Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak azok tudnak sikeres...

Miért csak azok tudnak sikeresek lenni az életben akik gazdag családból származnak?

Figyelt kérdés
Úgy irnám ezt le hogy van két autó a rajtnál. Az a feladat hogy egyszerre érjenek célba. Az egyik autónak van motorja a másiknak meg nincs. Amelyikben nincs azt a motort elöszőr meg kell keresni hogy beinduljon az autó, mig a másik kocsi eltud indulni. Tehát én azt veszem észe és tapasztalom hogy akik polgári családból származnak azokból lesznek elsősorban sikeres emberek meg ügyvédek meg jogászok vagy orvosok és stb. De a jó kapcsolati tőkéjük és az alapuk már meglesz gyerekkorukban illetve megtanulják azt is hogy hogyan kell bánni a pénzzel. Aki meg nem születik ilyen családba az meg nem csak nagy hátránnyal indul de mig az egyiknek nem kell esetleg gyűjteni lakásra, addig a másiknak igen és ez egy 20 évig tartó hátrány minimum. ÉS nem értem azt hogy hogy mért lett ilyen a társadalom meg ez az egész rendszer. Mostmár nem is nagyon a tanulás számit hanem a kapcsolatok meg a pénz és ennyi. Más már nem. Akinek csak 8 általánosa van de jól bánik a pénzzel és van neki meg kapcsolati tőkéje annak már minek tanulni is? Hogyan lehet mégis elérni azt hogy ebben az országban hogy akik nem származnak polgári családból hogy ne kelljen életünk végééig dolgozni kevés alkalmazotti fizetésből. Egy alkalmazotti fizetés soha nem lesz milliós fizetés havonta még akkor sem ha valakinek 5 diplomája van. Ehhez vállalkozni kell de a vállalkozáshoz ami valóban hozna pénzt is rengeteg tőke kell és nagy adag szerencse.
2021. dec. 5. 11:41
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
67%
Én szegény családból származom és milliós alkalmazotti fizetésem van.
2021. dec. 5. 11:42
 2/48 A kérdező kommentje:
1-es: Azt már megszokhattuk hogy itt az egyszerű burkoló is a gyk-n millios fizetést mond. De ha megkérdezhetem mivel dolgozol? És melyik cégnél ahol megadnak ennyit? Jah és ez a másik hogy ere már sokan nem válaszolnak. És igy már nem hihető el sajnos.
2021. dec. 5. 11:46
 3/48 A kérdező kommentje:
Bocs elirtam. Tehát mivel foglalkozol.
2021. dec. 5. 11:47
 4/48 anonim ***** válasza:
57%

[link]

Ne magadból indulj ki kérdező.

2021. dec. 5. 11:50
 5/48 anonim ***** válasza:
88%

Onnan, hogy nem kifogásokat keresnek mint te, hanem cselekednek.

Szerinted nem lehet milliós fizetése egy alkalmazottnak, én meg látom, hogy lehet.

Szerinted nem lehet kevés pénzből jól profitáló vállalkozást építeni, én megtapasztalom, hogy lehet.

Pusztán a gondolkodásunk a más.. és emiatt te egy helyben állsz, hülyébbnél hülyébb elméleteket gyártasz a "miért nem"-re, én meg száguldok.

Kapcsolatok megléte csak hab a tortán, azokat tudni is kell kihasználni, ahhoz meg ész kell.

2021. dec. 5. 11:51
 6/48 anonim ***** válasza:
49%
#2 mindegyik cégnél megadják ezt. A kiemelt saleses aki a vip ügyfeleket kezeli is sima alkalmazott milliós fizetéssel, míg a cégvezető is alkalmazott milliós fizetéssel.
2021. dec. 5. 11:52
 7/48 anonim ***** válasza:
88%
Abban igazad van hogy nagyon nem egyenlők az esélyek. Én is hatalmas hátrányból indultam nincstelen szülők gyerekeként. Nem tudtak támogatni anyagilag, nem tudtak semmi értékes tapasztalatot átadni az életről. Vannak akiknek az ölükbe pottyan egy saját lakás. Nekem egy lakás áráért 10 évet kellett güriznem, jórészt külföldön. A pénz a gazdagokhoz vándorol a szegényektől, ez mindennek az alapja. Ez van, ilyen a rendszer, ez a kapitalizmus. Ha nem tetszik akkor el lehet költözni egy másik bolygóra.
2021. dec. 5. 11:53
 8/48 anonim ***** válasza:
67%

Kicsi paraszt csaladbol szarmazom, nem is magyarorszagrol, sokat tanultam, most millio felett keresek havonta budapesten, ugy hogy heti 20-30 orat dolgozok, semmi kapcsolati toke, semmi csokos, semmi nem kellett hozza csak annyi h ertsek ahhoz amit csinalok...

Es igen, en is informatikus vagyok...

2021. dec. 5. 11:57
 9/48 anonim ***** válasza:
66%
Kicsit el vagy tévedve kérdező. IT-ban pl. 10 év tapasztalat felett már gyakorlatilag szégyen, ha nincs milliós fizetésed.
2021. dec. 5. 12:01
 10/48 anonim ***** válasza:
78%
Ehm. Anyum egyedul nevelte kettonket, penzem annyi volt amennyit diakmunkaztam. Lediplomáztam egy piacképes teruleten, jelenleg egyeni vallalkozokent evi 15M bevételem van (koltseg csak az időm). Épp céget alapítok hogy nőni tudjak. Ket eve, 31 evesen vettem lakast, mar hitelmentes. Nem hiszem hogy gazdag startom volt, inkabb also kozeposztaly.
2021. dec. 5. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!