Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben az országban pályakezdő,...

Ebben az országban pályakezdő, tapasztalatlan fiatalként mihez kezdjen?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron végeztem a sulival, elvileg egy jól csengő szakmát tanultam ki (logisztika, illetve szállítmányozás). Azóta nézem az álláshírdetéseket, jelentkeztem több tucat helyre, 3-ból visszajeleztek. Az egyiken le volt beszélve egy interjú, de az interjú napján jött egy telefon, hogy közben betöltötték a pozíciót, a másik kettőn meg volt interjú, de ott se feleltem meg, ráadásul az egyiken még a második körös interjúig eljutottam. A második interjún bepaliztak, hogy majd hívni fog egy kolléga, egy másik irodából, pár napon belül. Azóta eltelt 2 hét, bár akkor is kamuszagú volt a dolog, de mégis naivan reménykedtem napokig, hátha összejön.

Ma is jelentkeztem több helyre, már olyanra is, ahol több éves tapasztalat kell, hátha mégis lesz valami.

A legtöbb hirdetésben írják, hogy több év tapasztalat kell, nagyon ritka, hogy eleve megemlítik, hogy pályakezdőket is keresnek. Csak kérdem én, pályakezdő mit csináljon, hol gyűjtsön tapasztalatot, ha nem kap lehetőséget? Ez a 22-es csapdája. Már azon is gondolkodozom, hogy elmegyek közmunkásnak a faluban a romák közé, bár lehet fel se vesznek, mert oda meg túlképzett vagyok.

De közben meg nem azért tanultam, meg keltem hajnal négykor, hogy beérjek a suliba, hogy majd közmunkás legyek, hanem hogy ki tudjak szakadni ebből a vidéki faluból, és legyen egy normális munkám. Annak idején érettségi után ezekbe a biorobot gyárakba is elmentem, ahol betanított munkák vannak, de ott meg a tesztírások nem sikerültek, pont azért döntöttem, hogy akkor még tanulok valamit.

F#szom ki van. Ha debreceni, vagy pesti lennék, már tuti lenne valami melóm.

2022. márc. 21. 18:31
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, neked nagy gondok vannak a mentalitásoddal, a gyári meló nehéz, meg nem mentél át a tesztíráson? Vágod ugye, hogy ezeken a teszteken 8 általánost végzettek is átmennek? Nyelvet nem beszélsz egyet sem, nyár óta pedig már lehetne egy viszonylag stabil angol tudásod, de szartál tanulni egy mondatot is tanulni.

A fizikai munkát nem bírod, satnya vagy, lassú vagy, a szellemi munkához meg hülye vagy és lusta is.

Ambícióid sincsenek nagyon, ha te örülnél a 180 ezres fizetésnek, addig meg örülsz a közmunkának.

2022. márc. 22. 17:20
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Azért kiváncsi lennék mennyire volt szar ott az oktatás ahol nem tanították meg, hogy egy szakképzett logisztikus mit csinál, mert a békatologató árufeltöltő az nagyon nem logisztikai szakember
2022. márc. 22. 17:26
 33/36 A kérdező kommentje:

Nem kértem személyeskedést, köszönöm! Szart se tudsz rólam, menj mást téríts meg!

2022. márc. 22. 18:51
 34/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom, melyik része volt személyeskedés, az, hogy szart sem tudok rólad meg vicces, hiszen elég sok mindent leírtál magadról: képzettséged, lakóhelyed, nyelvtudásod, munkatapasztalatod, ambícióid, fizetési igényed, fizikai állapotod stb. Ebből azért nem kell sok ész, hogy ki lehessen következtetni ezt-azt, de a válaszolók többsége is ugyanúgy kapizsgálja, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
2022. márc. 22. 19:21
 35/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, el kell, hogy keserítselek, ilyen hozzáállással lóf.sz lesz neked, nem munka. Milyen békatologatásról írsz te itt?

Hogy akarsz te logisztikus lenni ezzel a nulla nyelvtudással? Tisztában vagy egyáltalán vele, mit csinál egy logisztikus?

2022. márc. 22. 19:26
 36/36 A kérdező kommentje:

Amúgy nem akarok logisztikus lenni, csak azt tanultam. 🤷‍♂️

Utca, házszám, horoszkóp még nem nyilvános. 🤣

Jól van igazatok van, le fogok csúszni, mert elég szar lettem az évek alatt. Ez van!

Mondjuk karrierista sem akartam, bár álmaim voltak, de most már nincs. Nincsenek ambícióim.

Nem akartam visszatámadni, csak először mellre szívtam az igaz dolgokat.

Az ellátási lánc működtetéséért felel. Lényegében. De nem akarok már logisztikus lenni, csak régebben jó ötletnek tűnt.

Na mindegy, sziasztok!

2022. márc. 22. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!