Nagyon sokat lehet olvasni a pályakezdő mérnöki fizetésekről, de mennyi több év tapasztalattal?
Öt év alatt a duplázás azért nem annyira egyértelmű. Kell hozzá legalább 1-2 munkahely váltás vagy előléptetés. Szóval biztos, hogy van ilyen nem is kevés.
10 év alatt vezető se lesz mindenki (nyilván fizikailag nem is lehetne). Sokan nem is akarnak vezetők lenni, mert akkor már csak operatív dolgokkal foglalkozol, nem a szakmával.
Ahány ember annyi fajta mentalitás, annyi fajta életút. Én kétszer váltottam melót. A fizetésem kevesebb, mint a duplája a kezdőnek. Ugyanolyan területen dolgoztam mind a hat évemet. Lehet hogy jövőre vagy azután előléptetnek, attól függ hogy milyen lesz a gazdasági helyzet.
Èn èvente +5-10%-ot kapok, munkahelyváltással sikerült csak +30-40%. Tehát egy munkahelyen 5 èv alatt kicsi az esèly a duplázásra.
Rèszmunkaidős vállalkozókènt sikerült mèg nagyot előrelèpnem fizetèsben.
Rengeteg mérnöki képzés, és szint van. Ennek sokszorosa a szakterület a valóságban, amivel foglalkozni lehet. 5 év alatt a kezdőbér duplázása több mint elvárható szerintem (nyilván ha a munkavállaló is olyan)
Saját példa 7 év tapasztalattal a kezdő bérem 2,7x keresem, de lehetne több is simán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!