A szülő hibás abban, h a gyerekét rosszul fizető szakmába tolja?
Egyik srácnak 10 osztálya van + egy asztalos szakmája, pénze nincs. Asztalos szakmában nem is dolgozott, csak ilyen egyéb alja melói voltak, nagyon kevés pénzekért.
Nem rég megismertem az anyját, kimerült, h valószínűleg ő nyomta erre a tanulás nélküli pályájára, h minél előbb menjen pénzt keresni. (A nő amúgy konyhán dolgozik, kézilány, nettó 200 keres meg hozhat haza a kimaradt kajából) Nekem nagyon furcsa, h ilyen útra terelte a gyerekét, amikor már biztosan észrevette, h ez egy rossz irány. A srác már 32, otthon lakik esélye sincs elköltözni. Albi kaukcióra nem bírja összegyűjteni a pénzt, nemhogy hitel önerőre.
1 az asztalos terulet nagyon jo szakma lenne ha a srac kitanulná, beleadna apait anyait, es sikeresen üzletelgezne jobbra balra meg is gqzdagodhatna belole, hatapmas megrendeloi is lehetnének
2 valszeg az anyának pénze se volt tanittatni, nyelvekre se valszeg az apja otthagyta őket a picsbe. Egy apanak illene állnia a sulikat nyelvtanulast stb
3 képzetlen anyák gyerekei szinte soha nem lesznek többek, vagy egy karrieristák se
Azt vágod, hogy az asztalos szakma most mennyire keresett és milyen jól fizet? Egy konyhabútor kétmilliónál kezdődik, ha abból csak fele a munkadíj, már szép pénz.
Nem csak a szülő hibája.
A szulonek nem az a dolga, hogy barmibe beletolja a gyereket. Megfelelo perspektivat kell adni a gyereknek, utmutatast, aminek segitsegevel a sajat kepessegei es erdeklodese alapjan utat tor.
A kevesbe kepzett, kevesbe nyitott vilagban elo szulo erre mondhatni alkalmatlan. Hogy ez hiba-e? Nem mondanam, ez is egy eletforma, eletszinvonal. Az teny, hogy az ilyen korbol szarmazo gyereknek nehezebb megindulni, akar 5-10 evvel is tovabb tart azt a perspektivat elsajatitani egyeb forrasokbol, sokszor sajat (negativ) tapasztalatok aran, mint egy olyan gyereknek, aki nyelveket beszelo, karrierutat, utakat bejart csaladbol jon.
A fejlodesre valo hajlam is reszben orokolheto, tanulhato, reszben egyeni kerdes. Ebbol a szempontbol is hatranybol indul az, aki egy karriert nyomokban sem tartalmazo, csonka csaladbol indul. De lehet rajta valtoztatni. Csak nem 3x, hanem 4x eves korra erkezik meg hasonlo szintre, latasmodra, lehetosegekhez az eletben, mint a tarsai.
Asztalos szakmával jól kereshetne, saját vállalkozással és némi kreativitással. Egyedi díszes bútorokért jól fizetnek, gravírozva, faragva, ne adj isten faipari CNC géppel megmunkálva.
Alkalmazottként is meg lehet keresni szerintem nettó 300-at simán, ha normálisabb vállalkozóhoz kerül az ember.
Asztalosként jól lehet keresni úgyhogy nem a választást szúrta el.
Valószínűleg nem vette figyelembe a srác mit szeretne és betolta egy olyan helyre amit utál.
Persze, hogy nem boldogul olyan területen amit ki nem állhat.
Engem is asztalosnak küldtek amit utálok és épphogy csak megéltem belőle.
Átképeztem magam és már jobban állnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!