Olyan tapasztalatokat, velemenyeket varok, akik felnottkent szembesultek a tennyel, hogy kenytelenek karriert valtani. Mirol mire valtottak? Hogyan ertek el a mostani jo poziciojukat? Milyen akadalyokba utkoztek? Meseljetek mindenrol?!
Eddig mindig legalabb 20.szazalek de inkabb 50 szazalekos fizu emelessel valtottam. 6 ev alatt 5 munkahelyem volt. Nem nagy ordongosseg, csak erteni kell valamihez
2022. jan. 13. 19:31
2/12 anonim válasza:
Szerintem nem munkahely, hanem karrierváltásra gondolt a kérdező.
Újságíró voltam, IT területre váltottam, a legalja poziban, servicedesken kezdtem, végigjártam a ranglétrát. Jó döntés volt
2022. jan. 13. 19:35
3/12 anonim válasza:
Én ugyan nem váltottam karriert, de egyik közvetlen velem dolgozó kollegám igen.
Építészként dolgozott. Mesterdiplomával hazavitt bruttó 300 körül. Pár éve otthagyta és elment L1 supportnak.
Többszörösét keresi, jól érzi magát és szép lassan halad előre.
2022. jan. 13. 21:23
4/12 anonim válasza:
3 : èpìtőiparból ismerek èn is mèrnököt aki váltott. Epitő ès építészt is.
2022. jan. 13. 21:29
5/12 anonim válasza:
Én is szívem szerint váltanék. Gépészmérnöki végzettségem van, és legszívesebben IT területen dolgoznék, de a tervezőszoftvereken kívül nem sok mindent ismerek mélyen IT-ban.
Találtam egy játéktesztelő pozit, arra is beadtam, nekem az lenne az álom, imádom a videojátékokat. Fejlesztenék is, de nincs energiám kijárni még egy infós diplomát.
Valaki aki ezt olvassa és tudna adni IT pozícióhoz tanácsot, mik vannak, amik nem programozói tudást kérnek és lehet esélyem rá, azt szívesen fogadnám.
2022. jan. 13. 22:17
6/12 anonim válasza:
Elég sok programozás mentes vagy minimális programozást igénylő IT terület van.
Tipikus ilyenek pl a support pozik.
IT security sem feltétlen igényel sok programozást, de oda azért elég mély tudás kell.
UX
Sys admin
Ops pozik
QA
Nem direktbe IT de mindenütt használnák: scrum master, agile team lead, product owner, etc.
Udemyről amúgy akarással és kitartással elég jól meg lehet tanulni programozni is. De van gyakorlatilag végtelen ingyenes forrás.
Ha van konkrét elképzelésed dobj egy üzit és segítek elindulni.
2022. jan. 13. 22:44
7/12 anonim válasza:
Nem váltottam teljesen karriert. Könyvelesről mentem át kontrollingra, de az új helyen 45%-kal magasabb fizut kapok :)))
2022. jan. 13. 23:19
8/12 anonim válasza:
Én a Duna House-nál voltam hirdetéskezelő nepper, de full svarcba ment, meg elvileg kellett volna érettségi is meg valamiféle okj-s gyorstalpaló, nekem meg ugye egyik sincs. Megoldottuk, nem én voltam az egyedüli aki 8 általánossal csinálta. Nem volt rossz, átlag havi 350-400 ezer megvolt jutalékokból az iroda sápját és a költségeimet levonva. Miután meguntam váltottam egy külföldi céghez. Először elvégeztem egy gombaválogató bootcampet, majd rá 2 hónapra beirattak a zöldségcsomagolóra is és nyelvi kurzust is végeztem. Számok németül 1-100 között, szaknyelv (zöldségek nevei, doboz, fólia németül, stb.). Nem bántam meg, a nettóm másfélszer annyi, mint ingatlanhirdetés-kezelőként, és be vagyok jelentve, nem kell az adóhatóságtól rettegni. A munka pedig kevésbé idegőrlő, a brokkoli nem hívogat vasárnap este, nem mondja le a lakásnézést és nincsenek hetente meetingek a szektás irodavezető pitsával.
2022. jan. 13. 23:27
9/12 anonim válasza:
gombaválogató bootcamp 😅😂😂
beszabehú :D
2022. jan. 15. 03:42
10/12 anonim válasza:
Èpitomernök ismerősöm erős angol nyelvtudassal váltott IT-re.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!