Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan jelezzem a főnökömnek,...

Hogyan jelezzem a főnökömnek, hogy tudom, hogy én keresem a legkevesebbet és ez nagyon nem fair, így fizetésemelést kérek?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve vagyok az irodában, bár a fizetések nem publikusak de kezembe akadtak a fizetéses papírok... A gyakornok 20 ezer forint híján ugyanannyit keres mint én, a 0 kilométeres új kolléga próbaidő alatt 30 ezerrel többet kap, utána kb 30%-kal lesz magasabb a fizetése.

Sajnos ez iszonyúan demotivál, teljesen hülyének vagyok nézve, miközben állandó a túlóra, a szabadságomon folyamatosan hívogattak (már ha elmehettem pár napra), sok a munka, állandó készültségben kell lennem.

Nagy a fluktuáció, én vagyok a legrégebbi tag, én csinálom az érdemi munkát. Azt tartanám fairnek ha legalább annyit kapnék, mint az új kolléga a próbaidő után, de az egy 70 ezer forintos emelés lenne, azt erősnek érzem.

Szóval hogyan tudnám finoman jelezni a főnökömnek, hogy ne nézzen hülyének és adjon korrekt bért, főleg összehasonlítva a többi kollégával...

2020. aug. 26. 12:00
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Azt hagyjuk, hogy ki mit alkud ki magának, mert állandóan előadja, hogy fix bérek vannak, ez nem az a szakma ahol alkudozni lehet, elvből nem ad X pénznél többet stb.

Az előző kolléganőm ugyanannyit kapott mint én, ő is csak hüledezik az új számokon...

2020. aug. 26. 12:02
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy beadod a felmondásod.
2020. aug. 26. 12:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Kezembe akadtak a fizetési papírok... Aha persze..

Mondd, hogy szeretnél magasabb fizetést. Érvelhetsz, hogy neked van a legnagyobb tapasztalatod, sokat túlórázol... Stb Közben keresgélj másik munkát.

2020. aug. 26. 12:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezért szokás munkahelyet váltani.

Feltételezem van egy olyan tudásod amivel máshol több pénzt tudsz keresni igaz?

Ha nincs akkor örülj hogy van hol dolgozni

2020. aug. 26. 12:16
 5/13 A kérdező kommentje:

1 évet el kell töltenem ügyvédi irodában, hogy a szakvizsga után lehessek egyéni ügyvéd is egyből, az egy évem januárban jár le. Nyilván addig kussolhatnék is, de nem akarok.

Igen, mivel jelenleg asszisztens is lettem, így a kezembe kerültek a fizetési papírok... :D

2020. aug. 26. 12:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves FŐnök: "tudom, hogy én keresem a legkevesebbet és ez nagyon nem fair, így fizetésemelést kérek?"

-így

2020. aug. 26. 13:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lehet alkudozni akkor hiába mondasz bármit a béred nem fog változni.

Ha meg lehet, akkor azt mondod el, amit itt leírtál. Csak kihagyod belőle a személyeskedést.

Ha ez sem segít, akkor felmondasz.

Viszont januárig meg pont, hogy kussolni kellene. 4 hónap, utána csak a gerinceden múlik mennyit kérsz majd egy életen át.

2020. aug. 26. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"én vagyok a legrégebbi tag" eeez ismerős.

Ha nyugiban vagy, nem b..ogatnak, akkor közben keress más munkát. Az előző helyemen ugyanígy voltam, de kiabált velem állandóan a felettesem és minden nap drámázott stb. Az ügyvezető meg megemelte a fizum, hogy bírjam ki a felettesem XD

2020. aug. 26. 13:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, hogy vagy te a legrégebbi, ha 1 évet kell itt eltöltened, és az is csak januárban telik le...

Ez ilyen junior ügyvédi iroda, ahol senkinek nincs szakvizsgája?

2020. aug. 26. 14:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kell csinálni, hogy keresel más helyet.Amint megvan az új szerződés, elkezdhetsz alkudozni a jelenlegi helyen.

Ha értékesnek tartanak, akkor megemelik.

2020. aug. 26. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!