Májusban kezdek el dolgozni állandó éjszakáskènt. Hosszútávon mèg nem csináltam. Aki szintén éjszaka dolgozik tud tippet adni,hogy mi segíthet megszokni?
Figyelt kérdés
Hotel recepció. Elég jó fizetés azért vállaltam el. Félek monoton lesz és nehéz lesz megszokni.2022. ápr. 12. 19:19
1/8 anonim válasza:
Nem megszokni lesz nehéz, hanem napközben aludni. Főleg ha városban élsz, emeletes társasházban. Füldugó, vagy fulhallgató + alvós zene ajánlott.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen,panel és én is amiatt aggódom,hogy hazaérek aludni és akkor elkezdenek fúrni faragni,vagy csak simán nem jön álom a szememre...
2022. ápr. 12. 19:25
3/8 anonim válasza:
Azt hogy napközben alszol, meg lehet szokni szerintem. Azt hogy zajban tudj aludni, nekem sosem sikerült.
4/8 anonim válasza:
3 évig voltam éjszakás (szintén hotelban). Pár évig bírható, de utána a szervezet megfizeti a felborult életmódot Nem is lehet sokáig csinálni. Nappal nem tudja az ember úgy igazán kialudni magát. Első évben még élveztem is, de a második évben voltaképpen csak éjszaka éltem. Reggel hazamentem, és hiába állítottam be az órát, hogy csak napi 6 órát aludjak, sokszor a hánykolódás miatt, hogy többször felébredtem a zajokra, volt, hogy mire felébredtem már csak zuhanyzásra volt időm, és mehettem dolgozni. A harmadik év nagyon nehéz volt. Így lemondtam az állandó éjszakai műszakról.
5/8 anonim válasza:
IT Ops területen dolgoztam, 3 műszakban + normál irodai munkaidő, vegyesen - mikor, hogy jött ki.
Fél évig tudtam csinálni annyira megterhelt. Bruttó 900 volt a fizetésem átlagban, elötte br. 510ért melóztam. Nagy előre lépés volt pénzügyileg és minden másban vissza.
Soha semmire nem volt időm, barátaimmal alig tudtam találkozni, értelmes programot nem tudtam szervezni, párom kezét pedig meg akartam kérni, de eltávolodtunk és szétmentünk.
Nekem nem való ez az élet. Valakinek viszont bejön.
6/8 anonim válasza:
Én szeretem az éjszakai műszakot, nekem való. Mindig is késő este, éjszaka voltam aktív, hajnalban szoktam lefeküdni. A korai kelés, reggeli munkakezdés mindig is rémálom volt számomra. Este sosem tudtam időben lefeküdni és elaludni, reggel meg felkelni. Most reggel 7-8 körül lefekszem, délután 3-4 között felkelek és az este 10 órai munkakezdésig még rengeteg időm van. Ha van valami hivatalos elintéznivalóm, azt reggel lefekvés előtt kényelmesen be tudom illeszteni a programba, ugyanígy a bevásárlást is reggel intézem. Számomra ezerszer kényelmesebb így, mint a reggeli kapkodás-rohanás. Ezen kívül a pénz is jobb mint nappalosként, a munka meg a töredéke.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket,van előnye hátránya az biztos. Meglátjuk. Megpróbálom és remélhetőleg bírni fogom, köszönöm mindenkinek.
2022. ápr. 12. 21:59
8/8 A kérdező kommentje:
Utolsònak: Igen,pont ugyanilyen gondolkodás mód miatt vállaltam el a munkát. Ugyanezen az érvek miatt. Illetve hogy 12 orazas viszont csak havi 14-15 nap emiatt Lesznek szabadnapjaim.
2022. ápr. 12. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!