Tényleg igaz, hogy a mai világban nehéz találni állást, ahova fel is veszik az embert?
Egyik ismerősöm az mondta, ismer valakit aki vagy fél évig sem talált állást hiába volt diplomás.
Én ugyan nem dolgozom (jelenleg), de ha álláskeresésre megyek akkor most tényleg erre lehet számítanom? Vagy ez egy nagyon kiugró eset hogy az említett személy nem talált munkát. Az állásinterjúkon tényleg kiszanálják a kicsit is unszimpatikus vagy alkalmatlan jelölteket?
Vagy hogy van ez Magyarországon?
"fél évig sem talált állást hiába volt diplomás"
Hát, ha kommunikáció-média, vagy büfé-WC szakos diplomája volt, akkor nem csodálom. Csak azért, hogy diplomád legyen, ne végezz ilyen szakokat. Bukdácsolva. Akinek valós szakmai tudása van - legyen az szakmunkás, vagy középkáder, vagy felsőfokú végzettségű - az mostanában egy hónapon belül talál a szakmai kvalitásainak is, és a fizetési igényének is megfelelő állást.
Én azt veszem észre, hogy viszonylag könnyen lehet új állást találni a mai világban, csak az a nem mindegy hogy milyet és mennyiért?!
Már egyre elterjedtebb az szokás is, ha egy adott cégnél nincsen egy ismerősöd aki egy főnöki be osztásban van, akkor oda nem mennek már el.
Vannak helyek ahol nem egy nyerő ötlet az, hogy valakinek diplomája van, mert azért már nem is veszik fel. Arra hivatkoznak, hogy túl képzett.
Még ha valaki talál egy normális munkahelyet viszonylag jó fizetéssel, akkor is ott vannak a főnökök és kollégák. Ha nem tudsz valakivel ki jönni, akkor lehet hogy munkaváltás lesz belőle. Sok helyen nem fogadják be az új embereket, sajnos ez is egyre el terjedteb.
Egyre több olyan cég van, ahol nincsen rendesen be jelentve a munkás, vagy a fizetéseket nem úgy fizetik ki, ahogy az a munkaszerződésbe szerepel..stb..
Nehéz a mai világban jó munkahelyet ki fogni, ami szinte minden szempontból meg felel a munkavállalónak.
12-es vagyok.
Ezeket hallom, hetente több alkalommal a munkavállalóktól, akiknek mi tudtunk munkát biztosítani.
Irodai munkát végzek, egy munkaerő kölcsönző cégnél.
14-es, azért köszönöm, hogy meg akarod mondani hogy hol is dolgozok.
Nem nehéz állást találni csak mindenki milliós fizetést akar.
Jó végzettséggel és némi tapasztalattal ismerős nélkül is el lehet helyezkedni.
Suliban mikor végeztünk mindenki milliót akart keresni aztán ott maradt 2-3 évre állás nélkül.
Én elvállaltam a rosszul fizetőt(800 bruttó) amivel nagyon jó tapasztalatot szereztem 2-3 év alatt aztán jó pénzért váltottam.
Aki meg finnyáskodik még mindig ott van munka nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!