Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mai világban van még olyan,...

Mai világban van még olyan, hogy biztos munkahely ?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy felvesznek valahova, és pl ott is maradsz életed végéig ha jó és tetszik.

Viszont nekem más a tapasztalatom, akárhány munkahelyem volt, mindenhonnan elküldtek, mert virushelyzet van, vagy mert éppenséggel a tesojanak a férjének a húga elvesztette az állását és sürgősen kell neki a munka ..

Az én megérzéseim alapján megbízható és intelligens ember vagyok, bármikor lehet rám számítani.

Mindig ez volt, akár a jogsival, akár mással, mindig ott kellett hagynom , mert nem tudtam tovább fizetni

2021. szept. 30. 21:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És ezért már nem is merem újra elkezdeni a jogosítványt se, mert nemtudom, hogy éppenséggel mikor küldenek el az adott munkahelyről
2021. szept. 30. 21:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez így mennyire korrekt és mennyire van rendjén?
 3/14 A kérdező kommentje:
25/N
 4/14 anonim ***** válasza:
59%

Pedig van biztos munkahely.

Én 49 éves vagyok. 18 évesen amikor sikeres szakmunkás vizsgát tettem, jelentkeztem egy állásra. Ott dolgoztam 4 évet, majd tovább mentem, hogy fejlődhessek. 22 éves korom óta ugyanannál a cégnél vagyok még mindig. Voltak olyan évek, amikor elegem volt, és ki akartam lépni, de mindig maradtam. Most már nem is akarok elmenni, mert "régi bútordarab" vagyok, jó nekem itt. Persze az évek alatt leérettségiztem, mesterfokozatot szereztem, és elvégeztem a gyémánt szakértői vizsgát is. ( ékszerész a szakmám) Nővérem könyvelő. Neki is összesen 4 munkahelye volt. Ahol most van, lassan 25 éve van ott. Barátnőm 18 éves kora óta a MÁVnál dolgozik (irodista) , idén lesz 49 éves.

Jogosítvány kudarcodat nem igazán értem. Ott tényleg csak a pénzről szól. Én anno előbb összesporoltam a jogsi árát, és amikor meglett, mentem a jogsit megszerezni. Ennek csak 7 éve, szóval elég későn szereztem meg. ( mert nem is igazán akartam)

2021. szept. 30. 21:35
 5/14 anonim ***** válasza:
44%
Felejtsd el! Digitális rabszolgatartó demokráciában élsz, - ha eddig ez nem jött volna le! Itt csak egyetlen biztos dolog van Magyarországon: Hogy egyszer mindegyikünknek le kell majd végleg hunynia a szemeit!
2021. szept. 30. 21:55
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
Azt szoktak mondani, csak a halal biztos ... ezen a logikan elindulva, akkor valoszinuleg a temetkezessel kapcsolatos munkahelyek eleg biztosnak tunnek :) (siraso, koporso keszito, sirkoves, temetkezesi vallalkozo, viragkoto)
2021. szept. 30. 22:13
 7/14 A kérdező kommentje:
Saját vállalkozáson gondolkozom ez miatt, de fogalmam sincs hogy induljak el 😅
2021. szept. 30. 22:22
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
A vállalkozói "szabadságnak" is meg van az eléggé súlyos ára. Itt a vállalkozók átlagosnak tekinthető mentalitása förtelmes. Azt a részét meg lehet valahol érteni, hogy a lehető legkisebb befektetésből a legtöbbet szeretnék kihozni, ugyanakkor még sem tudom elfogadni, hogy emberi életeket tehetnek tönkre ennek megvalósítása mentén. Nem a hétköznapi ember találmánya az adókerülés, a járulékok elsuskusolása, az alkalmazottak nem ill. nem valós időre bejelentése, a számlák masszírozása, az áfa manipulációk, a folyamatos játék az árrésekkel, és sok helyütt a munkafeltételek is kívánni valót hagynak maguk után. A verseny szférában nincs garancia arra, hogy kétszer visszakérdezhetsz olyan részletre, ami még nem világos, - egyszerűen közlik veled, hogy ennyi volt, nem kell jönnöd többé (és még arra sincs semmi garancia, hogy a kialkudott keresetedet maradéktalanul kifizetik). Vannak multik, ahol arra tekintenek alapként, hogy nincs magán, ill. családi élete a munkavállalónak, - éjjel kettőkor is rendelkezésre kell állnia a munkavállalónak mosolygó arccal, ha szeretne továbbra is ott dolgozni. Az emberek tönkretétele pedig abban nyilvánul meg, hogy miközben kizsigerelik őket a vállalkozók, a járulékok következetes kerülésével, be nem fizetésével arra ítélik őket, hogy amennyiben megéli a szerencsétlen a nyugdíj korhatárt, lószerszámot SEM fog kapni a szeme alá a szerencsétlen állami nyugdíjként úgy, hogy a többségüknek félre tennie sincs miből erre az időszakra. Az már nem csak a vállalkozókra jellemző, hanem az egész hóbelebancra, hogy az egy fizetés egy munkakör felállás mint olyan, felejtős, - a legtöbb ember minimum 3-4 beosztásban dolgozik az egyetlen fizetéséért - és erre teljesen természetes dologként tekintenek a munkáltatók. Mivel ezek megtörténhetnek Magyarországon a leírt sorrendben, ezért írtam azt, hogy digitális rabszolgatartó demokráciában élünk, - nem "nagyot akartam mondani".
2021. okt. 1. 08:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Portás, vagyonőrmelók atombiztosak.

Csak keveset fizet, és sok időt vesz el.

A gyakorlatban pedig van vállalási minimum, mert ha a főnöknek nem jön ki rajtad a szorzótábla, vagy nem vigyorogsz a hülye beszólásaira heti egyszer akkor mehetsz a lecsóba.

2021. okt. 1. 13:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"Saját vállalkozáson gondolkozom ez miatt, de fogalmam sincs hogy induljak el 😅"

Találj mindennap az utcán 3-5 ezer forintot.

Ennyi az adó napokra lebontva / hónap.

Aztán kezdhetsz hasznot termelni, ha van ötleted is!

2021. okt. 1. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!