Nyugaton kisebb a bérkülönbség a humán és reál értelmiségi pályák közt?
Figyelt kérdés
Ott is úgy van, hogy az orvosi, mérnöki, informatikai végzettség sokkal magasabb bérrel jár együtt a bölcsész, pedagógus, pszichológus, szociológushoz képest? A skandináv országokban tudom, hogy jobban adóztatják a magas kereseteket, de mi a helyzet máshol?2022. márc. 15. 11:08
1/5 anonim válasza:
Attol meg hogy jobban adoztatjak sokkal jobban fizetnek...
Nyugaton szinten, a mernokok orvosok stb joval jobban fizetnek mint a pedagogus szocioligus stb
2/5 anonim válasza:
A versenyszfèra ahol a fizetèsek piaci alapon dőlnek el mindig is jobban fog fizetni mint a humán terület ami sok szállal kötődik a kozszferahoz
3/5 anonim válasza:
Németországban élek, és igen, itt sokkal szűkebb az a bizonyos társadalmi olló a középosztályban. Otthon az átlagkereset 3-4x-esét vittem haza, míg itt alig keresek jobban az átlagnál (üzleti szféra).
4/5 anonim válasza:
Igen, emiatt sokan nem motiváltak, Ausztriában is cikkeznek erről, hogy sokan nem akarnak tanulni, pedig ott már ők fizetnének érte, csak tanulj. Nálunk meg harc van a férőhelyekért, mert itt nehezebb boldogulni végzettség nélkül.
5/5 anonim válasza:
Az Egyesult Kiralysagban azt tudom, hogy a pedagogus es szociologus nem a legjobban fizetett munka £35K korul.
IT-s ismeros par ev utan £39K keres, szomszed £80-95K tobbeves tapasztalattal megbizasi szerzodessel.
Orvos £60-120K allami szferaban. 120K az a foorvos. Privat akar a csillagos eg.
Mernokot nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!