Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet valakinek ez a motiváció...

Lehet valakinek ez a motivációja a sikeres karrier felé?

Figyelt kérdés

Sokan vannak akik szeretetből csinálják a szakmájukat, karrierjüket és tényleg élvezik minden percét annak a szakmának, meg is becsülik őket meg meg is fizetik.Na ezek az igazán boldog emberek.

És itt vagyok én, aki teljesen más helyzetben van. Nem tudom mitévő legyek. Én nem tudom hogy mivel szeretnék foglalkozni. Azt tudom hogy így boldogtalan életet élek és ezen változtatni akarok. Minimálbérért dolgozom sokat, eljutok néha ide oda de ez mind semmi.Ezen a környéken nincs sok választék munka terén, de költözni nem akarok. Itt a nyár, menni akarok mindenfelé, de a pénztárcám nem engedi.Barátaim mennek én meg ülhetek itthon egyedül. Minőségi életet szeretnék élni. Utazni, ne legyen gond megvenni bármit amit megkívánok.Nagyok az igényeim tehát ide egy komoly karrier kell magas fizetéssel.És pont ezt nem tudom hogy bele szabad e így kezdeni valamibe ha semmihez sincs affinitásom? De ráhajt a sors és a kalandvágy hogy sokat keressek. Én csak azt szeretném hogy ne nyomorogjak végre a minimálbéremmel, élvezzem a szabadságot. Azt olvasom mindenhol hogy akik nem élvezettel csinálnak valamit azok előbb utóbb kiesnek? Nem elég a motiváció hogy jobb életet akarsz? Érettségim van szóval kitörölhetem vele, egy senki vagyok a munka piacon, egy utolsó senki.

Téhát én most elkezdenék bármilyen karriert ami jól fizet, megbecsült és keresett is. Azt hogy szeretem e vagy sem, kit érdekel? Ha már semilyen munka sem érdekel akkor legalább hadd válasszam azt ami jól fizet. Miért muszáj az embernek szeretnie a szakmáját? Nem elég az hogy csak ne gyűlöld és csak elviseld? Lehet hogy így ugyanúgy szenvedsz majd a munkáddal, de legalább jól meg vagy fizetve és emberszámba vesznek. Beleteszem abba a karrierbe az időm és energiám ha tudom hogy megéri és nyertesen jövök ki belőle. De minimálbérért dolgozni, tök értelmetlen feladatokat csinálni, abból elég volt.

Persze karrier választásnál is nézem hogy azt válasszam ami úgy gondolom hogy legjobban bejönne. De igazából őszintén semmit nem tudnék nagy lelkesedéssel csinálni. Mindenhol csak a minőségi élet lenne a cél és a megszabadulás a nyomor élettől,közben a munka folyamatot nem élvezném. Szenvedés lenne, de ha megéri miért ne, hiszen a minimálbérért is ugyanúgy szenvedni kell, akkor legalább inkább hadd szenvedjek egy erős karrierrel.

Bizonytalan vagyok és félek elindulni egy ilyen úton ha tudom hogy csak azért csinálom hogy létrehozzak magamnak egy magas életszínvonalat,nem pedig azért mert szeretem csinálni az adott szakmát. Nem tudom hogy helyes e ilyen döntést hozni. De ha nem döntök, akkor meg maradhatok a minimálbéres alja munkáknál. Csak halogatom a döntéshozatalt, egy helyben toporgok. Higyjétek el nincs olyan dolog amit szívvel-lélekkel végeznék, max olyan van amit elviselek.

2022. júl. 2. 00:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Celod van. Tedd melle a tervet.
2022. júl. 2. 05:54
 2/13 anonim ***** válasza:
Persze, lehet, sokan dolgoznak a pénzért
2022. júl. 2. 08:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem se az volt a tervem, hogy a végzettségemnek megfelelő munkával csináljak karriert. Pontosabban kezdetben az volt a terv, aztán ez változott, pont az általad leírtak miatt. Végiggondoltam a dolgokat és rájöttem, hogy pontosan mi lehet az, ami érdekel és lehet belőle pénzt csinálni. Ez nem a tanult dolgom volt és nem is volt semmi tapasztalatom benne, de kitanultam és most működik a rendszer.
2022. júl. 2. 08:32
 4/13 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem különösebben, amit csinálok, és teljes bullshitnek is tartom. De beletanultam, lépkedtem felfelé a ranglétrán és most már elég jól keresek. Csak a pénz motivál, meg valami belső kényszer, hogy ha már csinálok valamit, akkor azt jól csináljam. A főnökeim mindig csak azt látják, hogy motivált vagyok, hozom az új ötleteket, folyamatosan fejlesztem magam, minden teljesítményértékelésem száz százalékos volt az elmúlt 10 évben.

Az hogy én szívesebben csinálnék valami kreatívat? Írás, fotózás, design? Kit érdekel? Csinálom a szabadidőmben, mert megtehetem, van pénzem felszerelésre, nonplusultrás laptopra, eredeti Adobera, objektívekre stb. Ha keresek vele némi mellékest, akkor megteszem, örülök neki, de nincs rajtam nyomás, hogy ebből kell megélnem.

Szerintem a munkában is van egy mágikus háromszög: szabadidő (rugalmasság) - kiemelkedő fizetés - szerelem

Ezek közül kettőt választhatsz a harmadik rovására.

2022. júl. 2. 09:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Tud valaki segíteni választani irányt? Akár privátban. Van itt olyan aki otthonról dolgozik? Ilyen munkák érdekelnek. Amit próbáltam a programozás, de nem jött össze, de mit érdemes/lehet még kipróbálni?
2022. júl. 2. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:

El sem hinnéd amúgy, hogy mennyi lutri munka van jó fizetésért. Nem egy ismerősöm dolgozik úgy, hogy maga sem érti erre a munkára miért kap ennyi pénzt.

A te helyzetedet nehéz így átlátnunk, mert nem írtál semmi konkrétumot. Hány éves vagy, irodai munkát szeretnél-e vagy fizikait, milyen tapasztalataid vannak. Jó a meggyőző/beszéd készséged, vagy inkább magad szeretsz csendben dolgozni. Nyelveket beszélsz-e, van-e jogsid. És hogy egyáltalán hol élsz, mert ha egy világvégi kis faluban, akkor nyilván nincs is annyi lehetőséged, mint pl Budapesten belül. Azért a coviddal sok minden átalakult, előtérbe került az otthoni munka, de ettől függetlenül x százalékot szinte mindenhol be kell járni, így leginkább a lakóhelyed körül tudsz nézelődni. Javaslom, hogy menj fel profession-re, és nézz szét miket ajánlanak a közeledben, hátha valami megtetszik.

2022. júl. 2. 16:19
 7/13 A kérdező kommentje:
25 vagy, home office munkát szeretnék, nem vagyok rábeszélő típus, inkább egyedül dolgozom csendben. Nyelvek hát angol alapszint,ennyi.
2022. júl. 2. 18:06
 8/13 A kérdező kommentje:
Vagyok*
2022. júl. 2. 18:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen, a pénz is motiválhat, hiszen pénzből tudsz olyan dolgokat venni amiktől boldogabb,jobb életed lehet. Nagyon sokan a biztos egzisztencia miatt választanak szakmát vagy mennek egyetemre és ebben nincs semmi különös.
2022. júl. 5. 17:57
 10/13 A kérdező kommentje:
Miért mondják akkor azt hogy pl abból nem lehet sikeres programozó pl akit csak a pénz hajtja erre a szakmára?
2022. júl. 5. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!