Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak a folyton...

Mit csináljak a folyton szövegelő kollégával?

Figyelt kérdés

Nem nagyon szoktam panaszkodni, de könyörgöm segítsetek valami tanáccsal.

Már a munkahelyváltáson gondolkozok, pedig átlagtól jobb fizetésem van és nagyon laza a munka, minden téren tökéletes. A főnökkel sincs gond.

De van egy kolléga aki egész nap a fociról szövegel és nem bírom már, 2000-2022-ig kívülről tudom a csapata történetét az összes meccset az összes edzőt és az összes játékost. Komolyan már várom, hogy mikor jön valami leterhelő munka és csendben marad, de nem jön... Pedig én nem vagyok a munka megszállotja.

Már úgy vagyok vele, hogy mindegy lássanak el munkával de nem bírom.

Lassan már a pénz sem érdekel, mert olyan fáradtan jövök haza mint egy zombi annak ellenére hogy lazán eltudnám látni a feladatot.

Ha elhallgatok akkor kérdez állandóan.

Mondom, hogy igen szerintem is, igazad van, de már ez is idegesít.

Az a baj, hogy csak nők vannak én vagyok férfi engem talál meg.

2022. márc. 24. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Dolgozz otthonrol.
2022. márc. 24. 18:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Eddig lehetett, de már sajnos nem lehet.
2022. márc. 24. 18:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

- Mondd el neki ezt amit ide leírtál, hasonló formában. Téged nem érdekel a futball, nem szeretnéd ha veled beszélné meg. Felnőtt emberek vagytok, simán kivitelezhető.

- Ha nem fontos a jó viszony el is küldheted a picsába, nyomatékosan.

- Kezdd el szidni a focit mint sportot, drasztikusan, éreztesd vele hogy számodra teljesen irreleváns infó mert bohóckodás az egész. Akkor is, ha nem így gondolod.

- Tegyél fel egy aktív zajszűrős fejhallgatót, nem kell hogy szóljon benne bármi, csak kapcsold be. Ha hozzádszól, teljesen ignoráld. Akkor is ha a szemedbe néz.

- Kezdeményezd, hogy fizikailag legyen köztetek távolság.

- Ha nagy a baj alkalmazhatod mindet is egyszerre.

2022. márc. 24. 18:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erre az a stratégia hogy egyik fülemen be a másikon ki. Olyan is volt, hogy nyíltan megmondtam a kollégának hogy nem érek rá és akkor leszakadt rólam.
2022. márc. 24. 19:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Na ezek jó ötletek

Szidni nem szidhatom, mert én játszok csapatnál mint játékos.

Csak a külföldi csapatokat nem nézem, nem ismerem és nem is érdekelnek.

Valamiért ezt a kettőt összekapcsolja!

2022. márc. 24. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Ülj el vagy jelezd a vezetőd felé ,hogy zavar a munkádban.De az alábbi is segithet: Kérlek ne haragudj de amikor ilyen témákról beszélsz sajnos kényelmetlenül érint, a jövőben megkérlek ,hogy kerüld a velem való hoszabb társalgást mert zavar a munka végzésben. Legroszabb esetben megsértődik és nem szól hozzád
2022. márc. 24. 20:38
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

Azt, hogy te játszol csapatnál mint játékos, nem kell neki tudnia. Még akár utólag is mondhatod hogy hazudtál neki. :D A munkatárs az nem barát, nem családtag, nem tartozol semmilyen felelősséggel a munkakörön túl megosztott információ valódiságáért.

Nekem volt olyan munkahelyem ahol a srácok küzdősportról beszéltek egész nap. Én folyamatosan nyomon követem a UFC-t és tereceztem is, de nekik azt mondtam hogy utálom, semmi közöm hozzá. Megvitatom a saját körömben. A mostani munkahelyemen úgy tudják hogy van barátnőm, pedig nincs. Volt ahol úgy tudták nincs autóm, pedig azzal jártam dolgozni. Volt egy kolléga aki folyton a kutyájáról beszélt, neki azt mondtam hogy utálom a kutyákat, nem bírom elviselni őket. Pedig imádom őket. :D Kezeld lazábban a munkahelyi légkört és viszonyt. Azért a kollegiális viszonyért és imidzsért amit te a munkahelyen kialakítasz magadnak, nagyrészt te vagy a felelős. Ha a nyugodt munkavégzéshez az kell, hogy ebbe a képbe ne passzoljon a futball, akkor ezt kell megoldani. Akár utólag is.

Mindezektől függetlenül nem érzem úgy a leírásodból, hogy jelen esetben úgymond szükséges hazudni. Inkább nagy mértékben konfliktuskerülő vagy, ezért nem tettél meg eddig egy olyan lépést ami ilyen helyzetben evidens: szólni neki. Kezd el erről a megközelítést.

2022. márc. 25. 07:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Konfliktuskerülő vagyok igaz.

De nem tudnék hazudni fent vagyok az interneten is, le sem tudnám tagadni.

2022. márc. 25. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves X. Látom mennyire érdekel a témakör de kérlek értsd meg hogy engem nem különösen izgat a futball. a Jövőben ha lehet légyszives ne részletezd a futballt mert nem érdekel. További szép napot. Y ennyit kell mondani, nem bes arinak lenni és bologató jánosnak lenni.Néma gyereknek anyja sem érti a szavát...
2022. júl. 31. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!