Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben az országban pályakezdő,...

Ebben az országban pályakezdő, tapasztalatlan fiatalként mihez kezdjen?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron végeztem a sulival, elvileg egy jól csengő szakmát tanultam ki (logisztika, illetve szállítmányozás). Azóta nézem az álláshírdetéseket, jelentkeztem több tucat helyre, 3-ból visszajeleztek. Az egyiken le volt beszélve egy interjú, de az interjú napján jött egy telefon, hogy közben betöltötték a pozíciót, a másik kettőn meg volt interjú, de ott se feleltem meg, ráadásul az egyiken még a második körös interjúig eljutottam. A második interjún bepaliztak, hogy majd hívni fog egy kolléga, egy másik irodából, pár napon belül. Azóta eltelt 2 hét, bár akkor is kamuszagú volt a dolog, de mégis naivan reménykedtem napokig, hátha összejön.

Ma is jelentkeztem több helyre, már olyanra is, ahol több éves tapasztalat kell, hátha mégis lesz valami.

A legtöbb hirdetésben írják, hogy több év tapasztalat kell, nagyon ritka, hogy eleve megemlítik, hogy pályakezdőket is keresnek. Csak kérdem én, pályakezdő mit csináljon, hol gyűjtsön tapasztalatot, ha nem kap lehetőséget? Ez a 22-es csapdája. Már azon is gondolkodozom, hogy elmegyek közmunkásnak a faluban a romák közé, bár lehet fel se vesznek, mert oda meg túlképzett vagyok.

De közben meg nem azért tanultam, meg keltem hajnal négykor, hogy beérjek a suliba, hogy majd közmunkás legyek, hanem hogy ki tudjak szakadni ebből a vidéki faluból, és legyen egy normális munkám. Annak idején érettségi után ezekbe a biorobot gyárakba is elmentem, ahol betanított munkák vannak, de ott meg a tesztírások nem sikerültek, pont azért döntöttem, hogy akkor még tanulok valamit.

F#szom ki van. Ha debreceni, vagy pesti lennék, már tuti lenne valami melóm.

2022. márc. 21. 18:31
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
81%
akkor tudod a megoldást.. irány debrecen vagy pest.
2022. márc. 21. 18:36
 2/36 anonim ***** válasza:
50%

Hát, teljesíts jobban az interjún és/vagy légy okosabb. Tesóm is (többek között) logisztikát tanult, csak őt mindenhova felvették, ahova jelentkezett, az egyik helyen (egy multinál) meg azt mondták, hogy ha mégse őket választaná, akkor felírták a nevét és ha bármikor (akár évek múlva) úgy dönt, hogy mégis náluk szeretne dolgozni, akkor minden további nélkül tárt karokkal várják.

Én pl. nem teljesítettem ilyen jól (kb. úgy mint te), szóval én már leléptem az országból.

2022. márc. 21. 18:39
 3/36 A kérdező kommentje:

Pénz nélkül necces. Szüleim nem tudnának anyagilag támogatni, hogy tudjak albérletet fizetni. Nyíregyháza most prioritás, hisz másfél óra utazást még bevállalok, de Debrecenben napi 5-6 óra utazásom lenne. De lehet végül az lesz, hogy bejárok Debbe, csak hajnal háromkor kellene kelnem, meg este 8-ra érnék haza.

2022. márc. 21. 18:43
 4/36 A kérdező kommentje:

Nehéz jól teljesíteni, ha még az interjú lehetőségét se adják meg. Külföld meg, hát lehet, kimegyek koldusnak. 🤣🤣🤣🤣

2022. márc. 21. 18:45
 5/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem szabad olyan középszintű képzést végezni, amiből van diplomát adó képzés. Saját káromon tanultam meg, nekem gazdaságinformatikus okj-m van, sehova nem kell. Minden ilyen hirdetésben diplomát és/vagy tapasztalatot kértek ilyen munkakörhöz. Diplomásnak könnyű, mert a képzés alatt volt kötelező gyakorlata. Egyik volt osztálytársam sem tudott ebben elhelyezkedni.

Próbálkozz asszisztens, titkárnő ilyesmi hirdetésékkel.

A szállítmányozás jó angollal még járható lehet.

Amúgy ha nagyvárosban laknál könnyebb lenne minden igen, faluból meg marad az állandó korán kelés előbb a suliba, utána a melóba.

2022. márc. 21. 18:47
 6/36 A kérdező kommentje:

"titkárnő ilyesmi hirdetésékkel."

Fiú vagyok, de értem, hogy mit mondasz. 😀

"faluból meg marad az állandó korán kelés előbb a suliba, utána a melóba"

Nem csak az, hanem a késői érkezés is. Nem tudja az ember kipehenni magát, huzamosabb ideig nem lehet bírni 4-5 órás alvásokkal.

2022. márc. 21. 19:09
 7/36 anonim ***** válasza:
95%
El kell menni egy gyárba, fél évig otthon lakva száraz kenyéren és vizen élve megspórolni amennyit csak tudsz. Máris megvan a pénz 3 havi albérletre(szoba bérlés) pesten. Ha van meló, lehet felköltözni.
2022. márc. 21. 19:18
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Egy darabig kulimunkázni kell és pár év után talán kitörhetsz valami emberibbe is. Nekem 3 évbe telt pályakezdőként anno. Rossz fizikai munkától eljutottam irodáig.
2022. márc. 21. 19:33
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Beszélsz valamilyen nyelvet?
2022. márc. 21. 19:47
 10/36 A kérdező kommentje:

Szerintem akkor gyárban ragadnék.

Kérdés mennyire bírnám túlsúllyal. Anno 18 évesen, 75 kg-osan is beledöglödtem a nagyon nehéz vasak pakolásában. Apám berendezett anno pár hónapra a munkahelyére, nehezen ment, aztán el is küldtek, mert túl lassú voltam. Lehet, ha ott tudok ragadni, ma lehetnék egy meós, vagy valami.

Na mindegy, választásig kivárok, utána maximum elmegyek közmunkára. Addig is szorgosan küldözgetem mindenféle helyre is az önéletrajzomat.

2022. márc. 21. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!