Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szóljak a főnökömnek,...

Hogyan szóljak a főnökömnek, hogy adja oda az egész fizetésemet?

Figyelt kérdés
5 éve dolgozunk együtt, gyakorlatilag az első munkahelyem. 100% home office, némi szaladgálós melóval, amit márciusban kaptam meg. Ő ajánlotta fel, hogy lenne-e kedvem plusz melót végezni, mondtam, hogy igen. Már februárban is 25 ezerrel kevesebbet kaptam (az össz fizum erre a nem túl megerőltető munkára 125 ezer volt, de órabérben így is jól jött ki és mellette tudtam mást csinálni). Akkor rákérdeztem, hogy miért kaptam kevesebbet, történt valami? Azt válaszolta, hogy "most mindenki kevesebbet kapott, majd kompenzálja". Aztán márciusban megint 17 ezerrel kevesebb jött be, áprilisban szintén 23 ezerrel kevesebb és most májusra is 25 ezerrel kevesebbet utalt eddig. Pedig a munkám több, igaz, konkrét összegben nem egyeztünk meg, de eddig mindig pontosan és korrektül fizetett évekig. Most nem tudom, mi történt, mert közben céget váltottunk és átjelentett az új cégbe, sok a teendő, biztos bonyolult de azért pénzből élünk... Meddig várjak, hogy "kompenzáljon"? Vagy kérdezzek rá, hogy miért van ez? Hogyan, hogy ne sértődjön meg? Elég önérzetes, nem akarom elvágni magam nála, de ez így nem mehet már sokáig, hogy lassan a kevesebb munkás pénzből is 100.000 hiányzik. Az előző havi fizut is úgy utalta, hogy "előleg", hát, csak a többi nem jött meg... Nem értem.
2022. máj. 9. 01:03
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Akkor eddig miért volt normális és miért fizetett mindig mindent időben és most mi változott meg?
2022. máj. 10. 22:08
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tőle kellene megtudnod.
2022. máj. 10. 23:34
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehet, például beújított egy szeretőt, akinek virítani kell a lóvét vagy ő akar venni valami új cuccot és úgy van vele, hogy könnyebb tőled elvenni azt a pénzt meg altatni a kompenzációval meg egyéb hülyeségekkel.
2022. máj. 11. 00:10
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem omlott össze utána a cége?

Hát mit mondjak? Már csak papíron létezik.

"Minden hozzáférést megadtál neki utána?"

Én konkrétan tettem ezekre. Majd megoldja. Van informatikusa, a bankba is be tud menni átkalibrálni a jogosultságokat, stb.

"Bármi lehet, például beújított egy szeretőt,"

Itt is pontosan ez volt...

2022. máj. 11. 16:08
 25/25 A kérdező kommentje:

Még van pár hete, utána rá fogok kérdezni, hogy mizu. Amúgy ma kaptam számlakivonatot és összesen 104 ezer van a számláján, nem tudom, hogy van-e neki több..? Kicsit para.

Neki amúgy az elmúlt 3 évben 2 gyereke született, úgyhogy nagyon el van havazva.

2022. máj. 12. 01:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!