Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon sokat lehet olvasni a...

Nagyon sokat lehet olvasni a pályakezdő mérnöki fizetésekről, de mennyi több év tapasztalattal?

Figyelt kérdés
Mire lehet jutni saját vállalkozás nélkül? Van olyan aki 5 év alatt nem tudta megduplázni a pénzét? Vagy 10 év alatt nem ért el vezetői pozíciókig? Saját tapasztalatokat szívesen hallgatnék, miben változott a tudásod/munkád/fizetésed az évek során.

2021. dec. 23. 21:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Milyen mérnök? Teljesen más a helyzete mondjuk egy gépészmérnöknek és egy szoftvermérnöknek.
2021. dec. 23. 21:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Gépész
2021. dec. 23. 22:05
 3/18 anonim ***** válasza:

Öt év alatt a duplázás azért nem annyira egyértelmű. Kell hozzá legalább 1-2 munkahely váltás vagy előléptetés. Szóval biztos, hogy van ilyen nem is kevés.

10 év alatt vezető se lesz mindenki (nyilván fizikailag nem is lehetne). Sokan nem is akarnak vezetők lenni, mert akkor már csak operatív dolgokkal foglalkozol, nem a szakmával.

Ahány ember annyi fajta mentalitás, annyi fajta életút. Én kétszer váltottam melót. A fizetésem kevesebb, mint a duplája a kezdőnek. Ugyanolyan területen dolgoztam mind a hat évemet. Lehet hogy jövőre vagy azután előléptetnek, attól függ hogy milyen lesz a gazdasági helyzet.

2021. dec. 24. 09:31
 4/18 anonim ***** válasza:
24%
Netto 1 millio az már alap fizu.
2021. dec. 24. 10:00
 5/18 anonim ***** válasza:
Én villamosmérnök BSc-n végeztem, kezdő fizum 2020-ban bruttó 480 Ft volt, kb másfél év után váltottam bruttó 735 Ft-ért. Mindkettő szoftveres pozíció, autóipari multiknál.
2021. dec. 24. 15:14
 6/18 anonim ***** válasza:

Èn èvente +5-10%-ot kapok, munkahelyváltással sikerült csak +30-40%. Tehát egy munkahelyen 5 èv alatt kicsi az esèly a duplázásra.

Rèszmunkaidős vállalkozókènt sikerült mèg nagyot előrelèpnem fizetèsben.

2021. dec. 24. 15:20
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jöhetnek még tapasztalatok :)
2021. dec. 24. 17:26
 8/18 anonim ***** válasza:

Rengeteg mérnöki képzés, és szint van. Ennek sokszorosa a szakterület a valóságban, amivel foglalkozni lehet. 5 év alatt a kezdőbér duplázása több mint elvárható szerintem (nyilván ha a munkavállaló is olyan)

Saját példa 7 év tapasztalattal a kezdő bérem 2,7x keresem, de lehetne több is simán

2021. dec. 24. 17:33
 9/18 A kérdező kommentje:
#8 Igen, ezért érdekel ki milyen utat járt be az első munkanapjától kezdve hosszútávon :)
2021. dec. 24. 18:40
 10/18 anonim ***** válasza:
#8 öt év alatti duplázás több, mint elvárható? 😃 Jó lenne. Ez csak úgy lehetséges maximum ha közben vidékről Pestre költözik vagy az első fizetése bőven piac alatt van. Egy gépész, villamosmérnök vagy hasonló mérnök 500-600 körül kezd. Milliós fizetés öt év után maximum IT területen van vagy ha pozíciót is kapsz. De ez utóbbi az emberek max 5%-a.
2021. dec. 25. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!