemelés nem szokott járni, ezért a fiatal, ambíciózus emberek el szokták vállalni, hogy be tudják írni az önéletrajzba, aztán 1 év múlva váltanak másik céghez kétszer annyi fizetésért. Az idősebbek, vagy a kényelmesebbek meg nem akarnak előléptetést, mert ugyanannyi, vagy kicsivel több pénzért nem akarnak több munkát és több felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!