Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szóljak a főnökömnek,...

Hogyan szóljak a főnökömnek, hogy adja oda az egész fizetésemet?

Figyelt kérdés
5 éve dolgozunk együtt, gyakorlatilag az első munkahelyem. 100% home office, némi szaladgálós melóval, amit márciusban kaptam meg. Ő ajánlotta fel, hogy lenne-e kedvem plusz melót végezni, mondtam, hogy igen. Már februárban is 25 ezerrel kevesebbet kaptam (az össz fizum erre a nem túl megerőltető munkára 125 ezer volt, de órabérben így is jól jött ki és mellette tudtam mást csinálni). Akkor rákérdeztem, hogy miért kaptam kevesebbet, történt valami? Azt válaszolta, hogy "most mindenki kevesebbet kapott, majd kompenzálja". Aztán márciusban megint 17 ezerrel kevesebb jött be, áprilisban szintén 23 ezerrel kevesebb és most májusra is 25 ezerrel kevesebbet utalt eddig. Pedig a munkám több, igaz, konkrét összegben nem egyeztünk meg, de eddig mindig pontosan és korrektül fizetett évekig. Most nem tudom, mi történt, mert közben céget váltottunk és átjelentett az új cégbe, sok a teendő, biztos bonyolult de azért pénzből élünk... Meddig várjak, hogy "kompenzáljon"? Vagy kérdezzek rá, hogy miért van ez? Hogyan, hogy ne sértődjön meg? Elég önérzetes, nem akarom elvágni magam nála, de ez így nem mehet már sokáig, hogy lassan a kevesebb munkás pénzből is 100.000 hiányzik. Az előző havi fizut is úgy utalta, hogy "előleg", hát, csak a többi nem jött meg... Nem értem.
2022. máj. 9. 01:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le vele, és kérdezd meg, mikor kapod meg a felhalmozódott hátralékodat.

Valószínüleg visszaesett az üzlet, tömögeti a lukakat, egyiket betömi, támad a másik.

Keress másik munkát, ebből már nem néz ki semmi jó.

2022. máj. 9. 01:46
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Fizeti utánad az adót, TB-t?

2022. máj. 9. 01:47
 3/25 A kérdező kommentje:

Igen, fizeti. Én vagyok jelenleg az egyetlen alkalmazott, a főnököm és az anyja vannak még a cégben.

Szerintem amúgy nem lehet akkora gáz, intézek pár befizetést intézek én is, és volt benne nagyobb tétel is. Csak nem értem, hogy miért sunnyog.

2022. máj. 9. 01:50
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Atyaúristen, február óta lehúz téged és még te nem akarod megsérteni őt :D ez az év vicce :D

Tudod kivel lehet ezt megtenni, azzal aki hagyja, te hagyod...

101%-ra mondom neked, h semmiféle kompenzáció nem lesz.

2022. máj. 9. 02:36
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan: Valaki nem tudja, hogy mennyi fizetésért dolgozik? Milyen szerződésed van velük? Biztosítanak kimutatást a bérszámfejtésről?

Ha elmaradásuk van a kifizetésben, akkor Te a cég hitelezője vagy. Ugyanazok a jogok illetnek meg, akár egy beszállítót, akinek tartoznak. Az elmaradt bér után késedelmi kamat is megillet.

"Azt válaszolta, hogy "most mindenki kevesebbet kapott, majd kompenzálja"."

A mindenki ezek szerint Te vagy. :)

Kérdezz rá, hogy mégis mikor kompenzálja, mert Te is fizetésből élsz.

Nehogy már Neked legyen ez kényelmetlen.

2022. máj. 9. 05:18
 6/25 A kérdező kommentje:
Én ennyi év után elhiszem (elhittem?) neki, hogy csak a cégváltás zavart be... Amúgy napi bejelentéssel van több alkalmazottja is. A bejelentésben és a bérszámfejtésben kevesebb összeg szerepel, ez köztünk mindig csak szóban volt megállapítva. Lehet ez a baj... Amúgy igen, nem akarom megsérteni, mert lehet, hogy van, amiről nem tudok és tényleg csak megszorult, valahogy nem nézem ki belőle, hogy pont velem akarna kib***mi akin amúgy sok múlhat a céggel kapcsolatban.
2022. máj. 9. 05:53
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Túl naív vagy. Ideje lenne másik munka után nézned.
2022. máj. 9. 08:40
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Keresd masik munkat, valoszinuleg nem megy jol a ceg…
2022. máj. 9. 09:13
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
8#as vagyok, visszaolvastam, tobbieknek igazuk van, ha van eleg bevetel, akkor te hagyod h lehuzzanak…
2022. máj. 9. 09:14
 10/25 anonim ***** válasza:
89%
Főni, add a lóvét!
2022. máj. 9. 10:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!