Tényleg igaz, hogy a mai világban nehéz találni állást, ahova fel is veszik az embert?
Egyik ismerősöm az mondta, ismer valakit aki vagy fél évig sem talált állást hiába volt diplomás.
Én ugyan nem dolgozom (jelenleg), de ha álláskeresésre megyek akkor most tényleg erre lehet számítanom? Vagy ez egy nagyon kiugró eset hogy az említett személy nem talált munkát. Az állásinterjúkon tényleg kiszanálják a kicsit is unszimpatikus vagy alkalmatlan jelölteket?
Vagy hogy van ez Magyarországon?
Azért két komoly akadály lehet a sikeres munkakeresés útjában:
- nem fizetnek eleget.
- nem tud eleget.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy kire melyik vonatkozik.
Attól függ, hogy milyen állásról beszélünk. Mérnök gyakornok voltam 3 évig, eleinte heti 20, egyetem végén már heti 40 órában, mégis fél év volt az álláskeresés. Volt közben munkám, de én se akartam br. 300 ezerért elmenni dolgozni, mint ahogy 3 év gyakornokság után nem akartam ismét "főállású gyakornok" lenni.
Persze sori munkára vagy br. 250-300 közötti fizuért bárhová felvettek volna. Nem hazudik a kormány, aki akar, az talál munkát. Csak a kérdés, hogy milyet.
6-oss értek egyet.
Van munka nálunk is, kapsz netto 320.000-et is egy ledolgozott hónapért, de ezért robotolós 3 műszakos munka vár.
Szakterülettől és kompetencitól függ.
IT-n belül ha valamennyire is rátermett nem hogy könnyű állást kapni, még licitálnak is érted a munkáltatók.
Fel tudod hívni a munkáltató és tudsz ellenajánlatokat tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!