Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak azok tudnak sikeres...

Miért csak azok tudnak sikeresek lenni az életben akik gazdag családból származnak?

Figyelt kérdés
Úgy irnám ezt le hogy van két autó a rajtnál. Az a feladat hogy egyszerre érjenek célba. Az egyik autónak van motorja a másiknak meg nincs. Amelyikben nincs azt a motort elöszőr meg kell keresni hogy beinduljon az autó, mig a másik kocsi eltud indulni. Tehát én azt veszem észe és tapasztalom hogy akik polgári családból származnak azokból lesznek elsősorban sikeres emberek meg ügyvédek meg jogászok vagy orvosok és stb. De a jó kapcsolati tőkéjük és az alapuk már meglesz gyerekkorukban illetve megtanulják azt is hogy hogyan kell bánni a pénzzel. Aki meg nem születik ilyen családba az meg nem csak nagy hátránnyal indul de mig az egyiknek nem kell esetleg gyűjteni lakásra, addig a másiknak igen és ez egy 20 évig tartó hátrány minimum. ÉS nem értem azt hogy hogy mért lett ilyen a társadalom meg ez az egész rendszer. Mostmár nem is nagyon a tanulás számit hanem a kapcsolatok meg a pénz és ennyi. Más már nem. Akinek csak 8 általánosa van de jól bánik a pénzzel és van neki meg kapcsolati tőkéje annak már minek tanulni is? Hogyan lehet mégis elérni azt hogy ebben az országban hogy akik nem származnak polgári családból hogy ne kelljen életünk végééig dolgozni kevés alkalmazotti fizetésből. Egy alkalmazotti fizetés soha nem lesz milliós fizetés havonta még akkor sem ha valakinek 5 diplomája van. Ehhez vállalkozni kell de a vállalkozáshoz ami valóban hozna pénzt is rengeteg tőke kell és nagy adag szerencse.
2021. dec. 5. 11:41
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

Ház azért fuvarszervezőként várhatsz az 1 misi nettóra, ahogy nemzetközi sofőrként meg az életre. Tök mindegy mennyit lehet azzal keresni, az minden, csak nem élet.

Sokan meg vannak most őrülve bizonyos iparágakban (a sajátomban is), mert most éppen felkapottak és azt hiszik, hogy ez örökre így lesz. Csak azt felejtik el, hogy amikor valamiből hiány lesz, akkor elkezdik a képzésekről önteni az embereket. 30 éve jogászokból volt hiány, utána közgazdászokból, utána mérnökökből, most meg még (?) informatikusokból, építőipari szakemberekből meg logisztikával foglalkozókból. Csak épp azt felejtik el sokan, hogy 10 éve kb. nulla megbecsülése volt annak, ha fuvaroztál, vagy építkezéseken dolgoztál. Nem tart semmi sem örökké. Én kb. akkor mentem el a saját szakomra egyetemen, amikor elkezdett felfutni. Amikor végeztem akkor már NÉGYSZER annyian kezdték a gólyák az új évet, mint amikor én mentem oda 4 évvel előtte.

2021. dec. 5. 23:26
 42/48 anonim ***** válasza:
49%

Ellátási lánc menedzsment nagyon jól fizet ha van diplomád, megfelelő tudásod, tapasztalatod.

#41 miben dolgozol?

2021. dec. 5. 23:50
 43/48 anonim ***** válasza:
49%

Már megint ez a feltételezés hogy mindenkinek sikeres,gazdag vállalkozónak kell lennie és emberi jog a milliós fizetés...

Képzeld,a világ mindig is ilyen volt,a szegény sorsba született embernek nehezebb dolga lesz,a felső osztályba születettnek könnyebb.Pénzből könnyű pénzt csinálni,nem lehet mindenki gazdag és jómódú.

Az meg nem igaz hogy milliós havi fizetés kell ahhoz hogy sikeres legyen valaki,havi 4-500ezerből jól meg lehet élni,nem úgy működik hogy az összes mucsaröcsögei Janikának milliós havi fizetésre van joga.Az élet sokkal többől áll mint a pénz,kérdem én ki a sikeres az életben:aki alkalmazottként dolgozik nettó 400ezerért,van egy szerető családja,jó kapcsolatai és boldognak érzi magát vagy egy középvezető 1 milliós havi fizetéssel aki alig tud szabadulni a munkájától,idegroncs lesz tőle,folyamatosan rosszul érzi magát?

2021. dec. 6. 01:06
 44/48 anonim ***** válasza:
32%
Azért sem igaz amit mondasz, mert a milliomos nagy része szegény családbó való
2021. dec. 6. 01:47
 45/48 anonim ***** válasza:
Én árva gyerek vagyok, de nem szoktam az életemre panaszkodni. Nincs is miért.
2021. dec. 6. 07:04
 46/48 anonim ***** válasza:
49%

34: nem tisztességesen...??? Akkor vajon miért nem állt bíróság előtt...??

Az nem jogi kategória, hogy te kijelented, hogy nem tisztességes...

2021. dec. 6. 09:45
 47/48 anonim ***** válasza:

A szakmákkal kapcsolatosan:

Egyszer fent, egyszer lent. Most mindenki a hiányszakmákra veri, mert azzal lehet csilliárdokat keresni, csakhát az a helyzet, ha mindenki elindul abba az irányba, akkor azok sem számítanak majd olyan kuriózumnak, telítődik a piac és szép lassan egyre kevesebbet keresnek majd. Ez ilyen. Pl. villanyszerelők, vagy egyéb szakipari munkák. 2008-2010 táján a válság nyilván arra sarkallta az embereket, hogy meneküljenek külföldre dolgozni, vagy gyorsan számolják fel a vállalkozásaikat. Nagy projektek nem mentek, a kis emberek bajba kerültek, nem volt pénz vállalkozókat megfizetni, ők meg ellehetetlenültek. Most lenne, de az értelmesebbje elvándorolt, a jobbakat felszippantják a nagy projektek, a kicsikre már alig találni épkézláb embert. 2010 óta csak 11 év telt el, mégis hatalmas amplitúdót járt be a szakma ennyi idő alatt. Sosem lehet tudni, hogy 10 év múlva melyik szakma hol fog éppen tartani. Kár erre alapozni...

A családi háttér. Abszolút kétségtelen, hogy nagy előnnyel indul az, aki jómódú családba születik, viszont az is tény, hogy a jómód mellé nem feltétlenül társul ész, szülői szigor, megfelelő értékrend, stb. Nagyon sok esetben látni azt, hogy egy semmirekellő ficsúr lesz a gazdag gyerekből, akinek lehet hogy mindene megvan, de cserébe értékelni sem tud semmit és az érettségiig is úgy sikerült szó szerint elrugdosni. Számtalan ilyennel találkozom az életben. Jólmenő vállalkozók gyerekei, akik postásnak jók, de kérdezni már ne akarj tőlük. Na ők nem azok a típusok, akik valaha is értékelni fogják, hogy továbbvihetik a bejáratott vállalkozást, sőt...

Persze van ellenpélda is.

És akkor ott van a szegény szülők gyermeke, ahol ellenben tudatosságot, jó értékrendet, határozottságot tanul a gyerek. Megtanul küzdeni, célokat elérni, megoldozni a javaiért, stb. Anyagilag hátrányból indul, de jó esélye van arra, hogy felzárkózzon, sőt akár túl is szárnyalja a ficsúrt, aki a szülők nélkül lenullázódik morális és anyagi értelemben is szép lassan majd.

Ez az általánosítás része, mert persze gazdag családból is származhat jó értékrendű gyerek és neki valóban nyert ügye van, míg hátrányos helyzetű családból is származhat gyerek, akinek amúgy jó képességei voltak, csak nagyon rossz példát látott otthon és ambíciót sem vett magára, hogy ő többre vigye. És ezen két réteg között való igaz, hogy áthidalhatatlan a szakadék. Szóval azért a skálának is több pontja van, ami miatt nem olyan egyszerű ez a téma.

2021. dec. 6. 15:23
 48/48 anonim ***** válasza:
Ahogy írták a sikeresség elég relatív, de én pl ismerek egy palit, aki egyszerűen csak rohadt jó érzékkel beleválaszott egy foglalkozásba, tudta hogy mit akar. Le se érettségizett, egyből szakmát tanult, műszaki vonalon, utána még dolgozóként is képezte magát szakmán belül, és elég jól megy neki a szekér, pedig nem volt semmiféle hátszele.
2021. dec. 6. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!