Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogy a mai...

Tényleg igaz, hogy a mai világban nehéz találni állást, ahova fel is veszik az embert?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm az mondta, ismer valakit aki vagy fél évig sem talált állást hiába volt diplomás.

Én ugyan nem dolgozom (jelenleg), de ha álláskeresésre megyek akkor most tényleg erre lehet számítanom? Vagy ez egy nagyon kiugró eset hogy az említett személy nem talált munkát. Az állásinterjúkon tényleg kiszanálják a kicsit is unszimpatikus vagy alkalmatlan jelölteket?

Vagy hogy van ez Magyarországon?

#állás #munkahely #állásinterjú #alkalmas személy #nehéz bekerülés #magyar munkahelyek
2022. máj. 23. 13:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
34%

"fél évig sem talált állást hiába volt diplomás"

Hát, ha kommunikáció-média, vagy büfé-WC szakos diplomája volt, akkor nem csodálom. Csak azért, hogy diplomád legyen, ne végezz ilyen szakokat. Bukdácsolva. Akinek valós szakmai tudása van - legyen az szakmunkás, vagy középkáder, vagy felsőfokú végzettségű - az mostanában egy hónapon belül talál a szakmai kvalitásainak is, és a fizetési igényének is megfelelő állást.

2022. máj. 23. 15:37
 12/26 anonim ***** válasza:
34%

Én azt veszem észre, hogy viszonylag könnyen lehet új állást találni a mai világban, csak az a nem mindegy hogy milyet és mennyiért?!

Már egyre elterjedtebb az szokás is, ha egy adott cégnél nincsen egy ismerősöd aki egy főnöki be osztásban van, akkor oda nem mennek már el.

Vannak helyek ahol nem egy nyerő ötlet az, hogy valakinek diplomája van, mert azért már nem is veszik fel. Arra hivatkoznak, hogy túl képzett.

Még ha valaki talál egy normális munkahelyet viszonylag jó fizetéssel, akkor is ott vannak a főnökök és kollégák. Ha nem tudsz valakivel ki jönni, akkor lehet hogy munkaváltás lesz belőle. Sok helyen nem fogadják be az új embereket, sajnos ez is egyre el terjedteb.

Egyre több olyan cég van, ahol nincsen rendesen be jelentve a munkás, vagy a fizetéseket nem úgy fizetik ki, ahogy az a munkaszerződésbe szerepel..stb..

Nehéz a mai világban jó munkahelyet ki fogni, ami szinte minden szempontból meg felel a munkavállalónak.

2022. máj. 23. 15:42
 13/26 anonim ***** válasza:
81%
#12: Ez a te szemszögöd. Kb. leírtad a trágya munkáltatókat, ahova épeszű ember nem is jelentkezne.
2022. máj. 23. 16:40
 14/26 anonim ***** válasza:
21%
12-es erdemes hozzatenni, hogy ez azon a szinten jellemzo, ahova te jelentkezel.
2022. máj. 23. 16:45
 15/26 anonim ***** válasza:
25%

12-es vagyok.

Ezeket hallom, hetente több alkalommal a munkavállalóktól, akiknek mi tudtunk munkát biztosítani.

Irodai munkát végzek, egy munkaerő kölcsönző cégnél.

14-es, azért köszönöm, hogy meg akarod mondani hogy hol is dolgozok.

2022. máj. 23. 17:21
 16/26 anonim ***** válasza:
45%
Ugy tunik hulladek helyen.
2022. máj. 23. 17:27
 17/26 anonim ***** válasza:
4%
Lejjebb kell adni az igényeket. Én pl pályakezdőként elvállaltam br 640 ezerért egy állást, de egy év múlva már 900+ volt a bruttóm + egyéb juttatások, részvénypakett év végén stb. Mondjuk ha IT-n kívül keresel munkát akkor más a helyzet, elkezded minimálbérrel, ha 5-6 év múlva emelik br 300-ra akkor már előrébb vagy.
2022. máj. 23. 18:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
17-es melyik cégnél vagy? 900 bruttó 1 év tapasztalattal kifejezetten jónak számít, ennyit 2-3 év körül adnak inkább, medior szint alján.
2022. máj. 23. 18:32
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#17: mert csak ez a 2 véglet van :D IT millió körüli fizetéssel 1 év után vagy a minimálbéres meló :D
2022. máj. 23. 18:34
 20/26 anonim ***** válasza:
41%

Nem nehéz állást találni csak mindenki milliós fizetést akar.

Jó végzettséggel és némi tapasztalattal ismerős nélkül is el lehet helyezkedni.

Suliban mikor végeztünk mindenki milliót akart keresni aztán ott maradt 2-3 évre állás nélkül.

Én elvállaltam a rosszul fizetőt(800 bruttó) amivel nagyon jó tapasztalatot szereztem 2-3 év alatt aztán jó pénzért váltottam.

Aki meg finnyáskodik még mindig ott van munka nélkül.

2022. máj. 23. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!