Miért csak azok tudnak sikeresek lenni az életben akik gazdag családból származnak?
Egyertelmu hogy a kerdezo a sajat sikertelensege miatt masokat probal hibaztatni, holott csak az idot es a munkat kellett volna beletegye hogy o is elerjen valamit az eletben :)
Nem egy ismerosom/baratom van akik ugyanugy semmivel kezdtek mint en es ok is netto 600-1.5 kozott keresnek 30 evesen budapesten
Na, megint a tipikus önigazolás - valami lusta, magáért tenni nem akaró kérdező részéről...
NEM, továbbra SEM csak a gazdag családból származók lesznek sikeresek!
Csak azokat írom, ami közvetlen ismerettségi körömből van és biztosan tudom, hogy millió felett keresnek:
fogorvos, quant trader, product owner, engineering manager, számviteli vezető.
17: én nemzetközi projektekben dolgozom, kutatási menedzser vagyok. Közgazdasági diplomám volt az alap.
Nekem is megvan ez az összeg bőven.
"Miért csak azok tudnak sikeresek lenni az életben akik gazdag családból származnak?"
Eleve már a kérdésbe belefogalamzott állítás sem igaz. Nem csak azok tudna. Számtalan példa van rá.
Az a baj ezzel a kategóriával (a komplett üzlet és pénzügyek, főleg a karrier fizetéssel), hogy itt nem fogsz kiegyensúlyozott válaszokat kapni. Most is tessék mi van: mindenki leírja, hogy milyen jól menő IT-s alkalmazott / KATA-s bújtatott alkalmazott / ne adj isten valami külföldi cég contractora. Itt felülprezentált a tehetősebb réteg. Én is IT-s vagyok majdnem milliós fizetéssel, de nem erről szólt a kérdés.
Ugyan nem születtem gazdag családba, de a szüleim az alacsony végzettségük ellenére józanul gondolkodó, pénzügyileg tudatos és elsősorban kiskoromban a tanulásomat tevékenyen segítő, később pedig a tanulmányaimat anyagilag támogató szülők voltak, akkor is ha emiatt a hó közepétől zsíros kenyeret ettek. Ezzel már előnybe kerültem nyilvánvalóan sok kortársamhoz képest gyerekként. Most ha még ezek mellé a szüleim is a felső középosztályhoz tartoztak volna, és huszonévesen hozzám tudtak volna vágni egy korrekt fővárosi ingatlant, akkor gyakorlatilag ott állnék huszonévesen, hogy "révbe értem". Van egy ingatlanom, amiért a többségi társadalom szó szerint egy életen át gürizne, van akár több, piacképes végzettségem és innentől ha nem én cseszek el valamit nagyon, akkor be van biztosítva a jólétem életem végéig.
Sok válaszoló úgy látszik el sem tudja képzelni, hogy milyen az, amikor valaki egyszerűen azért nem tud egyetemre menni például, mert NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK A CSALÁD. Borzasztó volt látni azt egyetemistaként, hogy mennyi olyan hallgató volt, aki tojt bele az egészbe, nem érdekelte semmi, mert úgyis majd apu meg anyu beteszi a valaga alá amit csak akar, miközben én meg személyesen is ismertem több jóképességű embert, aki nem tudott elmenni egyetemre, hanem középiskola után dolgoznia kellett.
De ez egyébként mindig is így volt. Mindenki a saját utódai boldogulását akarja elősegíteni, aki pedig több pénzzel, jobb kapcsolatokkal rendelkezik, az erre hatékonyabban képes. Ezen nem lehet változtatni ésszerű eszközökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!