Mit csináljak, ha így mondtam vissza egy állásajánlatot?
A jelenlegi munkahelyem tökéletes lenne, ha 1 rossz dolog nem lenne: kevés fizetés. Emiatt elkezdtem interjúkra járni, és fel is vettek egy helyre, 2x annyi fizetésért. Az interjún lehordtam a sárga földig a mostani munkahelyem, mondtam mennyire akarok náluk dolgozni, és amúgy tök jó munkahely is, csak messze van, +1 óra utazás, de az interjún aztmondtam megoldom.(azt gondoltam úgyse vesznek fel)
Igen ám, de felvettek. És ami a poén, hogy mindent vagy semmi alapon ezt mondtam a jelenlegi főnökömnek is, aki váratlanul adott egy teljesen elfogadható ellenajánlatot. El is fogadtam, mert így már teljesen okés lett minden. Viszont égett a pofám, miután visszamondtam az új ajánlatot. A HR-es csaj teljesen ledöbbent, mondta hogy az egész csapat várt már engem, készítettek ajándékokat, annyira biztosak voltak benne, hogy elfogadom az ajánlatot. És hogy most kicsit átverve érzik magukat, mert rengeteg pénzt fektettek belém(??). Ezt mondta a telefonba.
Tudom, hülyeséget csináltam, az igazat kellett volna mondani az interjún, hogy amúgy szeretem a munkahelyem, és nem mindenáron váltanék, csak a pénz a kérdéses. És akkor talán nem vesznek biztosra.
Nem fog így elterjedni a nevem, hogy kamus vagyok emiatt?
Semmit. Egyrészt, ha jól veszem ki, nem írtál alá semmit. Másrészt ha alá is írtál volna, a próbaidő alatt indoklás nélkül bármikor felállhatsz. Harmadrészt pedig felteszem, a cég sem csak téged hallgatott meg, te is mondhatod, hogy meghallgattál más ajánlatokat, és volt, ami szimpatikusabb volt.
Az, hogy eltejed-e a neved... vannak nagyon belterjes iparágak, ahol mindenki ismer mindenkit, ott elképzelhetőnek tartom, de a legtöbb helyen nem hiszem, hogy foglalkoznak vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!