Megvennétek az autót így, hogy nincs még saját lakás?
20+ éves az autóm. Megjelenésben, kényelemben, és nyilván biztonságban sem a legjobb már, ezért jó lenne lecserélni egy újabbra. Szeretem az autókat, imádok vezetni, nem csak eszközként tekintenék rá ami eljuttat A-ból B-be, hanem egyfajta hobbiként is.
A probléma viszont, hogy még albérletben lakom, és lakás önerőre gyűjtök. Mennyire okos dolog pénzügyileg ebben a helyzetben kiadni pár milliót kocsira, ezzel vállalva azt, hogy jóval később tudom majd felvenni a lakáshitelt? Ti megtennétek? Esetleg ha voltatok ilyen helyzetben, megtettétek?
Szerintem nem biztos, hogy emiatt megéri a fiatalkoromat kuporgatással tölteni.
Programozóként dolgozom amúgy, húszas éveim közepén, kb. havi 530.000 Ft a bevételem jelenleg.
Sok helyről azt hallani (főleg itt az oldalon is), hogy pénzügyileg az a jó döntés, ha az albérletből minél előbb szabadulni tudsz, és inkább a lakáshitelt fizeted. Emiatt lenne egy kis bűntudatom, ha most az autó miatt pár évvel később tudnám csak ezt majd meglépni.
Érdekelne a pénzügyekhez jobban értők véleménye, hogy tényleg rosszabbul járok-e, ha albérletet fizetek mondjuk 30 éves koromig, és csak utána veszem fel a lakáshitelt.
Az van, hogy működik ugyan a mostani is, de korából adódóan rengeteg olyan kisebb, de idegesítő baja van, amit meg kellene csináltatni ahhoz, hogy igényes állapotba kerüljön, és szívesen használjam még 1-2 évig. Márpedig nem szívesen költenék már rá nagyobb összeget, mert az értékét már nem fogja növelni. Gyakorlatilag nincs értéke már ezeknek az autóknak.
Amúgy kb. mindenhová autóval járok, nem dísznek venném a ház elé.
Tényleg csak az a kérdés, hogy mennyire szúrok ki magammal, ha még pár évig albérletet fizetek (ami egyesek szerint kidobott pénz).
"ha az albérletből minél előbb szabadulni tudsz, és inkább a lakáshitelt fizeted."
hülyeség.. megveszed a lakást, 2 hónap múlva kapsz egy zsíros állást Londonba.. akkor nem vállalod el, mert 500 km-re van tőle a lakásod, amit fizetni kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!