Szakmai karrierépítés vagy megélhetés?
#10: Persze, mellékes a pénz, amíg lesz egy másik ember, aki helyetted is bevállalja a saját tragédiáját, hogy te élhesd az álmod...
Elég kicsi a közös metszete a "szeretem csinálni nap nap után" és "jól lehet vele keresni" halmaznak.
(Mondom ezt úgy, hogy én alapvetően ezt csinálom)
Kérdező, egyébként mérnökként is lehet boldogulni. Csak nem szabad megragadni a suli utáni, pár év tapasztalatú szinten. Nagyon durva, sarkított példa, de ha 30 év múlva is csak csapágyat tudsz méretezni, akkor nyilván nincs túl sok perspektíva. De ha képzed magad, akkor elég messzire el lehet jutni
#11 hmm én éppenséggel kamionozok. Amikor érettségi után ott voltam hogy mit is kezdjek magammal nem is tudom, mit is (én se tudtam addig) és akkor eszembe jutott hogy hé, gyerekként imádtam a kamionokat, és a mai napig 100x inkább megnézek egy kamiont ami elmegy az utcán mint egy nőt picsagatyában... és akkor próbáljuk ki, legyünk kamionosok. És immár 7 éve nyomom, és imádom a mai napig. És jól keresek vele DE egy percig nem volt a szemem előtt a pénz, ha fele ennyit keresnék akkor is ugyan úgy csinálnám és imádnám ! És a többi jó dolog csak jött vele, amire nem is gondoltam. Legyen ez pénz, legyen ez az hogy oda megyek európában dolgozni ahova akarok, akár másnap találok állást akárhol. Jelenleg Finnországban vagyok, de ide is csak úgy "miért ne?" alapon jöttem ki egyik napról a másikra. De ha nem szeretném, és csak a pénzért csinálnám akkor nem lenne a lelkesedés ami hajt, és utálnám az életet... és furcsa lesz, de a kamionosok 95%-a nem szereti és csak a pénzért csinálja, azért megy örökké a panaszkodás meg a sírás.
Én csak a szívemre hallgattam, és de jól tettem, mindenkinek ezt kellene. A mentős, túzoltó, rendőr, szerinted ők milyen pénzt kapnak? Nevetségesen keveset, de szeretik amit csinálnak, és a legjobbak akarnak lenni benne, és élvezik.
Steve Jobs mondta: (persze angolul, én csak kiragadtam a lényeget)
"Ha nem szereted, nem szereted csinálni, fel fogod adni. És ez teljesen érthető, hiszen miért csinálnád azt, amit nem szeretsz? Azok az emberek akik "sikeresek" lettek a társadalmi mérce által szerették amit csináltak"
#13: Pont ezt mondom, te is könnyen beszélsz, ahogy én is, mert jól keresünk azzal, amit szeretünk csinálni, a többség nem ilyen.
Igen csak mennyit dolgozol egy nap:
- mérnök: általában 8 óra, akár otthonról is
- sofőr: változó, de a fülkében élsz, semmit nem tudsz elintéznibmert mindig távol vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!