Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmai karrierépítés vagy...

Szakmai karrierépítés vagy megélhetés?

Figyelt kérdés
Jelenleg végzős gépészmérnök hallgató vagyok. Azonban elbizonytalanodtam abban, hogy érdemes-e a választott szakmámban tevékenykedni. Azt tapasztalom, hogy akár egy C jogosítvánnyal Ausztriában jóval többet kereshetek, mint a szakmámban. Azonban nyilván ott motoszkál az emberben, hogy ott nincs sok lehetőség előrébb lépni, illetve nem emiatt tanult ennyit az ember. Viszont mégis csak pénzből élünk. Ezert eléggé elbizonytalanodtam, hogyan is tovább.

2022. júl. 27. 08:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%

Hát igen sajnos ez benne van a pakliban.

Van már C+E jogsid? Van gyakorlatod benne? Német megy?

Ilyesmi dilemmába vagyok én is, igazából nekem kicsit könnyebb a dolog. Van egy szembetegségem, szeptemberbe megyek miatta orvoshoz, ha tudnak vele mit csinálni akkor megyek soförködni, ha nem, akkor marad a szakmai karrier (autószerelő)

2022. júl. 27. 08:52
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
A kezdő fizetésed kevesebb lesz, de kb 3 év tapasztalattal már annyit fogsz keresni, kb 10 lvvel meg jóval többet, ja és napi 8 órában irodában, nem napi 14-16ban egy kamionban... Semmi értelme kamionoznod, vagy autót szerelned.
2022. júl. 27. 09:14
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem mész külföldre mérnöknek? Hülyére kereshetnéd magad vele. A kamionozás ahhoz képest nagyon gány meló.
2022. júl. 27. 09:30
 4/21 anonim ***** válasza:
59%

Jól érzed, az első 5 évben többet kereshetsz akár kuli munkával is. Aztán utána fordul a kocka az olló meg nyílik életed végéig.

Aztán majd 40 évesen ott állsz, hogy van egy hitelmentes ingatlanod, egészséges vagy, a munka nem viselt meg fizikailag jelentősen, volt szabadidőd és pénzed élményeket gyűjteni stb. vagy éppen fordítva

2022. júl. 27. 10:23
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
Gépészként sosem fogsz hatalmas összegeket keresni. 3 év tapasztalattal és msc végzettséggel keresek közel nettó 400-at. Vannak ismerőseim akik több tapasztalattal és erősebb nyelvtudással rendelkeznek és max nettó 70-100 ezerrel keresnek többet. Szóval gépészként ne számíts arra, hogy dúskálni fogsz a pénzben és szép nagy hitelmentes házad lesz tuti kocsival a garázsban. Átlagnál jobb életszínvonal nehezen finanszírozható.
2022. júl. 27. 10:50
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Huh, 5-os ez elég elszomorító amit írsz.Esetleg van valaki, akinek más tapasztalatai vannak gépészmérnökként?

2022. júl. 27. 10:59
 7/21 anonim ***** válasza:
50%
Hát pedig a gépész még mindig jobb mint egy élelmiszer vagy épitesz mérnöki. Habar a villamos és Its mérnökök a legjobban fizetettek itthon meglátásom szerint. Sajnos telnek fel a mérnöki szakmák.
2022. júl. 28. 19:19
 8/21 anonim ***** válasza:
Én inkább dolgoznék a szakmában, gondolom nem keveset tanultál, sok szakirány van mérnökként, van hova fejlődni. Ha belevágsz a kamionozasba ott megrekedsz majd egy szinten, és tanulni is nehezebb lesz utána.
2022. júl. 29. 08:00
 9/21 anonim ***** válasza:
Dehogy tellnek fel....
2022. júl. 29. 08:55
 10/21 anonim ***** válasza:
30%

tiszta hulyek az emberek, mindent a penzert csinaltok ?! Omfg… azt csinald ami erdekel es szereted, es akkor a penz baromira mellekes lesz. Az ilyen “ember tragediaja” emberek a penzel sem lesznek boldogabbak, ezt mar most elmondom.

Ha meg kepes vagy inkabb kamionozni mintsem mernoknek lenni akk mi a fsznak kezdted el az egeszet? Ja tudom, mert legyen diploma mert az kell es akkor jo elet lesz, aztan meg jott a pofara eses :D Mindig azok lesznek sikeresek akik szeretik amit csinalnak es akkor nem munka, hanem szorakozas.

Kamionos berkekben a bohocok dolgoznak C kategoriaval, qrva sok fizikai melo vezetes meg alig.

2022. júl. 29. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!