Hogyan szóljak a főnökömnek, hogy adja oda az egész fizetésemet?
Jó nagy arca van itt mindenkinek, de nekem is hasonló mentalitásom van, mint a kérdezőnek.
Ő is (a főnök) és a kérdező is egy ember, akinek lehetnek gondjai, nehézségei és senki sem tökéletes. Biztos van a kérdezőnek is olyan napja, amikor bizony nem végzi 100%-on a melóját vagy nem tud bemenni és ez kellemetlen lehet a cégnek stb stb.
Én akkor mernék ekkora arccal odaállni elé, hogy adja a lóvét öreg, ha tökéletes lennék és 120%-on pörögve csinálnám a melóm. Ha sz*rba kerülök és elkezdenek nekem is beszólogatni, akkor bizony nem esne jól, akkor se, ha amúgy "hivalatosan" igazuk lenne.
Nyilván van egy határ, ha egy év múlva se fizet ki stb, akkor már lehet magabiztosabban verni az asztalt.
Tipikus kis családi vállalkozás bio robotja vagy.
Komolyan. Minimál bérre vagy bejelentve. A többit meg zsebbe kapod feketén. Éppen annyit, amennyit jónak gondol a főnököd. Ha a főni úgy gondolja, nem tud, nem akar fizetni, akkor te így jártál. Azt a pénzt sehogy se fogod tudni behajtani rajta.
14!
Ponzoson ezért etet mindenféle mesével, h majd így meg úgy lesz pénz meg kompenzáció. Jól csinálja simán benyalod neki, amit mond.
"Nélkülem gyakorlatilag nem működne a cég, csomó helyre csak nekem van hozzáférésem, stb."
Nem akarlak elkeseríteni, de én is bejártam egy ilyen utat. Aztán mégis munkaügyi per keretén belül értem el, hogy kifizessen.
A pénztárt én kezeltem, a cég bankszámláját, bérszámfejtést én csináltam, 20 éves múltam volt a cégnél. Azt sem tudta, mit hol talál, ha én nem leszek. Mégsem zavarta, hogy egyik pillanatról a másikra távoztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!