Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 40 millió Ft-ot mibe kellene...

40 millió Ft-ot mibe kellene tenni, hogy ne veszítsem el pár év alatt a hatalmas infláció miatt az egészet?

Figyelt kérdés

Jelenleg kb 50% ban PMÁP-ban, a másik fele PEMÁP, részvények, arany, kriptó.

Ingatlanba pár éve kellett volna rakni, most tartok tőle, hogy nem az lesz a nyerő. Amerikai részvények az elmúlt 14 évben jók voltak, most megint elkezdtek emelkedni, de az is bizonytalan. A forintot nem biztos, hogy most váltanám euróra, ha igen, kérdés, euróban mibe kellene fektetni. Ha lesz megegyezés az EU-val és az EKB észbe kap, lehet ideiglenes visszaerősödés lesz (euró és forint), de az is lehet nem. A dollár lehet tovább erősödik, de az is lehet, ott is forduló lesz. Elég bonyolult.

2022. júl. 30. 00:22
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
A kriptó most már sokszor nagyjából együtt mozog a technológiai részvényekkel, csak sokkal nagyobbak a kilengések. A buborék kipukkant (már párszor történt ilyen velük), és lehet most egy hosszú oldalazás jön, ugyanakkor az elég valószínű, hogy ismét emelkedésnek indulnak majd. Nyilván ezeket nem lehet úgy elemezni, mint egy részvényt, mert olyan érték nincs mögöttük, mint egy cég mögött. Ettől még, most már ezek is megkerülhetetlenek. Nagyobb összeget mint mondtam, nem tennék bele, de a kilengések ellenére hosszabb távon nézve egészen biztosan lesznek időszakok, amikor a mostanihoz képest ismét a sokszorosát érik majd.
2022. júl. 30. 15:07
 22/22 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy mi ingatlanba fektettünk, egy 31 négyzetméteres Parlament melletti lakást vettünk összesen 33 millióért. Külföldi volt a tulaj és gyorsan elakarta adni, így lement 36-ról 33ra.

Most ezt 175 ezerért adjuk ki. Tudom pici, meg amúgy nincs is rendesen felújítva, de ha megnézitek a környéket ez teljesen reális ár.

Szerintem egész jó befektetés. Nem értem mért pontoznak le mindenkit, aki ingatlanba akar fektetni. Igaz, ez féléve volt most már picit más a szituáció, de ugyan úgy ki lehet fogni jó áron elkelő lakásokat.

2022. júl. 30. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!