Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeretem a munkam, de keves a...

Szeretem a munkam, de keves a fizetesem, te mit tennétek?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és szüleimmel élek. Havi netto 240et keresek, ami sajnos nagyon kevés. Felsőfokú műszaki végzettségem van.

Nagyon szeretem a munkát, amit jelenleg csinálok és a kollégákkal is jól kijövök. Viszont ebből a fizetésből nem lehet egyről a kettőre jutni.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Kicsit félel a váltástol, mert az előző munkahelyemre folyamatos gyomorgörcsel jártam be, viszont a mostanit nagyon szeretem.

Félek, hogy megint rossz munkahelyet fognék ki.

2022. aug. 5. 13:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Jelezd hogy fizetésemelést kérsz. Ha nem adják meg, és nem is kapsz ennél magasabb bérajánlatot máshonnan, akkor nem ér ennél többet a szaktudásod a piacon.

A piaci érték növelése tanulással lehetséges.

Mi az 1 és mi a 2 ahova továbblépni akarsz, az sem mindegy.

2022. aug. 5. 14:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Milyen végzettséged van?
2022. aug. 5. 14:07
 3/19 anonim ***** válasza:
68%
Felsőfokú műszaki végzettséggel ennyit keresel? Ha nem agrár/építőipar, akkor ez nagyon alacsony, a gyakornokok is legalább 50-el többet kapnak legtöbb helyen... De sok cégnél a mérnökhiány miatt sok pozícióra elég a műszaki végzettség, nálunk is hónapok óta keresnek mérnököket. Vagy valami olyan helyen vagy, ahol nincs más lehetőség?
2022. aug. 5. 14:11
 4/19 A kérdező kommentje:
Nincs továbblépési lehetőség és béremelés sincs. Gépészmérnök végzettségem van.
2022. aug. 5. 14:15
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Hol laksz, melyik régióban? Nálunk (Nyugat-Dunántúl), lasszóval keresik a mérnököket
2022. aug. 5. 14:17
 6/19 A kérdező kommentje:

Közép-Magyarország. Jelenleg épületgépészet területen dolgozom.

Előző munkahelyem gyártás/termelésben volt.

Jelenlegi munkahelyen félig irodában félig céges autóval kell mennem ide oda. Tetszik, hogy nem csak irodában kell ülnöm egész nap. Sajnos a nyelvtudásom nem a legjobb. Menni akarok majd magántanárhoz fejleszteni egy kicsit.

2022. aug. 5. 14:29
 7/19 A kérdező kommentje:

Az a baj hiába költözök el itthonról, olyan helyre, ahol monduk fizetnek 350 netto-t, ha az albi meg 110e ugyan ott vagyok fizetésbe, mint most.

Max barátnővel költöznék, de az most nincs.

2022. aug. 5. 14:44
 8/19 anonim ***** válasza:

Ne 350 hanem 450-500 nettoban gondolkodj.

A valtas mindig kockazatos, ha nem tetszik majd keresel mast. Epuletgepeszeskent inkabb projekt vonalra mozdulj el, ott meg tobbet kereshetsz.

2022. aug. 5. 15:06
 9/19 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat.

#1-nek az 1-ről 2-re a családalapítást és autó, házvásárlást jelenti.

Tehát idővel tudjam nyögni a 100ezer forintos lakáshitelt és mellette felnevelni egy gyereket.

Ezek még nem aktuális dolgok, de idővel ez a cél.

2022. aug. 5. 15:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem, olyan gyakori a 400-500ezres kezdő fizu. Haverom 350ezret kap egy nagy multinál Pesten.
2022. aug. 5. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!