Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni abban az...

Mit lehet tenni abban az esetben, ha ket kulonbozo munkakort kell ellatnom szerzodes modositas es fizetes emeles nelkul??

Figyelt kérdés

Egy gyarban dolgozom, de konkretan nem merem leirni a peldamat, nehogy meg ki is rugjanak melle, ha kiderul :')

Azt elmondom, hogy nem gyartasrol van szo, hanem irodai munkarol.

Ugy kell elkepzelni, mintha mondjuk egy szalloda szakacsa pluszban a recepciot is vinne. Semmi koze egymashoz a kettonek.

Ha rakerdezek persze ferditenek, de epp ma b***tak le, hogy miert nem voltam jelen a masik helyemen? Hat azert mert ugy gondoltam eddig, hogy alapvetoen nem az a feladatom es az eredeti poziciomhoz kapcsolodo uj projekten dolgoztam :D

Elnezest a furcsa fogalmazasert, nagyon duhos vagyok

Egyebkent nem is beugros dologrol van szo, mert honapok ota igy van.

2022. ápr. 12. 17:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdésem van. Mit írtál alá a szerződésedben ?

Ha mind két pozíciót magába foglalja a munkaszerződésed, akkor hivatalosan is az a dolgod ami a két eltérő pozíció megkövetel.

Egyébként ilyenek léteznek, konkrétan én dolgoztam egy helyen, ahol a financió manager volt a HR manager is (persze amíg kis vállalatból fel nem fejlődtem közép méretű vállalattá). Jobb esetben hivatalosan szerződésileg is alá vannak támasztva és meg vannak a pozíciók prioritásai is.

Ha neked ez nincs bele írva a munkaszerződésedbe, hogy konkrétan el kell vállalnod azokat a feladatokat amit e két pozíció magába foglal, akkor az fusi munka amit veled csináltatnak.

Ennyi..

2022. ápr. 12. 22:58
 12/21 anonim válasza:

Mondjuk ha benne van a szerződésedben, hogy ideiglenesen áthelyezhet más munkakörbe vagy területre akkor sajnos megtehetik legálisan... ez egy mondat.

Nekem is ilyen szerződésem volt eddig, igaz termelésben, fizikai munka.

Nekem az volt, hogy 4 műszak 12 órában, de engem egyik műszakhoz se tettek be, hanem ha az egyik műszakból a kolega hianyzott mert szabadságra ment vagy hasonló.

Nekem ez azt jelentette volna, hogy random kellett vna 12 órázni még hétvégén is, ugye ezt hívják baleknak...

Nem rég fel is mondtam a munkaszerződést.

2022. ápr. 13. 05:25
 13/21 A kérdező kommentje:

Nincs benne a munkaszerzodesemben

Nalunk ezt szoktak beleirni, de az enyemben nincs:

...es minden, amivel a kozvetlen vezeto megbiz.

Nekem csak egy dolog van benne, amit eredetileg csinaltam. Nincs benne egyeb kitetel es ezert is irtam hogy nem volt modositas...

2022. ápr. 13. 06:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha nincs beleírva, nem vagy köteles ingyen elvégezni.

Rajtad áll, hogy maradsz és csinálod e (esetleg magasabb bérért). Vagy munkahelyet válatasz.

Csak abban gondolj bele, hogy amúgy szivesen dolgozol ingyen ?

2022. ápr. 13. 07:02
 15/21 anonim ***** válasza:

.es minden, amivel a kozvetlen vezeto megbiz."

Ez az enyémben is benne van.

Aztán amikor jön az "elszámoltatás", megkérdezem, hogy melyik ujjamat harapjam meg a 10 közül? Segítsen már kiválasztani...

Egyből békénhagynak.

2022. ápr. 13. 16:47
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Hagyjuk már ezt a "mi van a szerződésbe írva" meg "nem vagy köteles megcsinálni" meg "ingyen dolgozol" dolgokat. A való élet nem így működik. Az meg végképp álomvilág, ha egyszerre próbálod látványosan ledobni magadról a feladatot, aztán pedig még fizetésemelést kérnél az extra feladatokra hivatkozva.

Bármelyik percben eléd tolhatják az új szerződést, amiben benne van, hogy megszűnt a pozíciód, innentől napi 8 órában fénymásolsz a pincében, ha nem tetszik, mehetsz.

Örülj, hogy csak kérik tőled az extra feladatot. Ha szerződésmódosítással együtt kérik, akkor onnantól nincs visszaút, és elfelejthetsz minden jóindulatot a munkáltatód oldaláról.

Három opciód van:

1. okosan elhárítod az extra feladatokat (#1 válasz)

2. hisztizel, hogy ez nem a te feladatod: elédtolják majd a papírt, hogy ezentúl az és innentől kuss, következő leépítésnél első helyen vagy a listán

3. megcsinálod mindkettőt és erre hivatkozva próbálsz majd bónuszt vagy fizuemelést kialkudni

4. felmondasz, ezt bármikor megteheted

Jöhetnek a lepontozások, de sajnos ez a valóság. Megértem, hogy ilyenkor jól esik hőbörögni a gonosz munkáltatókon, de rossz tanácsokat ne fogadj meg.

2022. ápr. 13. 17:37
 17/21 anonim ***** válasza:

"A való élet nem így működik" való igaz.

A való életben ezeken a dolgokon az emberek nagy része csak duzzog és úgy is megcsinálja, a maradék meg keményen bele áll ha neki ez böki a csőrét és vagy kiharcolja vagy továb áll.

Volta képpen a kérdezőn áll, hogy meg e éri neki ez a munka. Van aki nem válogathat, akkor természetesen legyen meg elégedve.

2022. ápr. 13. 17:58
 18/21 A kérdező kommentje:

Az en poziciomat nehezen szuntetik meg, konkretan ha 2 hetig beteg vagyok garantaltan megall a termeles :D

Az ertekelest megvarom, aztan annak fuggvenyeben "hisztizek". Egyebkent szerintem leirtam, hogy a ket munkakor melle igenis kernem a magasabb bert, mert alapvetoen alulfizetettnek tartom a munkamat (ilyen inflacio mellett lassan olyan, mintha szotyiert dolgoznek)

Ha nincs plusz penz, akkor nincs plusz munka. Ha nem tetszik, rugjanak ki. Oszinten szolva sokszorosan rament az egeszsegemre ez a munkahely.

2022. ápr. 13. 18:55
 19/21 A kérdező kommentje:
Tehat azt akarom ezzel mondani, hogy van az a penz, amiert pofam lapos a dupla munkaert. Ha alapbol jol fizetnenek, most nem irtam volna ezt a kerdest.
2022. ápr. 13. 18:58
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem értelek, szarul fizetnek, eleve ráment a munkára az egészséged, túl vagy terhelve és még nekik áll feljebb, emellett nélkülözhetetlen vagy, vagyis valamihez jól értesz…. Mi a szarért dolgozol még itt?
2022. ápr. 13. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!