Mit csináljak egy ilyen főnökkel, és kollégával? Bővebben lent.
Egy multinál dolgozom. A csoport vezetőm kicsit butuska fajta de azaz ember aki szereti előadni magát,hogy milyen okost,stb. Közbe minden alá tartozó személy a háta mögött kiröhögi.Nem egy adonisz,meg a pálinkafőzésen kívül,meg pl házkörüli munkákon kívül,nem nagyon van máshoz esze. Sokszor még a saját feladatkörébe tartozó,dolgokat sem tudja normálisan,hanem egy másik csoport vezető javítja ki.
A másik kollégám,ő velem egy beosztásban van.Róla azt kell tudni,hogy egy magasabb pozícióban volt.De önhibájából,lebukott.Ő is szereti az eszét játszani,mind a ketten próbálnak a melóhelyen udvarolgatni,de ha már valaki rájuk mosolyog,látszik,hogy akkor önbizalom tölti el őket,mintha elmenne velük wellness hétvégézni és lenne ott 1-2 az adott hölgyeménnyel.Meg ez a kollégám azzal ált elő,hogy ő eddig felnevelte a lányát aki msot 18,és emgy külföldre,meghogy ő már nem akar gyereket,mert mikor fogja ő akkor kiélni magát?Itt majdnem a képébe röhögtem,meg mondtam volna,hogy akkor minek vállaltál gyereket ha élni akarsz te idióta? Csopvez 45 a kollégám 43 éves. Nem egy adonisz egyik sem,de nem is ezzel van a baj. Hanem,hogy engem meg egy másik kollégámat (aki 3szoros világbajnok is bajnokságon ahol átlag emberek indultak) folyton csesztetnek,beszólogatnak,meg úgy kezelnek minket mintha hülyék lennénk. Ami engem nem zavar,csak elgondolkodom,hogy 2 ilyen embernek mire van ekkora önbizalma....Én az a fajta vagyok aki egy ideig nem szól semmit,aztán ha elszakad a cérna akkor elküldöm az adott illetőt a halálba,de akkor egyáltalán nem finomkodok. Jelenesetben pl a lebukott,lecsúszott kollégámnak lassan a képébe mondom,hogy nem én voltam alkalmatlan az előző pozicióra,ahol 1/3al több volt a fizetésem.Erre biztos ledermedne.Meg elég nagy szóváltás lenne belőle.Vagy szerintetek mi lehet a megoldás ebben az esetben? Normálisan nem lehet velük beszélni,mert csak a magukét hajtják,én meg olyan vagyok,hogy hülyékkel nem vitatkozom..Vélemények?
Katyvasz tényleg, illetve ellentétes.
Azt írtad, hogy nem érdekel, akkor milyen cérna szakadna el? Ha nem zavar akkor nincs probléma.
Ha mégis zavar akkor megnézed, hogy kitudnak-e veled tolni, vagy nem. S aszerint mérlegelsz.
Kérdező, most nagyon figyelj ide. A legrosszabb dolog, hogyha tűrsz, vissza nem szólsz, meg nem modnod neki az igazat/a jogosat/a magadét, de aztán hirtelen dühbe gurulsz, és akkor mindent egyszerre vissza akarsz adni neki. NEM! Ilyet nem szabad hagyni! A gyereket sem úgy neveljük, hogy hagyjuk, hogy azt csináljon, amit akar, mert "nem akarunk rászólni", meg "nincs hozzá szívünk", aztán meg ha betelik a pohár, akkor meg megverjük.. Nem, a gyereket nevelni kell, a kollégád meg csak egy átlagon aluli nagyképű tudatlan öntelt senki, semmi több, ő is csak ember, erről valamilyen formában tájékoztatni kell. Mert ha utána elküldöd ide-oda, az sokkal rosszabb, mintha előtte azért megmondtad volna már a magadét neki.
A csesztetésről meg szoktasd le! Nem, ne csak arról hogy téged/titeket ne csesztessen, hanem senkit se! Mond meg neki, hogy te is ember vagy, ahogy ő! A kollégád meg világbajnok, ő (a cseszegető) meg még a főnökösdit sem bírta, amit még egy félnótás is képes végigcsinálni.
Ez van, néha fáj, de meg kell mondanunk a magunkét, ha más miatt nem akkor azért, mert ők kierőszakolták ezt tőlünk a viselkedésükkel.
Ja, és ne feledd! Ha te nem tűröd a cseszegetést, a kibeszélést, és a bántást, akkor te se tedd ezt mással! Még akkor se, ha nem bírod! Mert ugyanolyan szar másnak, ha bántják, és bizony legtöbbször a legjobb szívűvel teszik, aki aztán biztos nem nagyképűsködne előtted, meg nem cseszegetne. A cseszegetőknek visszaadod a cseszegetést, aki meg nem cseszeget, azt hagyod. Ennyi, ez a történet.
Szépen ezt a szöveget átgondolod, meg ezt néha megbeszélheted más kollégáddal is, hogy te így vélekedsz az egészről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!