Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi a nettó fizetése...

Mennyi a nettó fizetése annak, aki elmondhatja magáról, hogy "nekem mindenre elegendő pénzem van amit szeretnék"?!

Figyelt kérdés

Ki mondhatja el magáról, hogy mindenre elegendő pénze van?!

Mennyit kell hozzá keresnie?

(Amúgy mivel foglalkozik)?

2022. ápr. 10. 10:50
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

"mindenre elegendő pénzem van amit szeretnék"

Ez pusztán a delikvens igényein múlik.

2022. ápr. 10. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Akkor is mindenre eleg volt amikor 2-4-600 nettot kerestem, most hogy 2 milliot keresek is mindenre eleg
2022. ápr. 10. 10:56
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Hát ez nagyon egyénfüggő.

Ismerek olyat, aki ezt a nettó 300 ezres fizujával elmondhatja magáról. Van egy lakása, így albit nem kell fizetnie, a maradék pénzét félrepakolássza, néha vesz egy telefont, TV-t, nyáron nyaral és tökéletesen elvan.

Én ennek a négyszeresével sem mondhatnám el, hogy bármit megvehetek, amit szeretnék.

2022. ápr. 10. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Igényektől függ. A jelenlegi nettóm 1,2 és 1,8 millió között van (ügyeletek számától függ, azért ekkora a különbség), ezzel elégedett vagyok, amire szükségem van, arra telik ebből bőven.
2022. ápr. 10. 11:02
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy milyen igényei vannak.
2022. ápr. 10. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Nem pénz kell sok ehhez, hanem anyagi igényből kevés. Én kollégista egyetemistaként néhány éve még havi 100 ezer forintból éltem maximum (kollégiumi díj: 9000) és tök jól elvoltam.

De most is azt mondhatom, hogy saját lakás mellett 250 ezer forintból kényelmesen kijövök. Boldog, nyugis életem van, nem a pénz határozza meg ezt első sorban, hanem sokkal inkább az emberi kapcsolataim és azok szerencsére elég jók.

Amúgy ha csak a pénz oldaláról nézzük, biztos el lehet költeni havi 1 milliót is észrevétlenül. De olvastam valamilyen cikket a portfólión, hogy akik 600-800 ezer vagy az felett keresnek PER FŐ a családon belül, ők általában a legelégedettebbek anyagilag.

2022. ápr. 10. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
87%
Ketten kb 1,6 milliót keresünk, telik mindenre, félre is teszünk.
2022. ápr. 10. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

1 milla felett keresek, és ebben még nincs benne két cégből való osztalék.

Szakpolitikai és üzleti tanácsadóként dolgozom, főleg nyugati kliensekkel, illetve kutatás-fejlesztési pályázatok elbírálásában és értékelésében főleg EUs intézményekkel.

Harmad ennyiből is meg tudnék élni, a maradékot befektetem, vagy elutazom.

33F

2022. ápr. 10. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

ahogy sokan írják, igények... Én is amikor fele ennyit kerestem, elvoltam, most is elvagyok és van annyi pénzem, hogy megvegyem azt, amire szükségem van. Ami nem azt jelenti, hogy évente új telefon és TV és számítógép és flancos ruhák és mittomén, mert arra nincs pénzem, de nekem nincs igényem ezekre. Szeretek szerényen élni és ha holnap megtízszereződne a pénzem, akkor sem változnék, ugyanazokat venném, max eggyel jobb kategóriában.

Viszont, ha arra vagy kíváncsi, hogy mi az az összeg, amivel MOn tényleg szuperül élsz és ha bemész a boltba, akkor nem kell nézni az árakat, az szerintem olyan 2-3 millió nettó havonta (ha szingli vagy), ha pedig családod van, akkor olyan 3-5 millió. Mert szerintem ebből már szuperül el lehet éldegélni

2022. ápr. 11. 13:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon relatív és sok függ a pénzügyi kultúrától, hogy ki mekkora szubjektív értéket tulajdonít bizonyos anyagi javaknak. Van aki 300 ezer forintból is vígan elvan, másnak meg egymillió sem elég. Egyetértek az előttem íróval, hogy hosszútávon a kiegyensúlyozott élethez felértékelődnek a minőségi emberi kapcsolatok, de sokan csak bepörögnek ebbe a fogyasztói kultúrába és nem látnak ki belőle.
2022. ápr. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!