Az emberek miért mennek ügyésznek mikor nettó 150-et kapnak, közben meg hatalmas felelősségük van?
"Az emberek miért mennek ügyésznek mikor nettó 150-et kapnak"
Nagyon tévesek az infóid.
A 2020-as költségvetési törvény 62. paragrafusa:
(2) A legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 59. § (3) bekezdése szerinti ügyészi illetményalap a 2020. évben 453 330 forint."
Ennek legalább az 1,25-szörösét kapja az első fizetési fokozat, a "2011. évi CLXIV. törvény
a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról" -nek megfelelően.
"tanárnak milyen felelőssége van na ne röhögtess..."
Hát kb 30 fiatal ember fejlődése és sokszor a jövője is rajta múlik.
"Hát kb 30 fiatal ember fejlődése és sokszor a jövője is rajta múlik."
fejvesztés terhe mellett?
vagy rá lehet kenni korlátlaul az orbánra, meg az "oktatási rendszerre", ha valami nem jön össze?
"tanárnak milyen felelőssége van na ne röhögtess..."
Hát a tiédnek lett volna...
"fejvesztés terhe mellett?"
A mai gyerekek mellett ez nem is túlzás... Mikor egy szülő nem tud 2 gyereket kezelni, próbáld meg elképzelni ugyanezt 30-40 gyerekkel. Szerencsére nekem ezt nem kellett megtapasztalnom, de egy tanár ismerősömet azért rúgták ki, mert a vécére kikérezkedett gyerek megszökött az iskolából. Mindez persze a tanár hibája lett és az ő nyakába lett varrva az egész, csak mert tartotta az órát, és a többi 34 gyerekre figyelt épp és nem kísérte ki a kissrácot a mosdóba és nem állt ott vele addig amíg vissza nem tért az osztályterembe. Nevetséges.
Nekem csak egy "rendesebb" gyerekem van, néha ő is az őrületbe tud kergetni. Szóval minden tiszteletem a tanároké azért, amit tesznek és szerintem rögtön meg kéne duplázni a fizetésüket. Mert 140-ből egy olyan fiatal tanár, aki nem örökölt lakást és albérletben kell élnie, szinte lehetetlen, hogy megéljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!