Megvennétek az autót így, hogy nincs még saját lakás?
20+ éves az autóm. Megjelenésben, kényelemben, és nyilván biztonságban sem a legjobb már, ezért jó lenne lecserélni egy újabbra. Szeretem az autókat, imádok vezetni, nem csak eszközként tekintenék rá ami eljuttat A-ból B-be, hanem egyfajta hobbiként is.
A probléma viszont, hogy még albérletben lakom, és lakás önerőre gyűjtök. Mennyire okos dolog pénzügyileg ebben a helyzetben kiadni pár milliót kocsira, ezzel vállalva azt, hogy jóval később tudom majd felvenni a lakáshitelt? Ti megtennétek? Esetleg ha voltatok ilyen helyzetben, megtettétek?
Szerintem nem biztos, hogy emiatt megéri a fiatalkoromat kuporgatással tölteni.
Programozóként dolgozom amúgy, húszas éveim közepén, kb. havi 530.000 Ft a bevételem jelenleg.
"a legújabb Toyota Yarist , ami most pl 5M kezdödik"
Akarod mondani 6 milliótól. Másfél éve vettem új autót, már akkor 5 milliónál kezdődött egy új Yaris, azóta meg brutálisat emelkedtek az árak!
"amúgy új autónál 4% kamatos hitel is elérhető, csak nagyon utána kell menni, rengeteg szalont végigjárni"
Elérhető volt 2 éve. Ma már 8% alatt nem fogsz találni.
A hitelnél szerencsésnek kell lenni. Szokott néhány gyártó kedvezményes hitellel kampányolni. Én pont lemaradtam tavaly a Nissan 2%-os akciójáról ha az van lehet Nissant veszek, mert én már csak 6.5% hitelt kaptam.
Mondjuk 0thm-es reklámot már rég láttam, pedig azok is voltak egy időben.
22
ez a vásárlás idén volt
de mondom, az adott személy 20 szalonba ment be és óriási dumás, nyilván nem is 1 millióval ment a zsebében, nyilván a 4% igy érhető...
egy nyuszi vásárló, aki azt sem tudja merre van arccal, az nem tudja elérni...
#26: Ebben a másiknak is partnernek kell lennie. Másfél éve én is benéztem pár szalonba. Volt, ahol személyesen ismertek, mert családi szinten már 5-6 autót (újat és használtat is) vettünk onnan, ennek ellenére egy fillérrel nem adtak volna több engedményt, mint amennyit bárkinek.
Volt, ahol az egész hozzáállás taszító volt (sürgetett az értékesítő, rám akarta sózni a havi 11 ezres méregdrága Casco-t). Végül egy higgadt, segítőkész értékesítő volt a befutó egy olyan márkánál, amit eredetileg nem is akartam megnézni. Mikor közöltem, hogy egy másik szalonban az ő általa már leakciózott ártól 200 ezerrel olcsóbban kínálják ugyanezt a modellt, akkor számolgatott kicsit és kihozta ő is ugyanannyira.
3 hónapja vettünk új autót. Akkor ott kezdődött a szitu, hogy perkálj most, autód majd valamikor augusztus-szeptemberben lesz. Szerintem undorító, ami a szalonokban megy manapság. A készletes autókat aki kapja marja alapon adogatják el, olykor egymásra licitáltatva (vagy legalábbis úgy csinálva). Hát vigye akkor az egysejtű, aki ebbe a "versenybe" belemegy... Avagy 1 hete gondolkozunk, hogy megvegyük-e, már hívnak a szalonból, hogy siessünk, mert 2 hét múlva árat emelnek. Hát mitörtént a licitálók sorával, hogy engem hívogatnak? :D De pl.: igaz, hogy az elején még arról volt szó, hogy a téligumi szett alufelnivel ajándék, de amikor már ott tartunk, hogy éppen csak aláírom az adásvételit, akkor akad meg a szemem rajta, hogy belecsempészték 320 ezerért ugyanezt a tételt. Hát WTF!? de komolyan... oké, bocsánatot kértek, korrigálták, természetesen ez nem plusz ktg. Megbeszéltük, hogy férjen bele az árba egy vonóhorog és műszakiztassák le vele. Húzták, halasztották, a végén közölték, hogy ez +270 ezer lesz. Értem én, hogy a szó elszáll, de ne nézzük hülyének egymást. Ez volt az a pont, ahol már azt mondtam, hogy köszönöm, talán inkább mégis megnézünk még más lehetőségeket. Hirtelen mégis belefért az árba ez is.
Szóval katasztrófa. Ha az ember ott áll 9-10 millióval a kezében is gyökérnek nézik. Én elnem tudom képzelni, hogy nulla határozottsággal és pénzügyi kompetenciával mennyi lóvét lehúznak az emberekről...
#28: Én készletes autót vettem. Mivel tudtam, hogy nekik az még korábbi áron érkezett, ezért be is próbálkoztam. Az a 200 ezer engedmény 4%-ot jelentett, mert egy olcsó kisautóról volt szó.
Mostanában kezdtem csak rájönni, hogy bizony egy kis határozottsággal és pofátlansággal jó alkukat lehet elérni.
28# Igen, én is erre próbáltam rávilágítani. Mi is készletes autót vettünk végül, ebből jött az élmény. Alkudni nem engedtek (bepróbálkoztunk), de belengették, hogy oké, téligumi szett felnivel benne van kb. 300 ezres értekben az árban. A vonóhorog témát én dobtam be, ez nyilván már fájdalmas volt, mert az autó ott állt leműszakiztatva, vonóhorog nélkül. Húzták, magyarázkodtak, másnak eltudják adni enélkül is... Oké. Ha pofátlanul bemondom, hogy akkor hajrá és eltűnök két napra, érdekes módon találnak megoldást. Szóval egy vicc.
A végén még gúnyósan megjegyezték, hogy tettek be nekünk a csomagtartóba egy gumitálcát és egy gumiszőnyegszettet ajiba, mi meg gúnyosan megköszöntük kedvességüket. Tavalyi autót ránksóztak szerintem legalább 1,5 millával többért, mint amennyiért ők szerezték be, hát ebből akkor így 600 ezret csak sikerült lecsippantani némi rámenőséggel, ha nem is konkrét árlefaragás formájában. :D
Nyilván egyébként minél nagyobb lesz a kereslet és alacsonyabb a kínálat, úgy ez egyre kevésbé fog működni, azt azért látni kell. De amikor már egy alap Suzi is nyaldossa a 7-8-9 milliót, akkor egyre kevesebb ember is lesz, aki megteheti, hogy új autót vegyen, szóval őszintén kíváncsian várom hogy fog alakulni a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!