Osztatlan kozos tulajdon problema? Eddig 3 ugyvedet hallgattam meg de 3 kulonbozo valasz?
Amihez jogod volt:
- a saját tulajdonrészedet birtokba venni.
Amihez nem volt jogod:
- az Ő holmijait kidobni (akkor sem, ha szerinted elrohadt)
- és a pincét lelakatolni úgy, hogy a másik tulaj nem tud bemenni, s nem tudja a tulajdonrészét használni.
Először is tisztázzunk valamit:
Akivel a problémád van az az ELŐZŐ tulajdonos vagy egy lakó a házból (aki ugye szintén osztatlan közös tulajdonként használhatja?)
Első vagyok és 2-esnek teljesen jogos a felvetése: ugyanis én úgy értelmeztem, hogy jelenlegi lakóval vagy valakivel osztatlan közös tulajdon. De ezek szerint az előző tulajról volt szó...
Viszont, amikor valaki megvesz valamit, akkor a tulajdoni lapon rajta van, hogy xy-nak haszonélvezeti joga van - ami viszont erősebb, mint a tulajdonjog.
Akkor ez nagy valószínűséggel úgy néz ki, hogy van egy pincéd, amin xy-nak megmaradt a haszonélvezeti joga...
Próbálj meg utánaolvasni, milyen jogaid vannak vagy ügyvédtől megtudni, mit tehetsz?
Imádom, mikor emberek nemhogy a fogalmakkal nincsenek tisztában de még úgy kell kihúzni belőlük a részleteket...
Szóval akkor az ez előző "tulajdonos" haszonélvező volt? Az adás-vételkor lekerült a haszonélvezete az ingatlanról? Mi is történt pontosan, birtokvédelmet kért ellened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!