Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szóljak a főnökömnek,...

Hogyan szóljak a főnökömnek, hogy adja oda az egész fizetésemet?

Figyelt kérdés
5 éve dolgozunk együtt, gyakorlatilag az első munkahelyem. 100% home office, némi szaladgálós melóval, amit márciusban kaptam meg. Ő ajánlotta fel, hogy lenne-e kedvem plusz melót végezni, mondtam, hogy igen. Már februárban is 25 ezerrel kevesebbet kaptam (az össz fizum erre a nem túl megerőltető munkára 125 ezer volt, de órabérben így is jól jött ki és mellette tudtam mást csinálni). Akkor rákérdeztem, hogy miért kaptam kevesebbet, történt valami? Azt válaszolta, hogy "most mindenki kevesebbet kapott, majd kompenzálja". Aztán márciusban megint 17 ezerrel kevesebb jött be, áprilisban szintén 23 ezerrel kevesebb és most májusra is 25 ezerrel kevesebbet utalt eddig. Pedig a munkám több, igaz, konkrét összegben nem egyeztünk meg, de eddig mindig pontosan és korrektül fizetett évekig. Most nem tudom, mi történt, mert közben céget váltottunk és átjelentett az új cégbe, sok a teendő, biztos bonyolult de azért pénzből élünk... Meddig várjak, hogy "kompenzáljon"? Vagy kérdezzek rá, hogy miért van ez? Hogyan, hogy ne sértődjön meg? Elég önérzetes, nem akarom elvágni magam nála, de ez így nem mehet már sokáig, hogy lassan a kevesebb munkás pénzből is 100.000 hiányzik. Az előző havi fizut is úgy utalta, hogy "előleg", hát, csak a többi nem jött meg... Nem értem.
2022. máj. 9. 01:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Jó nagy arca van itt mindenkinek, de nekem is hasonló mentalitásom van, mint a kérdezőnek.

Ő is (a főnök) és a kérdező is egy ember, akinek lehetnek gondjai, nehézségei és senki sem tökéletes. Biztos van a kérdezőnek is olyan napja, amikor bizony nem végzi 100%-on a melóját vagy nem tud bemenni és ez kellemetlen lehet a cégnek stb stb.

Én akkor mernék ekkora arccal odaállni elé, hogy adja a lóvét öreg, ha tökéletes lennék és 120%-on pörögve csinálnám a melóm. Ha sz*rba kerülök és elkezdenek nekem is beszólogatni, akkor bizony nem esne jól, akkor se, ha amúgy "hivalatosan" igazuk lenne.

Nyilván van egy határ, ha egy év múlva se fizet ki stb, akkor már lehet magabiztosabban verni az asztalt.

2022. máj. 9. 11:14
 12/25 A kérdező kommentje:
Szerintem a hónapban még kivárok, és ha akkor sem fizet pluszba akkor megkérdezem, hogy tényleg mi az oka... Én amúgy igyekszem jól csinálni, meg tényleg nem egy megszakadós meló és szeretem is. Szerintem amúgy ő is szólhatna, hogy ezért és ezért van ez.
2022. máj. 9. 11:25
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus kis családi vállalkozás bio robotja vagy.

Komolyan. Minimál bérre vagy bejelentve. A többit meg zsebbe kapod feketén. Éppen annyit, amennyit jónak gondol a főnököd. Ha a főni úgy gondolja, nem tud, nem akar fizetni, akkor te így jártál. Azt a pénzt sehogy se fogod tudni behajtani rajta.

2022. máj. 9. 16:21
 14/25 A kérdező kommentje:
Amúgy miért gondolja mindenki, hogy nem fogom megkapni? Nélkülem gyakorlatilag nem működne a cég, csomó helyre csak nekem van hozzáférésem, stb. Én nem gondolom, hogy megkockáztatná ezt, csomó ügyfelet elveszíthetne.
2022. máj. 9. 19:01
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondd meg neki, hogy adja meg a tartozását. Aztán meglátod.
2022. máj. 10. 06:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

14!

Ponzoson ezért etet mindenféle mesével, h majd így meg úgy lesz pénz meg kompenzáció. Jól csinálja simán benyalod neki, amit mond.

2022. máj. 10. 09:22
 17/25 A kérdező kommentje:
De a 14-es kommentben abszolút azt írtam le, amit én gondolok, semmi más nem volt benne
2022. máj. 10. 11:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Sose fogja megadni, örül, amíg te ilyen vagy, és ki is használja.
2022. máj. 10. 15:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nélkülem gyakorlatilag nem működne a cég, csomó helyre csak nekem van hozzáférésem, stb."

Nem akarlak elkeseríteni, de én is bejártam egy ilyen utat. Aztán mégis munkaügyi per keretén belül értem el, hogy kifizessen.

A pénztárt én kezeltem, a cég bankszámláját, bérszámfejtést én csináltam, 20 éves múltam volt a cégnél. Azt sem tudta, mit hol talál, ha én nem leszek. Mégsem zavarta, hogy egyik pillanatról a másikra távoztam.

2022. máj. 10. 17:41
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem omlott össze utána a cége? Minden hozzáférést megadtál neki utána?
2022. máj. 10. 22:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!