Melyik lehet a jobb választás?
Munkahelyet keresek, és ez a két vonzó lehetőség van előttem.
A egyik szakmámban sem tudok elhelyezkedni (mérnökinformatika [BSc], CAD-CAM informatikus [OKJ]), mert 90%-ban úgy utasítanak el, hogy nincs szakmai tapasztalatom, ahová meg behívnak, ott legjobb a kezdő bér, amit eddig ajánlottak: ~200 nettó volt max.
Budapesten az az éhenhaláshoz is kevés albérlet mellett.
Értékesítői munkakörben van már ~3 év tapasztalatom, ezen kívül reklámgrafikai tervezésben és kivitelezésben kicsit több mint 12 év.
Két lehetőség van, ahová most várnak tárt karokkal:
1. Ingatlan hitel és megtakarítás
2. Biztosítás, nyugdíjelőtakarékosság stb.
Előbbinél csak jutalék van, de 70%-ban kézhez kapod az ügyféllistát, akikkel csak egyeztetni kell már egy személyes találkozót, "hideg hívás" elenyésző.
Utóbbinál van speratív jutalék a meglévő ügyfelek után, plusz ott vezetői utánpótlás programra hivatkozva hívtak be az első interjúra.
A kezdeti támogatás mindkét helyen ugyanannyi, és vállalkozói is kell hozzá, ezzel tisztában vagyok.
Én azt érzem most, hogy az ingatlanpiac 1000-el pörög, mert körülöttem is egyik új építésű társasház épül a másik után, és már akkor el van adva az összes lakás, mikor még kész sincs az épület. 3. ilyet húzzák fel nem messze tőlem, és tervezik a 4. helyét, mert úgy viszik az új lakásokat, mint a cukrot.
Biztosításra meg 10 emberből 2 ha költ magától, amit kötelezően kell, csak azt köti a magyarok nagy része.
(Vidéken körülöttünk az utcában 3 családnak sincs lakásbiztosítás, mert ők nem költenek ilyen "felesleges" dologra.)
Mindkettőnél kecsegtető, hogy rövid időn belül 5-600 000 nettó is meglehet havonta (van nem is egy ismerősöm, aki ilyen területen dolgozik, dőzsöl belőle). Ezt bármelyik szakmámat nézem, napi 8 órás munkakörrel sosem érném el.
Nektek mi a véleményetek? Vagy inkább: Ti mire költenétek hamarabb: lakásmegtakarítás vagy biztosítás?
A válaszokat előre is köszönöm!
29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!