Saját kis lakásban, hitel nélkül nettó 500e fizetéssel Budapesten a gazdagabbak közé tartozik az ember?
Én erre mindig azt mondom, hogy igaz, de senki nem úgy pottyan ki az anyja hasából, hogy kőgazdag vállalkozó. Aki nem havi fizetésben gondolkodik és nem más csicskája, annak piszok sok és kemény munkája van már benne, hogy azon a szinten van, szóval én nem irigykedem rá. Nem a kanapén sörözve került erre a szintre.
Másik pedig, hogy sz/r meló - kis felelősség, jó zsíros meló - hatalmas felelősség. Egy ismerősöm vállalkozó, jól menő cége volt, természetesen jól állt anyagilag. Aztán egyszer csak bedőlt egy meló, cég csődbe ment és vakargatta a fejét, hogy akkor gyorsan kire irasson át mindent (ház, autó stb), hogy tényleg konkrétan ne semmizze ki a végrehajtó.
Én inkább keresek kevesebbet, mintsem egyszer hibázzak egy nagyobbat és akkora bajba kerüljek, ami alkalmazottként nem elképzelhető. De hát kinek mi, valakinek megéri a rizikó.
Magasról lehet nagyot esni..
Ha az alkalmazottnak nincs túl sok mindene eleve, akkor nem nagy kunszt, ha elfogy a pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!