Hogyan jelezzem a főnökömnek, hogy tudom, hogy én keresem a legkevesebbet és ez nagyon nem fair, így fizetésemelést kérek?
Lassan egy éve vagyok az irodában, bár a fizetések nem publikusak de kezembe akadtak a fizetéses papírok... A gyakornok 20 ezer forint híján ugyanannyit keres mint én, a 0 kilométeres új kolléga próbaidő alatt 30 ezerrel többet kap, utána kb 30%-kal lesz magasabb a fizetése.
Sajnos ez iszonyúan demotivál, teljesen hülyének vagyok nézve, miközben állandó a túlóra, a szabadságomon folyamatosan hívogattak (már ha elmehettem pár napra), sok a munka, állandó készültségben kell lennem.
Nagy a fluktuáció, én vagyok a legrégebbi tag, én csinálom az érdemi munkát. Azt tartanám fairnek ha legalább annyit kapnék, mint az új kolléga a próbaidő után, de az egy 70 ezer forintos emelés lenne, azt erősnek érzem.
Szóval hogyan tudnám finoman jelezni a főnökömnek, hogy ne nézzen hülyének és adjon korrekt bért, főleg összehasonlítva a többi kollégával...
Azt hagyjuk, hogy ki mit alkud ki magának, mert állandóan előadja, hogy fix bérek vannak, ez nem az a szakma ahol alkudozni lehet, elvből nem ad X pénznél többet stb.
Az előző kolléganőm ugyanannyit kapott mint én, ő is csak hüledezik az új számokon...
Kezembe akadtak a fizetési papírok... Aha persze..
Mondd, hogy szeretnél magasabb fizetést. Érvelhetsz, hogy neked van a legnagyobb tapasztalatod, sokat túlórázol... Stb Közben keresgélj másik munkát.
Ezért szokás munkahelyet váltani.
Feltételezem van egy olyan tudásod amivel máshol több pénzt tudsz keresni igaz?
Ha nincs akkor örülj hogy van hol dolgozni
1 évet el kell töltenem ügyvédi irodában, hogy a szakvizsga után lehessek egyéni ügyvéd is egyből, az egy évem januárban jár le. Nyilván addig kussolhatnék is, de nem akarok.
Igen, mivel jelenleg asszisztens is lettem, így a kezembe kerültek a fizetési papírok... :D
Kedves FŐnök: "tudom, hogy én keresem a legkevesebbet és ez nagyon nem fair, így fizetésemelést kérek?"
-így
Ha nem lehet alkudozni akkor hiába mondasz bármit a béred nem fog változni.
Ha meg lehet, akkor azt mondod el, amit itt leírtál. Csak kihagyod belőle a személyeskedést.
Ha ez sem segít, akkor felmondasz.
Viszont januárig meg pont, hogy kussolni kellene. 4 hónap, utána csak a gerinceden múlik mennyit kérsz majd egy életen át.
"én vagyok a legrégebbi tag" eeez ismerős.
Ha nyugiban vagy, nem b..ogatnak, akkor közben keress más munkát. Az előző helyemen ugyanígy voltam, de kiabált velem állandóan a felettesem és minden nap drámázott stb. Az ügyvezető meg megemelte a fizum, hogy bírjam ki a felettesem XD
Egyébként, hogy vagy te a legrégebbi, ha 1 évet kell itt eltöltened, és az is csak januárban telik le...
Ez ilyen junior ügyvédi iroda, ahol senkinek nincs szakvizsgája?
Úgy kell csinálni, hogy keresel más helyet.Amint megvan az új szerződés, elkezdhetsz alkudozni a jelenlegi helyen.
Ha értékesnek tartanak, akkor megemelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!