Sok ilyen ember van, aki facebookon azt mutatja hogy
mennyire sínen van az élete, közben meg egy utolsó
nincstelen senki?
Ez nem egy kérdés hanem állitasz valamit
2022. júl. 3. 11:07
2/15 A kérdező kommentje:
Segítek, mert látom általános iskolai szintű mondatértelmezési problémákkal állunk szembe.
"Sok ilyen ember van, aki facebookon azt mutatja hogy mennyire sínen van az élete, közben meg egy utolsó nincstelen senki?"
Ez egy eldöntendő kérdés.
Igen - Nem válaszlehetőségek vannak.
2022. júl. 3. 12:17
A közösségi médián keresztül csak azt látod, amit mások megmutatnak neked, nem a valóságot. Nem egy olyan ismerősöm van, aki folyton bulizós, nyaralós képeket rak ki, nellette meg 12 órákat dolgozik a gyárban, de arról már nem posztol. A közösségi médián keresztül csak torz képet láthatsz az berekről nagy valószínűseggel.
2022. júl. 3. 15:56
Általában igaz, hogy minél többet posztol valaki (főleg bulis képeket), annál depressziósabb, és a képek mutogatása egyfajta önigazolás (maga előtt is), hogy ő mennyire boldog, pedig nem.
2022. júl. 7. 19:42
6/15 A kérdező kommentje:
Környezetemben láttam ilyet, facebookon szép lakás, tengerparti nyaralás, autó stb... közben meg a haverjától kunyerál 350Ft-os söröket.
Arra tippelek, hogy nem képes felmérni hogy mi a reális költekezés a fizetéséhez képest, és/vagy fuldoklik az adósságokban.
Nekem egy depressziós ismerősöm mindig a családjáról tesz fel képeket hogy milyen boldog. Hát, nagyon nem ez a helyzet. Nem akarom megbántani, ezért nem is szólok neki, de látom, mit csinál. És gyanítom, nem csak ő van így ezzel.
2022. júl. 8. 12:28
8/15 A kérdező kommentje:
Amúgy most is a földközi-tengerparttról posztolgatja a képeit.
Bár szerintem nem csóró, csak élősködő pióca, így próbál egy kicsit spórolni hogy másokon élősködik. De nem is értem, hogy az a párszáz forint megéri neki, hogy ennyire senkiházinak nézzék?
Valoeletben is igy van. Van egy kollegam aki minden nyaron megy nyaralgatni de mar tavasszal tervezgeti es mindenkinek mondja. Kozben a legjobb baratnojevel osszekapott es elmondta nekem hogy mennyi adosagga is van valojaban. Kozben meg ki van pakolva arannyal. Ezt azert hiszem el mert elmondasa szerint csodalatos elete van van gyereke unokaja es ferje is. Szomszedjat ismerem.. allando ordibalas veszekedes az eletuk. Szoval a valosagnak nem megfelelo amit mutat magarol. Rolam is csak azt tudjak amit szeretnek elmondani. Senki nem tudja a valosagot. Azt sem hogy hitelem lenne. Nincs kozuk hozza :) De szerintem kedved kerdezo ha Te is vennel hitelre egy autot akkor az autoval dicsekednel hasznalnad akar fel is tenned facebookra de biztosan nem ugy hogy a cetelem adott 5 000 000 ft ot es abbol vettem de sajnos majd vissza kell fizetnem 10 000 000 ot. Ha nem csak annyit irnal oda hogy az "uj auto"..
2022. júl. 13. 08:30
Vagy egy masik hogy ha no vagy vagy ferfi teljesen mind1 de a szerelmeddel szeretnetek babat es 2 eve probalkoztok es osszejon. Es ha az ismerosokkel igy szeretnetek tudatni interneten akkor nem ez lesz kiirva: 2 eve probalkoztunk 6 vetelesen vagyunk tul es 3 beultetesen de sikerult hanem csak annyit higy gyarapodik a csalad. Ez is egy megvezetes lenne mert csupan nem beszelnek az elozmenyrol?
2022. júl. 13. 08:34
Kapcsolódó kérdések: